Toimintaa lapsille ja perheille

Kuokkalan alueseurakunnan Lapset ja perheet löytyy myös Facebookista!

Ekavauvaryhmät keväällä 2019

Ekavauvaryhmä on suljettu vertaisryhmä ja kohtaamispaikka ensimmäisen lapsensa saaneille perheille, joissa on alle 6kk:n ikäinen vauva ryhmän alkaessa.Kevään ryhmät kokoontuvat toinen maanantaisin ja toinen torstaisin Kuokkalan kirkolla. Ryhmät toimivat yhteistyössä neuvolan kanssa.

Syksyn 2019 ryhmiin aukeaa ilmoittautuminen Jyväskylän seurakunnan nettisivuilla kesän alussa. Lisätietoja Ekavauvaryhmistä voi kysellä Heiniltä 0503400697 tai Marjatalta 0503800247

Perhekerhot

Perhetoiminnassa joulutauko viikot 51 - 2.

Maanantaisin klo 9.30 - 11.15 Kuokkalan kirkko

Tiistaisin klo 9.30 - 11.15 Kuokkalan kirkko

Alle kouluikäisille lapsille vanhemman, isovanhemman tai hoitajan kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista. Kerhoissa on viikoittain samanlainen ohjelma.

Taaperotupa

perjantaisin klo 9.30 - 11 Kuokkalan kirkon lastensalissa

1 -vuotiaille vanhemman kanssa.  Ei ennakkoilmoittautumista.

Iskän kaa -ilta

Joka toinen tiistai (pariton vko) klo 17.45 - 19.30 Kuokkalan kirkko

Iskän- kaa illassa on mahdollisuus touhuta mukavia juttuja yhdessä oman lapsen, lapsenlapsen tai kummilapsen kanssa. Iltaan kuuluu pieni hartaushetki, mukavaa toimintaa yhdessä sekä iltapala. Iltaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Vauvaperhepesä

Tiistaisin klo 13 - 14.30 Kuokkalan kirkon lastensalissa

Vauvaperhepesä on vauvalle (alle 1 v.) ja vanhemmille sekä vauvaa odottaville avoin kohtaamispaikka.Ei ennakkoilmoittautumista.

Äitienilta

Joka toinen tiistai (parillinen vko) klo 18 - 20 Kuokkalan kirkolla

Café Kide avoin olohuone

Keskiviikkoisin klo 9 - 11 Kuokkalan kirkko

Kaikenikäisten avoin olohuone Kuokkalan kirkon kirkkotorilla, jonne voit tulla, milloin sinulle sopii ja olla sen aikaa kuin haluat. Vapaamuotoista yhdessäoloa.

PerheCafé - iltaperhekahvila

Joka toinen torstai (pariton vko) klo 17.30 - 19

Vapaata leikkiä ja yhdessäoloa, iltahartaus, iltapala.
Viittomakieliset perheet mukana kerran kuussa.

Päiväkerhot Polttolinja 29:ssä

Kysy ilmaista kerhopaikkaa lapsellesi lastenohjaajilta (yhteystiedot sivun alalaidassa).

Aappari 3-4 vuotiaille (ma ja ke klo 8.30-11)

Lapsen voi tuoda aappariin joustavasti klo 8.30 - 9 välisenä aikana.

Iippari 4-5 vuotiaille (ma, ti ja to klo 13-16)

Kerho on tarkoitettu lapselle, joka ei ole vielä aloittanut esikoulua.

Muskarit

Muskarit kokoontuvat Kuokkalan kirkolla keskiviikkoisin. Lisätietoja Terhi Hassinen p. 050 340 9893, terhi.hassinen(at)evl.fi.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen saat tästä.

Lasten- ja perheiden kirkot

Lapsille- ja perheille järjestetään Kuokkalan kirkossa kirkkohetkiä, perhemessuja ja pääsiäis- ja joulukirkkoja. Näihin kaikkiin ovat tervetulleita kaikki lapset, perheineen, hoitajineen, kummeineen ja isovanhempineen.

Lasten kirkkohetket

Kuokkalan kirkossa to 17.1., to 14.2.  ja to 14.3. klo 9.15 ja 10 on lapsille yhdessä aikuisen kanssa tarkoitettu puolen tunnin mittainen kirkkohetki. Mukana myös lapsia päivähoidosta.

