Sururyhmä päihteisiin kuolleiden läheisille alkaa Kipinässä 27.10.2022. Ilmoittautuminen ryhmään 21.10.2022 mennessä.

Sepän Kipinä, hiljainen huone

Ilmoittautuminen on päättynyt

Tämä sururyhmä on sinua varten, jonka läheinen on menehtynyt päihteiden käytön seurauksena ja kaipaat vertaistukea tämän raskaan asian äärellä. Sururyhmässä voit jakaa läheisen kuolemaan liittyviä ajatuksia, tuntemuksia ja tapahtumia luottamuksellisessa ilmapiirissä muiden samanlaisen menetyksen kokeneiden kanssa. Ryhmää vetävät diakoniatyöntekijät Päivi Itkonen ja Mira-Maarit Väisänen. Ryhmä kokoontuu 7 kertaa torstaisin klo 18 Kauppakeskus Sepän Kipinässä Hiljaisessa huoneessa. Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on 27.10.2022. Ryhmään mahtuu 8 jäsentä. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista 21.10.2022 mennessä: Mira-Maarit Väisänen puh. 050 549 7005, Päivi Itkonen puh. 040 7090 142, sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@evl.fi
Voit myös ilmoittautua ryhmään sähköisesti oheisesta linkistä.

Sururyhmä toimii suljetun ryhmän periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kun ryhmä on käynnistynyt, siihen ei voi tulla enää uusia jäseniä. Näin taataan mahdollisimman turvallinen ja luottamuksellinen tila vaikeiden asioiden äärellä olemiseen ja jakamiseen.
On suositeltavaa, että läheisen kuolemasta olisi kulunut aikaa muutamia kuukausia. Prosessinomainen ryhmätyöskentely on yleensä liian raskasta aivan tuoreen surun kanssa.
Jokaiselle kokoontumiselle on oma teemansa. Seuraava kokoontuminen pohjaa aina edellisen kerran teemaan ja keskusteluihin. Ryhmään osallistuvien toivotaan sitoutuvan kokoontumisiin, jotta työskentely ja osallisuus ryhmässä olisi hyödyksi ja avuksi omaan suruprosessiin ja jotta vertaistuki ryhmän jäsenten kesken voisi toteutua.

Ryhmän kokoontumispäivät ovat: 27.10. / 3.11. / 10.11. / 17.11. / 24.11. / 1.12. / 8.12. / 15.12

Ryhmä on maksuton. Ryhmässä tarjotaan pieni suolainen iltapala.

Palokan alueseurakunta, Huhtasuon alueseurakunta

Diakonissa