Lähetys- ja avustustyö

Alueseurakunnat toteuttavat  lähetystehtävää omalla tavallaan, omien erityispiirteittensä ja resurssiensa mukaan. Jokaisella alueseurakunnalla on  nimikkolähettejä tai nimikkokohteita, joiden työtä ne ovat sitoutuneet tukemaan rukouksin, yhteydenpidon kautta ja taloudellisesti.

Alueseurakunnissa on lähetystyöstä vastaava työntekijä, lähetyksen ja kansainvälisentyön pappi sekä vastuuryhmä tai -tiimi.

Lähetyspiirit

Keltinmäen alueseurakunta

Keltinmäen kirkolla naistenpiirin nimellä maanantaisin klo 18-19.30.
Kortepohjan kirkolla parillisen viikon tiistaisin klo 10-11.30.
Taka-Keljon lähetyspiiri kokoontuu kodeissa kerran kuukaudessa.

Tervetuloa mukaan leppoisaan piiritoimintaan. Keltinmäessä ja Kortepohjassa teemme mm. käsitöitä myyjäisiin. Taka-Keljossa kuulemme Sanaa, veisaamme ja jutustelemme.

Keskustan alueseurakunta

Keljossa diakonian ja lähetyksen avoin aamukahvila ja käsityöpiiri.
Lohikosken Olohuone Lahjaharjun kappelilla.
Leivontarinki

Kuokkalan alueseurakunta

Lähetyksen olohuone - vapaamuotoinen kohtaamispaikka; lähetystyön ajankohtaisia kuulumisia ja mahdollisuus käsitöihin.
Kuokkalan kirkon alakerrassa, parillisten viikkojen keskiviikko, klo 13.00-14.30, kevätkausi alkaen 9.1.2019.

Palokan alueseurakunta

Toiminnallamme tuemme nimikkolähettejämme ja nimikkokohteitamme, jotka ovat:Lapsia Samrongin päiväkodissa

Suomen Lähetysseuran  Thaimaassa tehtävän työn tukeminen. Thaimaassa lähetteinämme ovat Satu ja Ilkka Koivisto Mekongin työalueella. Heidän kuulumisia voit seurata heidän blogistaan Thaimaan rajalla.
Suomen evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta tuemme lastenlääkäri Maria Karjalaisen työtä Etiopiassa.
Lähetysjärjestö Kylväjän kautta tuemme Bangladeshissä toimivia kummikouluja, joissa opetetaan vähemmistöheimojen lapsia heidän omalla heimokielellään.

Palokan kirkolla kokoontuu

• Lähetyspysäkki joka toinen tiistai (parittomat vkot) klo 10-12 (alakerran takkahuone)
    • Ajankohtaiset kokoontumistiedot tästä linkistä .
    • Aamupäivän kahvihetki lähetyksen ajankohtaisten asioiden äärellä tärkeää esirukousta unohtamatta
    • Tällä hetkellä ryhmän vakiokävijät ovat innokkaita kädentaitoihmisiä ja monenlaiset myyjäis- ym. askartelut sävyttävät ryhmän toimintaa
    • Tiedustelut Päivi Itkonen puh. 040 7090 142 etunimi.sukunimí@evl.fi
  • Lyydiat -kutojapiiri
    • Lyydiat kutovat mattoja, poppanoita ja erilaisia liinoja Palokan kirkolla omaan tahtiinsa.
    • Toimintaan toivotaan lisää kudonnasta ja lähetyksestä kiinnostuneita.
    • Käsitöiden myyntituotto ohjataan lähetyksen ja diakoniatyön tarpeisiin (lähihistoriassa mm. Naisten Pankin osakkeen ostaminen, Palokan vähävaraisten lapsiperheiden tukeminen)
    • Lyydiat ovat tervetulleita yhteiseen kahvihetkeen Lähetyspysäkin kokoontumisaikoina
    • Tiedustelut Päivi Itkonen puh. 040 7090 142, etunimi.sukunimi@evl.fi

Säynätsalon alueseurakunta

Olohuone Säynätsalon seurakuntakodilla keskiviikkoisin klo 13. Kutsumme kaikki kotiäidit/isät lapsineen, työttömät, eläkeläiset ja ikäihmiset mukaan leppoisaan olohuoneeseen. Tiedossa kahvittelua, rupattelua, hiljentymistä sekä ohjelmatuokio.

Lähetyksen rukouspiiri parittoman viikon sunnuntaisin klo 18. Keskustelua ja rukousta lähetyksen hengessä. Tapaamisten runkona psalmit. Lähetyspiiriä pitää Merja Valkola. Tapaamiset ovat Merjan luona osoitteessa Valtterintie 1 B 13
Syksyn lähetyspiirit:
2.9. / 16.9. / 30.9. / 14.10. / 28.10. / 11.11. / 25.11. ja 9.12.
Tervetuloa!

Tikkakosken alueseurakunta

Lähetyksen työtupa Tikkakosken kirkolla tiistaisin klo 12-15. Leivotaan ja tehdään käsitöitä lähetyksen ja diakonian hyväksi. Suunnitellaan ja toteutetaan myyjäisiä, ruokailu- ym. tapahtumia. Työtupa on avointen ovien olohuone, jossa tapaa toisia ihmisiä. Päiväkahvit klo 14 tuoreen leivonnaisen kanssa.

Aamukahvipysäkkien ma-ke klo 9-11 ja torstain aamupalan klo 10-11 vapaaehtoinen maksu suunnataan lähetystyön tukemiseen.

Alueseurakuntamme tukee toiminnallaan lähetyksen nimikkotyötä ja työntekijöitä Kaukasiassa (Lähetysyhdistys Kylväjä) ja Tansaniassa, sekä stipendiaattia Tansaniassa (Suomen Lähetysseura). Tuemme myös kummikoulutyötä Kolumbiassa ja Palestiinalaisalueen kolmessa koulussa Israelissa Suomen Lähetysseuran kautta.

Vaajakosken alueseurakunta

Lähetyspiiri joka toinen tiistai (parittomilla viikoilla) kirkolla kello 13.
Lähetyspiirissä keskustelemme lähetystyöstä, kutsumme vieraita, kahvittelemme ja hiljennymme yhdessä. Lisäksi pidämme sadonkorjuumyyjäiset syksyllä ja joulumyyjäiset adventin aikaan.

Lähetysvastuuhenkilöt

Virtailta / Nightbreak

Ilta nuorille aikuisille!
Lähemmäs Jumalaa opetuksen, iltapalan, musiikin & yhdessäolon merkeissä.

Joka toinen torstai klo 18 Yliopistonkatu 26 B:n nuorisotilassa
(käynti sisäpihan puolelta, 26 F opasteen luota)

Lisätiedot:
Facebook Virtailta/Nightbreak
Säde Pirttimäki, sade.pirttimaki@evl.fi, p. 040 560 9904 (1.1.2019 alkaen vs. lähetyskasvastussihteeri Paula Raatikainen, paula.k.raatikainen@evl.fi, p. 040 560 9904)

Hannatyön rukouspiiri

Hanna-työn rukouspiiri kokoontuu Vanhassa pappilassa (Vapaudenkatu 26) joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 16.30.
Tervetuloa mukaan rukoilemaan Hanna-työn ja maailman naisten puolesta!
Seuraava kokoontuminen ma 3.12.2018.

Jyväskylän seurakunta

Viittomakielinen lähetyspiiri Kuurojen yhdistyksellä Ilmarisenkatu 20 Jkl