Mukulamessu su 17.3. klo 11 ja brunssi ennen messua klo 10

Perhemessuihin toivotaan perheitä avustamaan eri tehtäviin, otathan  yhteyttä Tiinaan mikäli olisit vapaaehtoinen toimimaan apuna jossain pienessä tehtävässä (kolehdin kanto, ehtoollispöydän kattaminen, esirukouksen/ tekstin lukeminen yms.) Tiinan saat kiinni numerosta  050 340 9887.

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on sunnuntaisin klo 11 - n.12.30 Kuokkalan kirkossa. Perhemessujen aikana ei ole pyhäkoulua.
Kevään 2019 ensimmäinen pyhäkoulu 13.1.

Kuokkalan kirkon lastensalissa messun aikana kokoontuva pyhäkoulu alkaa kirkkosalissa. Pyhäkoulunohjaajalla on mukana lyhty, jonka kynttilän väri vaihtuu liturgisten värien mukaan. Johdantosanojen jälkeen pappi kutsuu alttarin eteen pyhäkoulunohjaajan ja pyhäkoululaiset. Lauletaan ja leikitään yhteislaulu: Jumalan kämmenellä (1. säk.), jonka aikana pappi ottaa lyhdyn pyhäkoulunohjaajalta ja ottaa siihen tulen alttarikynttilästä. Pappi antaa lyhdyn pyhäkoulunohjaajalle. Pyhäkoululaiset ja –ohjaajat siirtyvät Kristusvalon johdattelemana lastensaliin jatkamaan pyhäkoulua. Pyhäkoululaiset ja -opettajat osallistuvat yhdessä vanhempiensa tai pyhäkoulunohjaajan kanssa ehtoolliselle ja ehtoollisen jälkeen he palaavat takaisin lastensaliin. Vanhemmat hakevat lapset lastensalista messun päätyttyä.

Perheiden tapahtumat Kuokkalan kirkossa

su 3.2. klo 16 Kastettujen tapahtuma (vuonna 2018 kastetuille vauvoille perheineen)

su 17.3. klo 10 Brunssi ja klo 11 Mukulamessu

ma 15.4. klo 9.30 Lasten pääsiäiskirkko

ma 15.4. klo 18 Perheiden pääsiäiskirkko

ti 16.4. klo 9.15 ja 10.15 Lasten pääsiäiskirkko

ma 22.4. klo 16 Lasten Pääsiäinen, kirkkohetki ja Pekka Laukkarisen lastenkonsertti

pe 3.5. klo 9.30 - 13 Perheiden keväthulinat, Yrttisuon perhepuisto

Kirkonrotta Kideus

Kuokkalan kirkossa asuu Kideus kirkonrotta. Kirkonrotan repusta saat tarran kirkkokorttiisi Kuokkalan kirkossa järjestettävistä jumalanpalveluksista: messuista, perhemessuista ja perhekerhojen kirkkohetkistä.

Kideus Kirkonrotta piileksii kirkkosalissa ja tilaisuuden päätyttyä hänen repustaan saat tarran korttiisi. Kirkkokortteja löytyy kirkon eteisen pöydältä.

Kymmenestä tarrasta saa ikioman kirkkolahjan. Kirkkolahjan voi noutaa kirkon sakastista kirkon työntekijältä.

Kirkkokortti tukee perheiden jumalanpalveluskasvatusta ja kotien
kristillistä kasvatusta.

Yhdeydenotot ja kerhotiedustelut

Lastenohjaajat:
Tanja Siitari 050 401 2793, tanja.siitari(at)evl.fi
Heini Tarvainen 050 340 0697, heini.tarvainen(at)evl.fi
Marjatta Tuominen 050 380 0247, marjatta.m.tuominen(at)evl.fi
Eija Välilehto 050 407 9128, eija.valilehto(at)evl.fi

Varhaiskasvatuksen ohjaaja Tiina Korhonen p. 050 340 9887, tiina.korhonen(at)evl.fi
Varhaiskasvatuksen pappi Tuija Mannström p. 050 521 5408, tuija.mannstrom(at)evl.fi

Anna palautetta toiminnastamme!