Lähetys- ja avustustyö

Alueseurakunnat toteuttavat  lähetystehtävää omalla tavallaan, omien erityispiirteittensä ja resurssiensa mukaan. Jokaisella alueseurakunnalla on  nimikkolähettejä tai nimikkokohteita, joiden työtä ne ovat sitoutuneet tukemaan rukouksin, yhteydenpidon kautta ja taloudellisesti.

Alueseurakunnissa on lähetystyöstä vastaava työntekijä, lähetyksen ja kansainvälisentyön pappi sekä vastuuryhmä tai -tiimi.
 

Lähetyspiirit ja lähetyskohteita
 

Huhtasuon alueseurakunta

Kaikille kiinnostuneille tarkoitettu lähetyshenkinen kädentaitajien aamupäivä Kipinässä maanantaisin  klo 10-12, vastuuhlö on Mira-Maarit Väisänen.

Huhtasuon alueseurakunnan nimikkolähetit ovat

Johanna ja Jüri Perendi perheineen seurakuntatyössä Okayaman seurakunnassa Japanissa Lähetysyhdistys Kylväjän kautta. Jüri asetettin Sanyon alueen lähetiksi, mutta evankelioi ja pitää jumalanpalveluksia maallikkona Okayaman seurakunnassa ja Johanna tekee perhetyötä seurakunnassa 

johanna.perendi@flom.fi  juri.perendi@flom.fi

Lähetyskannattajien yhdyshenkilö ja kirjeiden välittäjinä toimivat Eeva ja Janne Tervonen. Jos haluat saada lähettikirjeen suoraan sähköpostiisi ota yhteyttä : tervonen.janne@gmail.com

Japanissa, Koben alueella on nimikkolähettimme Asta Vuorinen Evankelisen Kansanlähetystyön palveluksessa.Osoite on: Asta Vuorinen, Mayakaigandori 2-2-2-2204, Nada-ku, Kobe-shi 657-0855, JAPAN

Suomen Lähetysseuran kautta Boliviassa työskentelee nimikkolähettimme, organisaation kehittämisen asiantuntija Jaakko Lavonius. Hän organisoi ja valvoo SLS:n yhteistyöhankkeita Bolivian luterilaisen kirkon työyhteydessä. He rakentavat kasvihuoneita, vesijohtoja taloihin, mahdollistavat käsityöyhdistyksen toimintaa, vahvistavat naisten asemaa koulutuksen tukemisen kautta ja Jaakko toimii neuvonantajana Ceprom-yhdistyksessä, jonka tehtävä on edistää kaivoskylissä lasten koulunkäyntiä Osoite: jaakko.lavonius@felm.org

Ystävyysseurakuntamme on Debrecenin seurakunta Unkarissa. 

 

Keltinmäen alueseurakunta

Keltinmäen kirkolla diakonian ja lähetyksen yhteinen toimintapiiri Kätevästi käsillä alkaa 10.9.2020 klo 14-16. Parittomien viikkojen torstait.
Kortepohjan kirkolla parillisen viikon tiistaisin klo 10-11.30, aloitamme syyskauden 1.9.2020.
Taka-Keljon lähetyspiiri kokoontuu kodeissa kerran kuukaudessa. 

Tervetuloa mukaan leppoisaan piiritoimintaan. Keltinmäessä tehdään erilaisia kädentöitä, Kortepohjassa  lähetyskuulumisten ja kahvikupposen lomassa voi tehdä käsitöitä myyjäisiin tai itselle ja Taka-Keljossa kuulemme Sanaa, veisaamme ja jutustelemme. Piirien, kirkkokahvien ja myyjäisten tuotolla kannatamme lähetyskohteitamme:

                                  *  Senegalissa nimikkolähetit Hannele ja Folkers Tulkki-Williams  
                                  *  Namibiassa raamatunkäännöstyö
                                  *  Mauritanian kummikoululaiset 
                                  *  Thaimaassa Bangkokin alueen kummilapset.
                                  *  Ystävyysseurakuntamme Saratovin Pyhän Johanneksen seurakunta, Inkerin kirkko

 

Keskustan alueseurakunta

Keljossa diakonian ja lähetyksen avoin aamukahvila ja käsityöpiiri.
Lohikosken Olohuone Lahjaharjun kappelilla.
Leivontarinki 
 

Korpilahden alueseurakunta

Ompelu- ja askartelukerho kokoontuu säännöllisesti Korpilahden seurakuntakodilla maanantai-iltapäivisin. Syksyn 2020 tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin. Lisätietoja lähetyssihteeri Tuula Liukolta p. 050 557 9008.

Korpilahden alueseurakunta tukee nimikkolähetti Marja Alastalon työtä Botswanassa Suomen Lähetysseuran kautta sekä orpolapsityötä Kisumussa Keniassa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley ry) kautta. Yhteyshenkilö Keniassa Marja Ochieng.

Ystävyysseurakuntamme on Tudulinnan seurakunta Itä-Virunmaalla Virossa.

 

Kuokkalan alueseurakunta

Lähetyksen olohuone - vapaamuotoinen kohtaamispaikka; lähetystyön ajankohtaisia kuulumisia ja mahdollisuus käsitöihin.
Kuokkalan kirkon alakerrassa, parillisten viikkojen keskiviikko, klo 13.00-14.30, syys-ja kevätkaudella.
 

