Sydän vasemmalla

Olemme Vasemmistoliitossa toimivia ja sitoutumattomia seurakunnan jäseniä. Meitä yhdistävät vasemmistolaiset arvot, kuten kaikkien ihmisten yhdenvertaisuus ja yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus.

Haluamme vahvistaa diakoniatyötä eriarvoistuvassa yhteiskunnassa. Suuret tulo- ja varallisuuserot aiheuttavat köyhyyttä, toivottomuutta ja syrjäytymistä, ja myös kirkon tulee toimia niitä vastaan. Syrjintä sukupuolen tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella ei kuulu kirkkoon. Kaikkien on voitava toimia kirkossa niin seurakuntalaisina kuin työntekijöinäkin. Kannatamme samaa sukupuolta olevien parien liittojen kirkollista siunaamista.

Kirkon on toimittava eettisesti ja ekologisesti. Myös hyvinvoivissa länsimaissa on nostettava esiin globaali epäoikeudenmukaisuus.

Ehdokkaat