Taivaan varjot - Max Regerin urkuteoksia kolmen urkurin voimin

Reger/Anni Suuronen

Taulumäen kirkko

Max Regerin urkuteoksia kolmen urkurin, Kari Vuola, Irina Vavilova ja Toni Heino, tulkitsemina.
Vapaa pääsy.
Vapaaehtoinen lahjoitus yhteisvastuuseen nuorten hyväksi.

Max Regerin (1873-1916) syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Regeriä pidetään merkitykseltään länsimaiselle taidemusiikille samassa luokassa kuin J.S. Bachia, L.V. Beethovnia ja J. Brahmsia. Myös romantiikan aikakauden voidaan katsoa päättyneen viimeistään Regerin kuoleman myötä.

Valitettavasti Suomessa suursäveltäjää huomioitiin juhlavuonna varsin laihanlaisesti. Tästä syystä urkurit saapuvat konsertoimaan Taulumäen kirkkoon Regerin urkumusiikin merkeissä.

Ohjelmassa on luvassa niin myöhäisen kauden teosjärkäleitä, kuin kevyempiäkin koraaliteoksia. Muun muassa Dante Aligherin Jumalaisesta näytelmästä inspiroitunut sinfoninen fantasia, lisänimeltään Inferno soi helvetillisiä kärsimyksiä, kun taas messun muotoon sävelletyn sarjan osa Gloria in excelsis Deo helisee Taivaan riemuja. Taulumäen miltei satavuotiaat urut sopivat Regerin musiikin luonteeseen mitä parhaimmin tarjoten niin hillityn tummia samettisia sävyjä kuin suuren orkesterin räjähtävää vyörytysvoimaakin.

Kesto noin 1 h. Maksuton sisäänpääsy, vapaaehtoinen lahjoitus Yhteisvastuuseen nuorten hyväksi.
Lämpimästi tervetuloa!
  • Musiikki Musiikki