Yhteiskuntavastuun työssä seuraamme aikaa

Aiemmin historiassa kirkolla on ollut paljon yhteiskuntavastuun tehtäviä. Kirkko on kehittänyt mm. lukutaitoa ja terveydenhuoltoa. Tänä päivänä kirkon yhteiskunnallisessa työssä seuraamme, mitä ympärillä ja ympäristössä tapahtuu, kuuntelemme hiljaisia signaaleja ja mietimme, mihin asiaan pitää reagoida - yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Keskeistä kirkon yhteiskuntavastuun työlle ovat sosiaalisen turvallisuuden parissa työskentelevien tukeminen ja ympäristö- ja ilmastokysymys. Haastamme itseämme ekososiaaliseen toimintaan.

Tuemme viranomaisia, kun toimimme työpaikkapappina pelastuslaitoksella ja vankilassa. Kuuntelemme rikoksista epäiltyjä ns. vankilapappina ja autamme rikosten uhreja.

Olemme mukana erilaisissa auttamisen tuen muodoissa, kuten päihde- ja mielenterveyskysymysten yhteistyöverkostoissa Jyväskylän kaupungin, Keski-Suomen keskussairaalan ja järjestöjen kanssa.

Vastuullamme on henkisen huollon tarjoaminen kriisi- ja katastrofitilanteissa niin sanotun Hehu-toiminnan kautta.
Osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun ja järjestämme kohtaamisia ja keskustelutilaisuuksia.

Teemme yhteistyötä:
-    Poliisi