Huhtasuon kirkko

Huhtasuon seurakuntatoiminnan keskus on vuonna 1986 valmistunut kirkko ja seurakuntakeskus. Sen suunnitteli oululaisten arkkitehtiylioppilaiden ryhmä, jota johti Jari Kuorelahti. Rakennus edustaa ns. Oulun koulukuntaa. Piispa Yrjö Sariola vihki tilat käyttöön 1. adventtisunnuntaina 1986. Kooltaan ja toimitiloiltaan Huhtasuon seurakuntakeskus on suurin Jyväskylän seurakunnan kiinteistöistä.

Tilat ovat olleet laajassa käytössä. Mäntykankaan hautausmaan läheisyydestä johtuu, että seurakuntakeskuksen seurakuntasalissa pidettiin muistotilaisuus lähes jokaisena viikonloppuna.

Huhtasuon kirkon toiminta on päättynyt toistaiseksi. Korvaavia tiloja etsitään. Jumalanpalvelukset pideään Halssilan kirkossa klo 10.

Halssilan seurakuntakeskus

Halssilan seurakuntakeskus sijaitsee Vaajakoskentieltä kivikkoiseen Kivistönrinteeseen jyrkästi nousevan Kärpänkujan varrella. Se on Halssilan seurakuntatyön keskus. Halssilassa asuu noin 5 500 asukasta.

Seurakuntakeskus valmistui ja vihittiin 16. marraskuuta 1969. Suunnittelijoina olivat arkkitehdit Hannele Arantola, Antti Eskelinen ja Erkki Kantonen. Kirkkosaliin mahtuu runsaat 200 ihmistä, lisäpaikkojen ja -tilojen kanssa nelisensataa. Paljeovella erotetun kahvion pöytien ääreen mahtuu 50-70 henkeä.

Kirkko- ja tarjoilutiloissa pääsee liikkumaan hyvin myös pyörätuolilla. Tilat sopivat myös perhejuhliin, kuten kaste-, hää- ja merkkipäivätilaisuuksiin sekä hautajaisiin.

Alakerrassa on diakoniatyöntekijän vastaanotto, kerhotiloja, pieni oma keittiö, partiokoloja, nuorisotilat ja väestönsuoja, joka myös on osaksi käytössä. Kerrosten välillä on portaat. Molempiin kerroksiin pääsee suoraan ulkoa.

Halssilassa jumalanpalvelukset toimitetaan sunnuntaisin klo 10.