Tikkakosken alueseurakunta

Tikkakosken alueseurakuntaan kuuluvat varsinaisen taajaman lisäksi Puuppolan, Kuikan ja Nyrölän kylät tai pitäisikö sanoa kaupunginosat.

Tikkakoski on varuskuntapaikkakunta, jossa on aina ollut myös teollisuus/konepajatoimintaa. Jyväskylän lentoasema sijaitsee alueellamme ja siellä mitattu lämpötila on Jyväskylän virallinen lukema. Tikkakoski on väestöltään kasvava ja ikärakenteeltaan melko nuori kaupunginosa.

Tikkakosken alueseurakunnan toiminta keskittyy paljolti kirkkoon, joka sijaitsee pääavenuen, Kirkkokadun varrella. Kirkko on valmistunut vuonna 1957, mutta sen yhteydessä olevia seurakuntatiloja on pariinkiin otteeseen laajennettu sen jälkeen.

Myös kirkon vieressä sijaitsevassa pappilassa on kokoontumistiloja ja työntekijöiden työhuoneita. Sarpatin pienryhmäleirikeskus ja Autiokankaan hautausmaa sijaitsevat Tikkakosken alueella. Puuppolan päiväkodin yhteydessä meillä on kerhotila.

Toimintaa Tikkakosken alueseurakunnassa löytyy liki kaikenikäisille. Lapsi- ja perhetyö on meillä vireää, mutta unohtaa ei sovi vaikkapa vanhemman väen viikottaista työtupaa, jossa askaroidaan lähetyksen ja diakonian hyväksi.

Tervetuloa mukaan rakentamaan alueseurakuntaamme, joka koostuu ihmisistä kuten sinä ja minä, Jumalan luomia ja Kristuksen lunastamia kumpikin!

Aikuiset

Kouluikäiset

Lapset ja perheet

Lähetys

Musiikki:
Candela
Lapsikuorot
Nuorten kuoro

Nuoret

JUMALANPALVELUKSEEN OSALLISTUMISESTA TIKKAKOSKEN KIRKOSSA KESÄ 2021

Nyt jumalanpalveluksessa olevien määrä on rajoitettu max 70 seurakuntalaista kirkkosalissa. Tämä määrä tulee: 60 alas srk-saliin ja 10 urkuparvelle, tosin jos jumalanpalvelus striimataan, niin silloin urkuparvelle voi mennä vain 6 seurakuntalaista. Kirkkosalissa alhaalla luku 60 voi tulla vain kun joukossa on samaan perhekuntaan kuuluvia, ja muuten se on turvavälein 50. Suurimmassa osassa jumalanpalveluksiamme nämä määrät ovat riittäviä, ja kaikki sopivat kirkkosaliin. Tarvittaessa me voisimme, poikkeuksellisesti, ottaa käyttöön myös srk-salit:  max 11 seurakuntalaista/Vanha srk-sali ja max 23 seurakuntalaista/Uusi srk-sali. Jos molemmat puolet olisivat käytössä, niin kirkkosaliin mentäessä käytetään sinne johtavaa ulko-ovea, ja käytetään tarvittaessa sakastin WC:tä. Srk-saleihin mentäessä käytetään sinne johtavaa ulko-ovea ja käytössä ovat eteisen WC:t. Ehtoollisen vietto tapahtuu kirkkosalissa alttarikaiteen äärellä, tarkempi ohjeistus annetaan ennen messun alkua. Mikäli kirkkosalissa on 70 seurakuntalaista ja srk-saleissa olisi väkeä, niin srk-saleissa oleville ehtoollinen jaetaan heti sen jälkeen kun kirkkosalissa ovat saaneet ehtoollisen. Srk-saleissa ehtoollisen jako tapahtuu kulkueenomaisesti, tarkempi ohjeistus ennen messun alkua. Jumalanpalveluksiin ja ehtoolliselle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kaikkia jumalanpalveluksia ei enää striimata. Näet netistä ja ilmoitustauluillamme alueseurakuntamme tapahtumailmoituksessa kun se striimataan. Jumalanpalveluksissa käytämme edelleen maskeja ja huolehdimme turvaväleistä.   Emme enää järjestä non stop –ehtoollisia messun jälkeen.

Meillä tulee olemaan muutamia jumalanpalveluksia myös ulkona. Niissäkin joudutaan myös noudattamaan osallistujamäärärajoituksia ja toki turvaetäisyyksiä ja käytetään maskeja.  Ehtoollisen vietto näissä ohjeistetaan sitten ennen messua.

Konfirmaatiot tulevana kesänä ovat sitten asia erikseen, ja niihin osallistuminen, mutta niitä on Tikkakoskella vain su 11.7.21. Tuolloinen osallistujamäärä nähdään vasta kesemmällä, ja se ei tulle olemaan kaikille avoin, paitsi jos rajoitukset poistuisivat.

Ehkä jossain vaiheessa päästään, toivon mukaan jo tulevan kesän aikaan, tilanteeseen ilman rajoituksia?

SEURAAMME KOKO AJAN KORONATILANNETTA JA TIEDOTAMME VERKKOSIVUILLAMME JA KIRKON PIHAN ILMOITUSTAULULLA SEKÄ KIRKONPÄÄOVEN JA SRK-SALIN OVISSA ASETETUISSA TIEDOTTEISSA VÄKIMÄÄRÄRAJOITUKSISTA JUMALANPALVELUKSISSAMME.

Risto Vallipuro, aluekappalainen

Kaste-, vihki- ja hautausasiat

Muistotilaisuuksien ja juhlien tilavaraukset
puh. 040 560 9918 tai 040 560 9917