Palokka - lapsille ja lapsiperheille

Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän panisi kätensä heidän päälleen ja rukoilisi. Opetuslapset moittivat tuojia, mutta Jeesus sanoi:

"Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta."

Matt. 19: 13-14

 

 

Ajankohtaista:

Varhaiskasvatuksen työntekijöiden yhteystiedot löydät sivun lopusta.

Palokan alueseurakunnan löydät myös Facebookista: Palokan alueseurakunnan varhaiskasvatus ja Instagramissa: vinkeet_varpaat.

Kauden 2020-2021 päiväkerhojen vapaita paikkoja pääset katsomaan tästä 31.12.2020 saakka.
Joissakin ryhmissä on vielä tilaa.

Päiväkerhot
Kaakaoklubi
Perhepysäkit
Vauvapysäkki
Apua arkeen
Pyhäkoulu
Muskarit
Tapahtumat-sivulta voit etsiä tietoja tapahtumistamme. Klikkaa kohta Lapsille ja perheille ja valitse kohdasta Etsi alueseurakunnittain Palokan alueseurakunta.


Päiväkerhot

... ovat 2-5-vuotiaiden lasten viikkotoimintaa. Kerhot kokoontuvat kerran tai kahdesti viikossa 2 ½ tuntia kerrallaan. Päiväkerhoissa leikitään, liikutaan, musisoidaan, tehdään kädentöitä, näytellään, hiljennytään kristinuskon perusasioiden äärellä... Kirkkovuoden kulloiseenkin ajankohtaan liittyvät asiat ja tapahtumat ovat luontevasti esillä toiminnassa, mm. hartauksissa.

Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan kunkin ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan, joten eri ryhmien ohjelmissa on eroja. Lastenohjaajamme ovat sekä koulutuksensa että kokemuksensa puolesta kasvatuksen vahvoja ammattilaisia. Päiväkerhot ovat kaikille maksuttomia.

Kaakaoklubi

... kokoontuu Jokelan pappilassa maanantaisin klo 12-15. Tilan henkilömäärärajoituksen takia (20 henk.) kerho on täynnä. Vapautuvista paikoista voi kysellä Sarilta ja Marjukalta.

Perhepysäkki ja -kahvila

... ovat kaikille avoimia, maksuttomia ryhmiä, joihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Perhepysäkillä ja -kahvilassa on pientä tarjoilua, jossa vapaaehtoinen maksu. Voitte tuoda mukananne myös omia eväitä.

Perhepysäkki kokoontuu Jokelan pappilassa, Rovastintie 8 C, maanantaisin klo 9-11.30. Punatiilisen pappilan löydät kulkemalla Palokan kirkon taakse ja ohittamalla kirkon alapihan leikkipaikan. Pappila on hieman piilossa puiden takana. Perhepysäkillä ovat mukana Sari, Marjukka ja Jani. Heiltä saat myös lisätietoja pysäkistä.

Perhekahvila kokoontuu Palokan kauppakeskuksen Roihussa, Saarijärventie 52, keskiviikkoisin klo 9-11.30. Perhekahvilassa mukana ovat Sari ja Marjukka.

Vauvapysäkki

Voitte jakaa lapsiperheen arkea toisten, samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ja tulla silloin, kun teille sopii. Lapsella tulee olla mukana oma aikuinen; äiti, isä, hoitaja, kummi, isovanhempi...
Vauvapysäkki kokoontuu 1.9. lähtien tiistaisin klo 13-15.30 Palokan kauppakeskuksen Roihussa, Saarijärventie 52.

Toimintaohjeita vauvapysäkille tulijoille:

Ota mukaasi oma alusta / vauvanpeite lattialla olemiseen.

Varustaudu myös omin leluin

Roihussa on imetys- ja vaipanvaihtomahdollisuus. Vesipistettä ja vessaa tilassa ei ole, joten käytämme kauppakeskuksen tarjoamia tiloja kyseisiin tarkoituksiin.

Roihussa on käytettävissä mikro.

Tila voi olla myös hieman viileä ilmastoinnin vuoksi, joten varaathan vauvalle sen mukaisesti vaatteita päälle.

Vauvapysäkillä ovat mukana Mira, Jani ja Outi. Heiltä saat myös lisätietoja pysäkistä. 

Apua arkeen

Tarvitsisi käydä asioilla, mutta lasta ei voi ottaa mukaan.

Kaipaisin hetken hengähdystä. 

Haluaisin jutella.

Kaipaisin apua perheen arjessa.

Mikäli edellä olevat tuntuvat tutuilta tilanteilta, ota yhteyttä Palokan alueseurakunnan lastenohjaajiin.

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on tällä hetkellä tauolla Palokan kirkon remontin takia, jonka on arvioitu valmistuvan kesällä 2021. Tiedotamme lisää asiasta myöhemmin tällä sivulla,  Henki&elämä -lehdessä, Facebookissa ja Instagramissa.

Kirkkovuosi

Kunpa jokainen voisi kokea arjessa Jumalan maailman iankaikkisuutta! Kirkossa lasketaan aikaa väreillä eikä numeroilla. Väri kertoo enemmän tunteesta kuin määrästä, enemmän merkityksestä kuin kiireestä.

Kirkkovuosi alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin. Se on siis niin kuin Jeesuksen elämäkerta, joka alkaa syntymän odotuksesta ja päättyy päähenkilön seuraajien tulevaisuuden näkymiin. Kirkkovuoden seuraaminen auttaa meitä ottamaan huomioon elämän kokonaisuuden, kuoleman ja iankaikkisuuden.

Kirkkovuotta rytmittävät kolme suurta juhlaa: joulu, pääsiäinen ja helluntai. Ennen joulua vietettävä neljän viikon adventtiaika on jouluun valmistautumista ja ennen pääsiäistä vastaavasti pidetään seitsemän viikkoa kestävä paasto. Pääsiäisen jälkeiset seitsemän viikkoa ovat yhtä valkoista pääsiäisjuhlaa, joka huipentuu tulipunaiseen helluntaihin, seurakunnan syntymäpäivään.

Kaikki näiden aikojen väliin jäävät viikot ovat vihreää kasvun aikaa. Koska pääsiäistä vietetään aina kevätpäivän tasauksen jälkeisen täyden kuun jälkeisenä viikonloppuna, pääsiäisellä ei ole tiettyä päivämäärää vaan sen ajankohta vaihtelee maaliskuun ja huhtikuun lopun välillä. Kevätpäiväntasauksen tarkka ajankohta vaihtelee 19.-29.3.välisenä aikana.

 

Ota yhteyttä

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Palokan alueseurakunta Tikkakosken alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Seurakuntapastori
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Nuorisotyönohjaaja
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Lastenohjaaja
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Lastenohjaaja
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Lastenohjaaja
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40250 Jyväskylä
Lastenohjaaja
Palokan alueseurakunta
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka