Vihreä kirkko - Tulkaa kaikki -valitsijayhdistys

Valitsijayhdistyksen taustalla ovat vihreät ja muut kirkon uudistusmieliset jäsenet.

Kirkon tulee olla osallistava, yhdenvertainen, resurssiviisas, avoin ja ikiaikaisen nuorekas. Työtä kehitetään seurakuntalaisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Eri näkökulmia edustavat ihmiset ja tahot kohtaavat toisensa ja ajatuksensa ja etsivät yhdessä ratkaisuja.

Kirkko puolustaa itsestään selvästi tasa-arvoajattelua. Tasa-arvo toteutuu niin työntekijöiden kuin seurakuntalaistenkin kesken ja välillä. Minkäänlaista syrjintää ei hyväksytä. Jokaisella on tasa-arvoinen oikeus kirkon virkaan. Työyhteisöissä on hyvä ilmapiiri. Unelmiemme kirkko vihkii avioliittoon myös samaa sukupuolta olevat. Kirkko on vieraanvarainen ja avoin uusille, erilaisista maista ja taustoista tuleville ihmisille.

Kirkko hankkii ja käyttää erilaisia resursseja harkitusti ja hyvinvointia sekä kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Kirkon päätöksenteko on avointa. Naisia rohkaistaan ja valitaan johtopaikoille.

Kirkko on kiinnostava, rohkaiseva ja armollinen - osallistava - yhdenvertainen - resurssiviisas - avoin - ikiaikaisen nuorekas. Työtä kehitetään seurakuntalaisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Eri näkökulmia edustavat ihmiset ja tahot kohtaavat toisensa ja ajatuksensa ja etsivät yhdessä ratkaisuja.

Vihreä kirkko on kiinnostava, rohkaiseva ja armollinen.

Ehdokkaat