Felis-kvartetti: Via Crucis

Felis

Kuokkalan kirkko

Pitkäperjantaina Kuokkalan kirkossa kuullaan helsinkiläisen Felis-kvartetin tulkitsemana Joseph Haydnin (1732–1809) Jeesuksen seitsemän viimeistä sanaa ristillä sekä nuoren suomalaissäveltäjä Cecilia Damströmin pääsiäisenä 2015 kantaesitetty Via Crucis.

Dmitri Šostakovitšilta vaikutteita saanut meditatiivinen ja surumielinen Via Crucis perustuu Jeesuksen kärsimystarinaan jaettuna neljääntoista kuvaan, jossa sello esiintyy Jeesuksena.

Haydnin teos on puolestaan jousikvartettokirjallisuuden pysähdyttävä klassikko, jonka espanjalainen pappi Don José Sáenz de Santa María tilasi alun perin orkesteriteoksena pitkäperjantain messuun Cádiziin vuonna 1783. Kustantajan pyynnöstä säveltäjä teki itse version jousikvartetille vuonna 1787.

Felis-kvartetissa soittavat Sirkka Kautonen (1.viulu), Leena Kiiski (2.viulu), Helka Hakasalo (alttoviulu) ja Marion Göbel (sello). Haydnin teoksessa tekstit lukee Arto Hjelt.

Liput 10/5 € ovelta tuntia ennen konserttia tai tiketti.fi

Konsertti on osa Jyväskylän Pääsiäinen 2022 -taidefestivaalia, joka järjestetään Jyväskylässä 10.–18.4

• Musiikki Musiikki

Liput ennakkoon tiketti.fi