Tikkakosken alueseurakunta

Tikkakosken alueseurakuntaan kuuluvat varsinaisen taajaman lisäksi Puuppolan, Kuikan ja Nyrölän kylät tai pitäisikö sanoa kaupunginosat.

Tikkakoski on varuskuntapaikkakunta, jossa on aina ollut myös teollisuus/konepajatoimintaa. Jyväskylän lentoasema sijaitsee alueellamme ja siellä mitattu lämpötila on Jyväskylän virallinen lukema. Tikkakoski on väestöltään kasvava ja ikärakenteeltaan melko nuori kaupunginosa.

Tikkakosken alueseurakunnan toiminta keskittyy paljolti kirkkoon, joka sijaitsee pääavenuen, Kirkkokadun varrella. Kirkko on valmistunut vuonna 1957, mutta sen yhteydessä olevia seurakuntatiloja on pariinkiin otteeseen laajennettu sen jälkeen.

Myös kirkon vieressä sijaitsevassa pappilassa on kokoontumistiloja ja työntekijöiden työhuoneita. Sarpatin pienryhmäleirikeskus ja Autiokankaan hautausmaa sijaitsevat Tikkakosken alueella. Puuppolan päiväkodin yhteydessä meillä on kerhotila.

Toimintaa Tikkakosken alueseurakunnassa löytyy liki kaikenikäisille. Lapsi- ja perhetyö on meillä vireää, mutta unohtaa ei sovi vaikkapa vanhemman väen viikottaista työtupaa, jossa askaroidaan lähetyksen ja diakonian hyväksi.

Tervetuloa mukaan rakentamaan alueseurakuntaamme, joka koostuu ihmisistä kuten sinä ja minä, Jumalan luomia ja Kristuksen lunastamia kumpikin!

Aikuiset

Kouluikäiset

Lapset ja perheet

Lähetys

Musiikki:
Candela
Lapsikuorot
Nuorten kuoro

Nuoret

Huomioitavaa toistaiseksi jumalanpalvelusten suhteen Tikkakosken kirkossa

• Toistaiseksi meillä on vain sanajumalanpalveluksia.
  • Käytämme kasvomaskeja, jos mitään erityisempää estettä sen käytölle ei ole, ja kirkkovieraat ottavat mukaan omat maskinsa.
  • Pidämme turvavälit, jostoki läheiset saavat istua vierekkäin.
  • Käsidesiä löytyy kirkon eteisestä.
  • Kirkkosalin enimmäisvahvuus on 73 henkeä.
  • Kirkkokahveja emme nauti toistaiseksi.
  • Kun tilanne muuttuu, ilmoitamme siitä erikseen.

2.10.2020
Risto Vallipuro
aluekappalainen

Tiedotetta muutamaan viikottaiseen kokoontumiseemme Tikkakosken kirkolla

Maanantaisin ja tiistaisin järjestettävät aamukahvit seurakuntasalissa klo 9-11 järjestetään edelleen, vaikka toistaiseksi mm. jumalanpalvelusten kirkkokahveja ei järjestetäkään.  Ko. aamukahvit ajoittuvat pidemmälle ajalle ja väkimäärä niissä on ollut pienehkö. Kahvi ja valmiit voileivät voidaan turvaväleistä huolehtien ja hyvällä käsihygienialla nauttia turvallisesti.
Torstaisin kirkkosalissa klo 10 pidettävä hartaus jatkuu kasvimaskien kanssa. Kirkkotilaisuuden jälkeen oleva aamukahvi/puuro tulee olemaan poikkeuksellisesti muodossa kahvi ja valmis voileipä, kuten maanantaisin ja tiistaisin, niinä viikkoina jolloin ei ole S-Marketista saadun ruokatarpeiden jakelua eli parillisina viikkoina, ja näin siis seuraavan kerran to 15.10. Parittomina viikkoina hartauden jälkeen ei ole tarjolla kahvia ja voileipää, koska silloin on vuorossa ruokatarpeiden jakelu klo 10.30, ja näin menetellään seuraavan kerran to siis 8.10. Syynä tähän on liian suuri väkimäärä seurakuntasalissa kerrallaan. Nämä käytänteet torstain aamuhartauteen liittyen ovat voimassa toistaiseksi.

2.10.2020
Risto Vallipuro
aluekappalainen

Kaste-, vihki- ja hautausasiat