Palokan alueseurakunta

Toiminnallamme tuemme nimikkolähettejämme ja nimikkokohteitamme, jotka ovat:Lapsia Samrongin päiväkodissa

Suomen Lähetysseuran  Thaimaassa tehtävän työn tukeminen. Thaimaassa lähetteinämme ovat Satu ja Ilkka Koivisto Mekongin työalueella. Heidän kuulumisia voit seurata heidän blogistaan Thaimaan rajalla.
Suomen evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta tuemme lastenlääkäri Maria Karjalaisen työtä Etiopiassa. 
Lähetysjärjestö Kylväjän kautta tuemme Bangladeshissä toimivia kummikouluja, joissa opetetaan vähemmistöheimojen lapsia heidän omalla heimokielellään.

Roihussa, Palokan kauppakeskuksessa kokoontuu

 • Olotupa tiistaisin klo 12-15
  • Yhteinen iltapäivähetki kutsuu sinua jakamaan elämää, kuulemaan lähetystyön ja kansainvälisen diakonian kuulumisia sekä hiljentymään Taivaan Isän kasvojen eteen. Koronatilanteen niin salliessa saamme myös juoda iltapäiväkahvit yhdessä.
  • Tiedustelut Päivi Itkonen puh. 040 7090 142 etunimi.sukunimi@evl.fi
 • Lyydiat -kutojapiiri kuukauden 1.maanantai klo 10-12
  • Kutomistyöt ovat tauolla Palokan kirkon remontin vuoksi, mutta Roihussa kokoonnutaan 1xkk vaihtamaan kuulumisia ja hiljentymään yhdessä.
  • Toiminta käynnistynee taas remontin jälkeen. Lyydiat kutovat mattoja, poppanoita ja erilaisia liinoja.
  • Käsitöiden myyntituotto ohjataan lähetyksen ja diakoniatyön tarpeisiin (lähihistoriassa mm. Naisten Pankin osakkeen ostaminen, Palokan vähävaraisten lapsiperheiden tukeminen)
  • Tiedustelut Päivi Itkonen puh. 040 7090 142, etunimi.sukunimi@evl.fi

Säynätsalon alueseurakunta


Olohuone Säynätsalon seurakuntakodilla tiistaisin klo 13. Kutsumme kaikki, joille päiväkokoontuminen sopii, mukaan leppoisaan olohuoneeseen. Tiedossa kahvittelua, rupattelua, hiljentymistä sekä ohjelmatuokio.

Lähetyksen rukouspiiri joka toinen sunnuntai klo 18. Keskustelua ja rukousta lähetyksen hengessä. Tapaamisten runkona psalmit. Lähetyspiiriä pitää Merja Valkola. Tapaamiset ovat Merjan luona osoitteessa Valtterintie 1 B 13
Syksyn lähetyspiirit:
18.10., 1.11. ja 15.11
Tervetuloa!

 

Tikkakosken alueseurakunta

Lähetyksen työtupa Tikkakosken kirkolla tiistaisin klo 12-15. Leivotaan ja tehdään käsitöitä lähetyksen ja diakonian hyväksi. Suunnitellaan ja toteutetaan myyjäisiä, ruokailu- ym. tapahtumia. Työtupa on avointen ovien olohuone, jossa tapaa toisia ihmisiä. Päiväkahvit klo 14 tuoreen leivonnaisen kanssa.

Aamukahvipysäkkien ma-ke klo 9-11 ja torstain aamupalan klo 10-11 vapaaehtoinen maksu suunnataan lähetystyön tukemiseen.

Alueseurakuntamme tukee toiminnallaan lähetyksen nimikkotyötä ja työntekijöitä Kaukasiassa (Lähetysyhdistys Kylväjä) ja Tansaniassa, sekä stipendiaattia Tansaniassa (Suomen Lähetysseura). Tuemme myös kummikoulutyötä Kolumbiassa ja Palestiinalaisalueen kolmessa koulussa Israelissa Suomen Lähetysseuran kautta.

 

Vaajakosken alueseurakunta

Lähetyspiiri joka toinen tiistai (parittomilla viikoilla) kirkolla kello 13.
Lähetyspiirissä keskustelemme lähetystyöstä, kutsumme vieraita, kahvittelemme ja hiljennymme yhdessä. Lisäksi pidämme sadonkorjuumyyjäiset syksyllä ja joulumyyjäiset adventin aikaan.


Lähetysvastuuhenkilöt

 

Virtailta / Nightbreak

Ilta nuorille aikuisille!
Lähemmäs Jumalaa opetuksen, iltapalan, musiikin & yhdessäolon merkeissä. 

Joka toinen torstai klo 18 Yliopistonkatu 26 B:n nuorisotilassa 
(käynti sisäpihan puolelta, 26 F opasteen luota)

Lisätiedot: 
Facebook Virtailta/Nightbreak
Vs. lähetyskasvastussihteeri Paula Raatikainen, paula.k.raatikainen@evl.fi, p. 040 560 9904

​​Toivoa naisille - ryhmä

Toivoa naisille - ryhmä (entinen pappilan Hanna-piiri) kokoontuu Kuokkalan kirkon kokoushuoneessa parttomien viikkojen tiistaisin klo 18-19.30.     Seuraavat kerrat ovat 28.1., 11.2., 25.2.
Tervetuloa mukaan rukoilemaan maailman naisten puolesta!

 

Jyväskylän seurakunta

Viittomakielinen lähetyspiiri Kuurojen yhdistyksellä Ilmarisenkatu 20 Jkl

su 20.10. klo 14 ja 17.11. klo 14