Vaajakosken kesämusiikkisarja: Duo Lux "Välke - varjoista valoon"

Vaajakosken kirkko

Kohinakonsertti, Duo Lux esittää Heikki Sarmannon & Astor Piazzollan musiikkia. Liput 5€

Tunnelmallista musiikkia, unelmia, hämäriä iltoja, valoa ja värejä. Huilun ja kanteleen soljuvia sointeja Heikki Sarmannon ja Astor Piazzollan säveliin muotoilevat Duo Lux eli Sandy Ahjo (huilu, laulu) ja Maria Nevankallio (konserttikantele).

Duo Lux on valovoimainen duo joka sai alunperin alkunsa vuonna 2016 kolmen Sastamalassa toimivan muusikon ideasta elävöittää alueen musiikkielämää.
Lux esiintyi aluksi triona (huilu, viulu ja konserttikantele), mutta on sittemmin toiminut pääosin duona (huilu ja laulu, kantele) ja esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa eripuolilla Suomea.
Duon jäsenet konsertoivat aktiivisesti myös muissa kokoonpanoissa.

Duo Lux soittaa monipuolisesti musiikkia eri aikakausilta, erityisesti uudempaa kamarimusiikkia ja kevyempää jazzsävyistä tunnelmamusiikkia.
Duo kantaesittää myös mielellään suomalaisten nykysäveltäjien uusia teoksia. Valoa, värejä, lämpöä - näitä Duo Lux toivoo konserttien sävelten kuulijoille välittävän.

TAITEILIJAESITTELY

Marja Nevankallio on kanteletaiteilija, pianon- ja kanteleensoitonopettaja ja kamarimuusikko. Hän valmistui vuonna 2006 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta. Siellä hän opiskeli pääaineenaan konserttikantele Ritva Koistisen, Katja Pitkäsen ja Timo Väänäsen johdolla. Marja konsertoi ja esiintyy sekä sooloartistina että erilaisissa kokoonpanoissa (mm. Duo/Trio Lux, Trio Valo ja Duo Ni) eri puolilla Suomea sekä antaa soitonopetusta kanteleen- ja pianonsoittajille Tampereen ja Helsingin seudulla.

Sandy Ahjo on huilutaiteilija, orkesterinjohtaja ja huilunsoiton-ja musiikinopettaja sekä kamarimuusikko. Hän valmistui vuonna 2007 musiikkipedagogiksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta. Siellä hän opiskeli pääaineena huilu Bernadette Bogányin, Anja Voipion, Petri Alangon, Elina Raijaksen sekä Denish Bouriakovin johdolla. Opintojaan Ahjo täydensi musiikin erikoistumisopinnoilla valmistuen Turun ammattikorkeakoulusta Hannu Lehtisen johdolla vuonna 2012. Syksyllä 2020 Ahjo aloitti opinnot Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatuksen maisteriopinnoissa. Sandy konsertoi ja esiintyy sekä sooloartistina että erilaisissa kokoonpanoissa (mm. Duo/Trio Lux) eripuolilla Suomea sekä opettaa Sastamalan musiikkiopistossa huilunsoittoa ja johtaa Sastamalan sekä Huittisten alueella eri orkesterikokoonpanoja.

Vaajakosken alueseurakunta