Palokka - lapsille ja lapsiperheille

Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän panisi kätensä heidän päälleen ja rukoilisi. Opetuslapset moittivat tuojia, mutta Jeesus sanoi:

"Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta."

Matt. 19: 13-14

Ajankohtaista:

Palokan alueseurakunnan löydät myös Facebookista: Palokan alueseurakunnan varhaiskasvatus ja Instagramissa: vinkeet_varpaat.

Perhepysäkki kokoontuu perjantaisin Zoomissa. Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoa. Sivun alalaidasta löytyy kuvat mistä pääsee osallistumaan kerhoihin.

Kauden 2020-2021 päiväkerhoihin pääset ilmoittautumaan tästä.

Päiväkerhot

Perhepysäkit
Kirkkohetket
Pyhäkoulu
Muskarit
Aamupalapysäkki
Apua arkeen
Tapahtumat-sivulta voit etsiä tietoja tapahtumistamme. Klikkaa kohta Lapsille ja perheille ja valitse kohdasta Etsi alueseurakunnittain Palokan alueseurakunta.

Lisätiedot ja palaute

Lastenkirkko

Päiväkerhot

... ovat 3-6-vuotiaiden lasten viikkotoimintaa. Kerhot kokoontuvat kerran tai kahdesti viikossa 2 ½ tuntia kerrallaan. Päiväkerhoissa leikitään, liikutaan, musisoidaan, tehdään kädentöitä, näytellään, hiljennytään kristinuskon perusasioiden äärellä... Kirkkovuoden kulloiseenkin ajankohtaan liittyvät asiat ja tapahtumat ovat luontevasti esillä toiminnassa, mm. hartauksissa.

Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan kunkin ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan, joten eri ryhmien ohjelmissa on eroja. Lastenohjaajamme ovat sekä koulutuksensa että kokemuksensa puolesta kasvatuksen vahvoja ammattilaisia. Päiväkerhot ovat kaikille maksuttomia.

Perhepysäkit

Tällä hetkellä perhepysäkki kokoontuu Zoom-palvelussa perjantaisin klo 10-11 yhdessä Tikkakosken alueseurakunnan kanssa. Klikkaa lisätietoa saadaksesi kerhoon päästäksesi tästä. Rullaa sivua alas ja paina perjantain kuvaa päästäksesi kerhoon.

... ovat kaikille avoimia, maksuttomia ryhmiä, joihin ei tarvitse
ilmoittautua etukäteen.

Voitte jakaa lapsiperheen arkea toisten, samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ja tulla silloin, kun teille sopii. Lapsella tulee olla mukana oma aikuinen; äiti, isä, hoitaja, kummi, isovanhempi...

Pysäkeillä pientä tarjoilua, jossa myös vapaaehtoinen maksu. Voitte tuoda mukananne myös omia eväitä.

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on lasten oma hetki Raamatun sanoman äärellä sekä yhdessä puuhailua.
Kirkkovuoden kulloiseenkin ajankohtaan liittyvät asiat ja tapahtumat ovat luontevasti esillä toiminnassa.
Pyhäkoulu on tarkoitettu kaikille lapsille,
alle 3-vuotiaan toivomme tulevan oman aikuisen kanssa.

Kirkkovuosi

Kunpa jokainen voisi kokea arjessa Jumalan maailman iankaikkisuutta! Kirkossa lasketaan aikaa väreillä eikä numeroilla. Väri kertoo enemmän tunteesta kuin määrästä, enemmän merkityksestä kuin kiireestä.

Kirkkovuosi alkaa adventista ja päättyy tuomiosunnuntaihin. Se on siis niin kuin Jeesuksen elämäkerta, joka alkaa syntymän odotuksesta ja päättyy päähenkilön seuraajien tulevaisuuden näkymiin. Kirkkovuoden seuraaminen auttaa meitä ottamaan huomioon elämän kokonaisuuden, kuoleman ja iankaikkisuuden.

Kirkkovuotta rytmittävät kolme suurta juhlaa: joulu, pääsiäinen ja helluntai. Ennen joulua vietettävä neljän viikon adventtiaika on jouluun valmistautumista ja ennen pääsiäistä vastaavasti pidetään seitsemän viikkoa kestävä paasto. Pääsiäisen jälkeiset seitsemän viikkoa ovat yhtä valkoista pääsiäisjuhlaa, joka huipentuu tulipunaiseen helluntaihin, seurakunnan syntymäpäivään.

Kaikki näiden aikojen väliin jäävät viikot ovat vihreää kasvun aikaa. Koska pääsiäistä vietetään aina kevätpäivän tasauksen jälkeisen täyden kuun jälkeisenä viikonloppuna, pääsiäisellä ei ole tiettyä päivämäärää vaan sen ajankohta vaihtelee maaliskuun ja huhtikuun lopun välillä. Kevätpäiväntasauksen tarkka ajankohta vaihtelee 19.-29.3.välisenä aikana.

Lisätiedot ja palaute

Marja-Terttu Kivelä, varhaiskasvatuksen ohjaaja 040 560 9908
Ulla Palola, varhaiskasvatuksen pappi, puh. 040 527 8111
Mira Maasola, perhetyöntekijä, p. 050 408 8813
Sari Eräjärvi, lastenohjaaja, p. 040 500 7820
Janina Kokkonen, lastenohjaaja, p. 040 548 3216
Marjukka Kuusela, lastenohjaaja, p. 040 535 2276
Jani Suurnäkki, lastenohjaaja, p. 040 738 8220

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi

Klikkaamalla alla olevaa kuvaa pääset tutustumaan Lasten kirkkoon, josta löydät mukavaa tekemistä!