Hiljaisuuden jooga

Kuokkalan kirkko

Pyhän äärellä kehollista rukousta ja meditaatiota.
Käännymme pois ulkoisesta hälystä kohti Jumalan, sydämen ääntä.
Ota mukaan itsesi mittainen alusta ja rennot, lämpimät vaatteet, villasukat.
Loppurentoutukseen voit ottaa halutessasi oman viltin ja tyynyn.
Lämpimästi tervetuloa!

Armollisuus, Jumalan rakkaus ja hyväksyvän läsnäolon kokemus ovat Hiljaisuuden joogan keskiössä, ja siksi tärkeää ei ole se, miltä harjoitus ja asennot näyttävät ulospäin. Oma keho opetellaan näkemään Jumalan lahjana, jota ei arvostella ja siihen opetellaan suhtautumaan lempeästi.
Hiljaisuuden joogan pitkään harjoitukseen kuuluu aina kehollinen rukous. Kehollisessa rukouksessa koko keho pääsee mukaan rukoukseen, kun liikkeet ja hengitys yhdistyvät Raamatun teksteihin, rukouksiin tai virsien sanoihin.
Hiljaisuuden joogan kolmen harjoituksen (keho, mieli, hengellisyys) kautta siitä muodostuu harjoituksen mittainen miniretriitti, jossa osallistuja saa olla omassa rauhassaan ja kuitenkin yhteydessä toisiin. Hiljaisuus ei Hiljaisuuden joogassa tarkoita ulkoista hiljaisuutta, vaan ennemmin sisäistä mielen hiljaisuutta, missä turhat ajatukset väistyvät. Vähitellen tilalle voi löytyä kuunteleva tila ja kokemus oman kokoisesta paikasta maailmassa ja Jumalan yhteydessä.

• Nuorille Nuorille

Kuokkalan alueseurakunta