Pyhäinpäivän konsertti

Kuva Jyväskylä Sinfonia
Taulumäen kirkko

Jyväskylä Sinfonian perinteinen Pyhäinpäivän konsertti Taulumäen kirkossa torstaina 29.10. klo 18 ja 20. on omistettu syyskuussa menehtyneen Jyväskylä Sinfonian emeritus intendentti Lasse Allosen muistolle. Konsertin kesto on noin tunti.

Ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtaman konsertin solisteina loistavat sopraano Olga Heikkilä sekä basso Mika Kares.

Dmitri Šostakovitšin sinfonia nro 14 syntyi vain kuukaudessa sairaalan vuoteella eikä saanut omana aikanaan osakseen ymmärrystä. Tämä laajennettu laulusarja maalaa kahden laulusolistin ja pienen kamariorkesterin karuilla keinoilla yksitoista erilaista kuvaa kuolemasta neljän runoilijan tekstein.

Pyhäinpäivän alla tämä monumentti muistuttaa meitä kaikkia kauniin elämän ja hyvän kuoleman merkityksestä. Konsertin päättävä Arvo Pärtin Silouan's Song sekä karismaattiset solistit kääntävät ajoittain synkkänä soivan musiikin voimaannuttavaksi elämykseksi.

Liput:
Lippu.fi: 29,50 / 27,50 / 11,50 € + toimitusmaksut alk. 1 €
Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 €

Jyväskylä Sinfonia

Vaajakosken alueseurakunta, Tikkakosken alueseurakunta, Taulumäen yksikkö, Säynätsalon alueseurakunta, Palokan alueseurakunta, Kuokkalan alueseurakunta, Korpilahden alueseurakunta, Keskustan alueseurakunta, Keltinmäen alueseurakunta, Huhtasuon alueseurakunta

Taulumäen kanttori
Taulumäen yksikkö