Tikkakosken alueseurakunta

Tikkakosken alueseurakuntaan kuuluvat varsinaisen taajaman lisäksi Puuppolan, Kuikan ja Nyrölän kylät tai pitäisikö sanoa kaupunginosat.

Tikkakoski on varuskuntapaikkakunta, jossa on aina ollut myös teollisuus/konepajatoimintaa. Jyväskylän lentoasema sijaitsee alueellamme ja siellä mitattu lämpötila on Jyväskylän virallinen lukema. Tikkakoski on väestöltään kasvava ja ikärakenteeltaan melko nuori kaupunginosa.

Tikkakosken alueseurakunnan toiminta keskittyy paljolti kirkkoon, joka sijaitsee pääavenuen, Kirkkokadun varrella. Kirkko on valmistunut vuonna 1957, mutta sen yhteydessä olevia seurakuntatiloja on pariinkiin otteeseen laajennettu sen jälkeen.

Myös kirkon vieressä sijaitsevassa pappilassa on kokoontumistiloja ja työntekijöiden työhuoneita. Sarpatin pienryhmäleirikeskus ja Autiokankaan hautausmaa sijaitsevat Tikkakosken alueella. Puuppolan päiväkodin yhteydessä meillä on kerhotila.

Toimintaa Tikkakosken alueseurakunnassa löytyy liki kaikenikäisille. Lapsi- ja perhetyö on meillä vireää, mutta unohtaa ei sovi vaikkapa vanhemman väen viikottaista työtupaa, jossa askaroidaan lähetyksen ja diakonian hyväksi.

Tervetuloa mukaan rakentamaan alueseurakuntaamme, joka koostuu ihmisistä kuten sinä ja minä, Jumalan luomia ja Kristuksen lunastamia kumpikin!

Aikuiset

Kouluikäiset

Lapset ja perheet

Lähetys

Musiikki:
Candela
Lapsikuorot
Nuorten kuoro

Nuoret

Huomioitavaa toistaiseksi jumalanpalvelusten suhteen Tikkakosken kirkossa

Koska aina 17.1.2021 saakka on voimassa kokoontumisrajoitus max. 10 henkeä siirrymme viime kevään tapaan, käytännön syistä pelkkiin striimattuihin jumalanpalveluksiin, joissa paikalla ovat vain jumalanpalveluksessa eri tavoin palvelevat.

Jumalanpalvelukset tullaan striimaamaan aina suorina paikan päällä. Linkit niiden katsomiseen löytyvät Tikkakosken alueseurakunnan facebook-sivulta sekä Tikkakosken alueseurakunnan tapahtumailmoituksen kohdalta Jyväskylän seurakunnan nettisivuilta, ja ne ovat sieltä katsottavissa vielä saman päivän aikana.

Poikkeuksena on 23.12. klo 18 Aatonaaton hartaus Autiokankaan hautausmaalla Muualle haudattujen ristillä, johon voi osallistua paikalla max 10 henkeä, mutta sekin striimataan.

Oikein hyvää, siunattua joulunalusaikaa ja joulua sekä uutta vuotta 2021 kaikille. Vielä me tulemme kokoontumaan yhteen suuremmilla ja rajoitusvapailla joukoilla!

18.12.2020
Risto Vallipuro
aluekappalainen

Kaste-, vihki- ja hautausasiat