Lapsille ja lapsiperheille

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa pidämme tärkeänä lapsen ja lapsuuden ainutlaatuisuutta. Toiminnan perustana on kristillinen ihmiskäsitys ja arvopohja. Kasvatuskumppaneina haluamme tukea kotien ja vanhempien kasvatustehtävää tarjoamalla kohtaamisen paikkoja erilaisten kerhotoimintojen muodossa.

Seurakunta on jaettu toiminnallisesti yhdeksään alueseurakuntaan. Alueet suunnittelevat ja toteuttavat omaa lapsi- ja perhetyötään. Tapahtumista, retkistä ja leireistä saa tietoa alueseurakuntien sivuilta.

Ekavauvaryhmät

Ekavauva-ryhmä on vertaisryhmä ensimmäisen lapsen saaneille perheille, kohtaamispaikka vanhemmille ja vauvoille. Ohjaajina toimivat seurakunnan lapsi- ja perhetyöntekijät. Välillä mukana on myös neuvolan terveydenhoitaja sekä muita vierailijoita.

Ilmoittautuminen 1.6.-31.7.2019. Ilmoittautumaan pääset oheiset linkkien kautta:

Huhtasuo Ilmoittautumista jatkettu 31.8.asti.
Kortepohja
Kuokkala
Lohikoski
Vaajakoski
Yliopistonkaudun maanantain ryhmä
Yliopistokadun tiistain ryhmä

Palokassa, Tikkakoskella ja Keljonkankaalla avoimet ryhmät, joten ilmoittautumista ei tarvita.

Päiväkerhot

Päiväkerhot tukevat 3 - 5 -vuotiaiden lasten kokonaisvaltaista kasvua ja hengellisyyden kehitystä eri menetelmin.
Päiväkerholaiset kokoontuvat 2 – 3 tunniksi 1 – 2 kertaa viikossa.
Päiväkerhot ovat kaikille maksuttomia.  Vapaita päiväkerhopaikkoja voi tiedustella lastenohjaajilta toimintakauden aikana. Tarkempia tietoja löytyy alueiden päiväkerhotiedosta.

Kauden 2019-2020 ilmoittautumisaika on alkanut 15.4. ja ilmoittautumaan pääset klikkaamalla sopivaa alueseurakuntaa seuraavista (linkit ovat avattavissa hakuaikana):

Keltinmäki  - ilmoittautumista jatkettu 29.2.2020 saakka

Keskusta   - ilmoittautumisaikaa jatkettu 31.7.saakka.

Korpilahti - ilmoittautumisaikaa jatkettu 29.2.2020 saakka.

Kuokkala -ilmoittautumista jatkettu 31.3.2020 saakka

Palokka    - ilmoittautumisaikaa jatkettu 29.2.2020 saakka.

Säynätsalo - ilmoittautumista jatkettu 29.2.2020 saakka.

Tikkakoski - ilmoittautumisaikaa jatkettu 23.6. saakka.

Vaajakoski - ilmoittautumista jatkettu 31.3.2020 saakka

Perhekerhot

Perhekerhot ovat avoimia yhdessäolon hetkiä vanhemmille, isovanhemmille, kummeille ja hoitajille yhdessä lasten kanssa. Ryhmissä on hetkiä alttarin äärellä, kahvittelua sekä yhdessäoloa.

Perhekerhoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Perhekerhojaryhmiä ovat mm. perheolkkari, retkiperhekerho, iltaperhekerho, iskän kaa -ilta, isovanhemman kaa, tarinatupa ja perhepysäkki. Vauvaperheille on tarjolla myös erilaisia ryhmiä mm. pallerot ja vauvaperhepesä.

Pyhäkoulut

Pyhäkoulu on lasten oma hetki Raamatun sanoman äärellä. Mietimme lasten kanssa yhdessä suuria kertomuksia, laulamme, leikimme, askartelemme ja rukoilemme. Pyhäkoulu on tarkoitettu yli 3-vuotiaille lapsille. Pienemmät lapset ovat myös tervetulleita yhdessä aikuisen kanssa.

Pyhäkoulu kestää puolesta tunnista tuntiin. Pyhäkoulut ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Pyhäkoulu on moninainen ja meillä on tarjota erilaisia pyhäkouluja eri alueseurakunnissa.

Etsi sopiva pyhäkouluryhmä

KIRJEPYHÄKOULUUN, KIRJEPYHÄKOULUUN!

Oletko ajatellut, että voisit pitää lapsille pyhäkoulua? Tule seurakuntaamme pyhäkoulunohjaajaksi. Olet tervetullut ja apuasi kaivataan. Koulutamme ja annamme tarpeelliset välineet pyhäkoulun pitämiseen. Tule rohkeasti mukaan! Ota yhteyttä oman alueseurakunnan varhaiskasvatuksenohjaajaan.

Klikkaamalla kuvaa pääset tutustumaan Lastenkirkon kylään, josta löydät erilaista mukavaa tekemistä ja katseltavaa!

Fisuklupi on kerho, johon kaikki ovat tervetulleita.

Jos pidät pelaamisesta ja sinulla on Minecraft, otappa hyvä asento ja tule Fisuklupiin.

Fisuklupi toimii Minecraft-palvelimella, jonka nimi on tietenkin Fisucraft. Fisuklupi on suunnattu 7-10-vuotiaille ja voit pelata omalta kotisohvaltasi, ja olla silti mukana yhteisössä, mikä olisi sen parempaa?

Fisuklupi on tiistaisin klo 18.00-20.00.

Ohjaajina kerhossa toimii Eemeli.

Minecraft-pelin voi ostaa osoitteesta minecraft.net.
Lisätietoja ja ohjeita osoitteesta fisucraft.net.

Jos sinulla on jo Minecraft:
IP: pelaa.fisucrfat.net
CHAT: /warp jyvaskyla

Tervetuloa mukaan!

Muskarit

Musiikin maailma on rikas ja avara. Muskarin ohjelmaan kuuluvat lastenlaulut, lorut, leikit, tanssit, musisointi, lasten hengelliset laulut ja virret. Muskarissa tuetaan lasten kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä sekä vahvistetaan lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta.

Ilmoittaudu syksyn 2019 muskareihin

Lue lisää täältä