Kesäkonsertit 2021: Flyygelin äärellä

ti 17.8. kello 19.00
Risto Lauriala
Taulumäen kirkko

Pianotaiteilija Risto Lauriala

Pianotaiteilija Risto Lauriala aloitti musiikkiopinnot Oulussa Helge Lückin ja myöhemmin Oulun musiikkiopistossa J. Törnwallin oppilaana. Sibelius- Akatemiassa hän opiskeli professori T. Mikkilän johdolla suorittaen pianodiplominsa 1972.

Opintojaan hän on täydentänyt Lontoossa Ilona Kabosin yksityisoppilaana sekä Wienin musiikkikorkeakoulussa Dieter Weberin johdolla. Pianisti on myös suorittanut humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede.

Suuren yleisön tietoisuuteen Risto Lauriala nousi vuonna 1970 voitettuaan ensimmäisen palkinnon Maj Lind -pianokilpailussa. Vuonna 1974 hän sai ensimmäisen palkinnon Stepanov-kilpailussa Wienissä.

Ensikonserttinsa Risto Lauriala piti vuonna 1973, jonka jälkeen hän on esiintynyt ahkerasti kamarimuusikkona, orkestereiden solistina ja lied-pianistina Euroopan maissa, Neuvostoliitossa/Venäjällä, Japanissa ja USA:ssa. Konserttisarjoissaan Risto Lauriala on esittänyt Beethovenin pianokonserttoja, Bachin Partitat sekä Schubertin pianosonaatteja.

Risto Lauriala toimi Sibelius-Akatemian säestyksen lehtorina vuodesta 1978 sekä vuosina 1981-82 piano- ja kamarimusiikin lehtorina. Hän on myös saanut valtion 5-vuotisen taitelija-apurahan vuosina 1987-91 ja 1997-2001.

Liput ovelta tuntia ennen esitystä, hinta 5/10/15 euroa (rajoitettu määrä). Noudatamme voimassa olevia koronarajoituksia sekä -suosituksia.

Konsertti on nähtävissä veloituksetta, suorana lähetyksenä myös osoitteessa youtube.com/henkielama.

Katso ja kuuntele Youtubessa


Järjestäjä

Taulumäen yksikkö