Lapsille ja lapsiperheille

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa pidämme tärkeänä lapsen ja lapsuuden ainutlaatuisuutta. Toiminnan perustana on kristillinen ihmiskäsitys ja arvopohja. Kasvatuskumppaneina haluamme tukea kotien ja vanhempien kasvatustehtävää tarjoamalla kohtaamisen paikkoja erilaisten kerhotoimintojen muodossa.

Seurakunta on jaettu toiminnallisesti yhdeksään alueseurakuntaan. Alueet suunnittelevat ja toteuttavat omaa lapsi- ja perhetyötään. Tapahtumista, retkistä ja leireistä saa tietoa alueseurakuntien sivuilta.

Päiväkerhot

Päiväkerhot tukevat 3 - 5 -vuotiaiden lasten kokonaisvaltaista kasvua ja hengellisyyden kehitystä eri menetelmin.
Päiväkerholaiset kokoontuvat 2 – 3 tunniksi 1 – 2 kertaa viikossa.
Päiväkerhot ovat kaikille maksuttomia.  Vapaita päiväkerhopaikkoja voi tiedustella lastenohjaajilta toimintakauden aikana. Tarkempia tietoja löytyy alueiden päiväkerhotiedosta.

Kauden 2019-2020 ilmoittautumisaika on 15.4. - 31.5. ja ilmoittautumaan pääset klikkaamalla sopivaa alueseurakuntaa seuraavista (linkit ovat avattavissa hakuaikana):

Palokka

Tikkakoski

Perhekerhot

Perhekerhot ovat avoimia yhdessäolon hetkiä vanhemmille, isovanhemmille, kummeille ja hoitajille yhdessä lasten kanssa. Ryhmissä on hetkiä alttarin äärellä, kahvittelua sekä yhdessäoloa.
Perhekerhoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Perhekerhojaryhmiä ovat mm. perheolkkari, retkiperhekerho, iltaperhekerho, iskän kaa -ilta, isovanhemman kaa, tarinatupa ja perhepysäkki. Vauvaperheille on tarjolla myös erilaisia ryhmiä mm. pallerot ja vauvaperhepesä.Ekavauvaryhmä on vertaisryhmä ensimmäisen lapsensa saaneille perheille, kohtaamispaikka vanhemmille ja vauvoille. Ryhmään ilmoittaudutaan erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Ekavauvaryhmä järjestetään yhdessä neuvolan kanssa.

Pyhäkoulut

Pyhäkoulu on lasten oma hetki Raamatun sanoman äärellä. Mietimme lasten kanssa yhdessä suuria kertomuksia, laulamme, leikimme, askartelemme ja rukoilemme. Pyhäkoulu on tarkoitettu yli 3-vuotiaille lapsille. Pienemmät lapset ovat myös tervetulleita yhdessä aikuisen kanssa.  Pyhäkoulu kestää puolesta tunnista tuntiin. Pyhäkoulut ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Pyhäkoulu on moninainen ja meillä on tarjota erilaisia pyhäkouluja eri alueseurakunnissa.

Etsi sopiva pyhäkouluryhmä

KIRJEPYHÄKOULUUN, KIRJEPYHÄKOULUUN!

Oletko ajatellut, että voisit pitää lapsille pyhäkoulua? Tule seurakuntaamme pyhäkoulunohjaajaksi. Olet tervetullut ja apuasi kaivataan. Koulutamme ja annamme tarpeelliset välineet pyhäkoulun pitämiseen. Tule rohkeasti mukaan! Ota yhteyttä oman alueseurakunnan lapsityönohjaajaan tai varhaiskasvatuksenohjaajaan Eila Kangas, 040 5609923, eila.kangas(at)evl.fi

Klikkaamalla kuvaa pääset tutustumaan Lastenkirkon kylään, josta löydät erilaista mukavaa tekemistä ja katseltavaa!

Fisuklupi on kerho, johon kaikki ovat tervetulleita.

Jos pidät pelaamisesta ja sinulla on Minecraft, otappa hyvä asento ja tule Fisuklupiin.

Fisuklupi toimii Minecraft-palvelimella, jonka nimi on tietenkin Fisucraft. Fisuklupi on suunnattu 7-10-vuotiaille ja voit pelata omalta kotisohvaltasi, ja olla silti mukana yhteisössä, mikä olisi sen parempaa?

Fisuklupi on tiistaisin klo 18.00-20.00.

Ohjaajina kerhossa toimii Eemeli.

Minecraft-pelin voi ostaa osoitteesta minecraft.net.
Lisätietoja ja ohjeita osoitteesta fisucraft.net.

Jos sinulla on jo Minecraft:
IP: pelaa.fisucrfat.net
CHAT: /warp jyvaskyla

Tervetuloa mukaan!

Muskarit

Musiikin maailma on rikas ja avara. Muskarin ohjelmaan kuuluvat lastenlaulut, lorut, leikit, tanssit, musisointi, lasten hengelliset laulut ja virret. Muskarissa tuetaan lasten kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä sekä vahvistetaan lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta.

Ilmoittaudu syksyn 2018 muskareihin

Lue lisää täältä