Kaupunginkirkkoseminaari

ti 21.9. kello 09.00 - 17.00
Jyväskylän Kaupunginkirkko
Kaupunginkirkko

Ovet auki! Kaikille avoin seminaari Kaupunginkirkon kehittämisestä.

140-vuotiaan Jyväskylän Kaupunginkirkon tulevan peruskorjauksen suunnitteluvaiheessa järjestetään päättäjille, asiantuntijoille, työntekijöille ja kaikille asiasta kiinnostuneille avoin Kaupunginkirkkoseminaari.

SEMINAARIN OHJELMA:

- 9.00 Avaus ja hartaus
- 9.15 Kirkkotilan teologisia perusteita ja kuinka niitä sovelletaan käytännössä (Mika KT Pajunen, TT ja Olli Viljakainen, Vanhan kirkon pappi, Tampere)
- 10.30 Kirkon strategiat kirkkorakennuksissa (Jukka Helin, asiantuntija, Lapuan hiippakunta)
- 11.00 Ajatuksia Kaupunginkirkon elämästä, ihmisten odotuksista ja kirkon tulevaisuudesta (Seppo Wuolio, aluekappalainen)
- 11.30 Keskustelua
- 12.00 Lounastauko
- 13.00 Kirkkopuisto, Kaupungin sydän (Paula Julin, kaavoitusarkkitehti, Jyväskylän kaupunki)
- 13.30 Kaupunginkirkon rakennushistoriallinen selvitys (Tuija Ilves, rakennusarkkitehti, Arkkitehtitoimisto Kantonen)
- 14.00 Kirkolliset kulttuuriympäristöt, suojellun kirkollisen rakennuksen korjaus (Mikko Mannberg ja Laura Tuominen, Museovirasto)
- 14.45 Kirkkotilojen kehittäminen monikäyttöisemmiksi (Saana Tammisto, kulttuuriperintöasiantuntija, Kirkkohallitus)
- 15.15 Kirkkojen paloturvallisuus (Keski-Suomen pelastuslaitoksen edustaja)
- 15.30 Kokoavat kommentit, keskustelua ja päätössanat (kirkkoherra Arto Viitala ja Seppo Wuolio)

Tervetuloa mukaan! Noudatamme tiloissamme ajankohtaisia turvallisuusohjeistuksia. Kirkkoon voidaan ottaa sisälle korkeintaan 100 osallistujaa. Seminaaria voi seurata myös suoratoistona seurakunnan Henki&elämä Youtube-kanavalla.

Henki&elämä Youtube-kanava

Keskustan alueseurakunta