Toimintaa lapsille ja perheille

Päiväkerhoihin ilmoittautuminen

Kerhot ovat 3-5 vuotiaiden lasten tavoitteellista viikkotoimintaa. Kerhoissa liikutaan, ulkoillaan, leikitään, askarrellaan, musisoidaan ja hiljennytään. Toimintamme on maksutonta.

Ekavauvaryhmät syksyllä 2019

Ekavauvaryhmä on vertaisryhmä ja kohtaamispaikka ensimmäisen lapsensa saaneille perheille, joissa on alle puolivuotias vauva ryhmän alkaessa. Ryhmät kokoontuvat toinen maanantaisin ja toinen torstaisin Kuokkalan kirkolla. Ryhmät täytetään ilmoittautumisen kautta ja kumpaankin  mahtuu 8 perhettä. Syksyn 2019 ryhmät ovat täynnä ja käynnissä.  Kevään 2020 ryhmiin aukeaa ilmoittautuminen Jyväskylän seurakunnan nettisivuilla joulukuun alussa.

Perhekerhot

Maanantaisin ja tiistaisin klo 9.30- 11.15 Kuokkalan kirkolla

Alle kouluikäisille lapsille vanhemman, isovanhemman tai hoitajan kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista. Maanantain ja tiistain kerhoissa on viikoittain samanlainen ohjelma.

Huom! Vkolla 40 ti 1.10 perhekerhossa mukana leluesittelijä (siis vain ti ).

Taaperotupa

Perjantaisin klo 9.45- 11.15 Kuokkalan kirkolla

1 -vuotiaille vanhemman kanssa.  Ei ennakkoilmoittautumista.

Iskän kaa -ilta

Parittomien viikkojen tiistaina klo 18- 19.30 Kuokkalan kirkolla.

Iskän- kaa illassa on mahdollisuus touhuta mukavia juttuja yhdessä oman lapsen, lapsenlapsen tai kummilapsen kanssa. Iltaan kuuluu pieni hartaushetki, mukavaa toimintaa yhdessä sekä iltapala. Iltaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

Huom! Tiistaina 19.11. pidetään myös Iskän kaa -ilta. Tuolloin ohjelmistossa "Satuja ja majoja".

Vauvaperhepesä

Tiistaisin klo 13- 14.30 Kuokkalan kirkolla.

Vauvaperhepesä on vauvalle (alle 1 v.) ja vanhemmille sekä vauvaa odottaville avoin kohtaamispaikka.Ei ennakkoilmoittautumista.

Huom! 24.9 ryhmässä mukana imetystukihenkilö.

Äitienilta

Parillisten viikkojen tiistaina klo 18- 20 Kuokkalan kirkolla

Café Kide avoin olohuone

Keskiviikkoisin klo 9- 11 Kuokkalan kirkolla, alkaen 21.8   Huom! ke 18.9 ja 16.10  ei ole Cafe Kidettä

Kaikenikäisten avoin olohuone Kuokkalan kirkon kirkkotorilla, jonne voit tulla, milloin sinulle sopii ja olla sen aikaa kuin haluat. Vapaamuotoista yhdessäoloa.

PerheCafé - iltaperhekahvila

Torstaisin 26.9. , 24.10. ja 21.11. klo 17.30- 19

Vapaata leikkiä ja yhdessäoloa, iltahartaus, iltapala.
Viittomakieliset perheet mukana.

Päiväkerhot Polttolinja 29:ssä

Ilmoittautumisajan jälkeen, kysy vapaata kerhopaikkaa lapsellesi lastenohjaajilta (yhteystiedot sivun alalaidassa).

Muskarit

Muskarit kokoontuvat Kuokkalan kirkolla keskiviikkoisin. Lisätietoja Terhi Hassinen p. 050 340 9893, terhi.hassinen(at)evl.fi.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen saat tästä.

Lasten- ja perheiden kirkot

Lapsille- ja perheille järjestetään Kuokkalan kirkossa kirkkohetkiä, perhemessuja ja pääsiäis- ja joulukirkkoja. Näihin kaikkiin ovat tervetulleita kaikki lapset, perheineen, hoitajineen, kummeineen ja isovanhempineen.

su 8.9. klo 10 Perheiden aamubrunssi  ja klo 11 Muksumessu Kuokkalan kirkossa

to 7.11. klo 10.30 Perheiden kirkkohetki ja lounas Kuokkalan kirkossa

su 10.11. klo 10 Perheiden aamubrunssi  ja klo 11 Muksumessu Kuokkalan kirkossa

ma 16.12. klo 18 Perheiden joulukirkko Kuokkalan kirkossa

Pyhäkoulu

Syksyn ensimmäinen Pyhäkoulu on su 15.9.2019.

Perhemessujen aikana ei ole pyhäkoulua. Pyhäkoulujen ajankohdat kannattaa tarkistaa jyvaskylanseurakunta.fi/tapahtumat.

Kuokkalan kirkon lastensalissa messun aikana kokoontuva pyhäkoulu alkaa kirkkosalissa. Pyhäkoulunohjaajalla on mukana lyhty, jonka kynttilän väri vaihtuu liturgisten värien mukaan. Johdantosanojen jälkeen pappi kutsuu alttarin eteen pyhäkoulunohjaajan ja pyhäkoululaiset. Lauletaan ja leikitään yhteislaulu: Jumalan kämmenellä (1. säk.), jonka aikana pappi ottaa lyhdyn pyhäkoulunohjaajalta ja ottaa siihen tulen alttarikynttilästä. Pappi antaa lyhdyn pyhäkoulunohjaajalle. Pyhäkoululaiset ja –ohjaajat siirtyvät Kristusvalon johdattelemana lastensaliin jatkamaan pyhäkoulua. Pyhäkoululaiset ja -opettajat osallistuvat yhdessä vanhempiensa tai pyhäkoulunohjaajan kanssa ehtoolliselle ja ehtoollisen jälkeen he palaavat takaisin lastensaliin. Vanhemmat hakevat lapset lastensalista messun päätyttyä.

Perheiden tapahtumat Kuokkalan kirkossa

la 26.10. klo 16 - 18 Lauluja ja tarinoita parisuhteesta, Jukka Salminen

to 31.10. klo 17.30 Synttärit tänä vuonna 4 vuotta täyttäville lapsille perheineen

ke 20.11. klo 18 - 20 Lapsenpäivän iltaleikit, mukana Laulava Pupujussi

10. - 12.12. Joulupolku, tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin

Yksinhuoltajaperheiden leiripäivä la 28.9. klo 9.30 - 18
Koivuniemen leirikeskus

- maksuton päivä ja bussikuljetus
- ohjelmassa yhdessäoloa ja tekemistä sisällä ja ulkona, saunomismahdollisuus ja hyvää ruokaa
Ilmoittautuminen 15.9. mennessä jyvaskylanseurakunta.fi

Kirkonrotta Kideus

Kuokkalan kirkossa asuu Kideus kirkonrotta. Kirkonrotan repusta saat tarran kirkkokorttiisi Kuokkalan kirkossa järjestettävistä jumalanpalveluksista: messuista, perhemessuista ja perhekerhojen kirkkohetkistä.

Kideus Kirkonrotta piileksii kirkkosalissa ja tilaisuuden päätyttyä hänen repustaan saat tarran korttiisi. Kirkkokortteja löytyy kirkon eteisen pöydältä.

Kymmenestä tarrasta saa ikioman kirkkolahjan. Kirkkolahjan voi noutaa kirkon sakastista kirkon työntekijältä.

Kirkkokortti tukee perheiden jumalanpalveluskasvatusta ja kotien
kristillistä kasvatusta.

Yhdeydenotot ja kerhotiedustelut

Lastenohjaajat:
Teemu Kuikka 050 401 2793, teemu.kuikka(at)evl.fi
Heini Tarvainen 050 340 0697, heini.tarvainen(at)evl.fi
Marjatta Tuominen 050 380 0247, marjatta.m.tuominen(at)evl.fi
Eija Välilehto 050 407 9128, eija.valilehto(at)evl.fi

Varhaiskasvatuksen ohjaaja Tiina Korhonen p. 050 340 9887, tiina.korhonen(at)evl.fi
Varhaiskasvatuksen pappi Minna Rantalainen p. 050 523 4134, minna.rantalainen(at)evl.fi

Anna palautetta toiminnastamme!