Tukemamme lähetystyö Israelissa 

Israelin valtio eli Israel on valtio Välimeren ja Jordanjoen välissä Lähi-idässä. Israel perustettiin Palestiinan alueelle vuonna 1948. Se on valtiomuodoltaan parlamentaarinen demokratia, mutta toisaalta juutalainen valtio, mikä on kirjattu sen peruslakeihin.

Israelissa 9,2 miljoonaa asukasta. Israel on juutalaisuuden, islamin ja kristinuskon kohtaamispaikka. Haasteita maassa aiheuttaa jo vuosikymmeniä jatkunut konflikti Israelin ja Palestiinan välillä.

Lähetystyöntekijämme 

Nimikkolähetti Petronella Lehtelä, rauhankasvatuksen neuvonantaja  

Petronella Lehtelä työskentelee rauhankasvatuksen neuvonantajajana Israelissa. Rauhankasvatuksen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia pitkällä tähtäimellä.

”Ajattelen, että lasten ja nuorten hyvinvointia edistämällä voidaan tukea myös koko alueen positiivista ja rauhanomaista kehitystä. Tällaisessa työssä on ilo ja kunnia saada olla mukana", sanoo Petronella.

Felm-keskus

Jerusalemissa ihmiset elävät toisistaan erillään omissa ryhmissään. Alle 25-vuotiaista israelilaisista ja palestiinalaisista 90 prosenttia ei ole koskaan tavannut toisiaan arkisissa olosuhteissa. Vihamielisyyden taustalla kytevät toiseudenpelko ja vääristyneet uskomukset.

Felm-keskus tarjoaa erilaisille toimijoille kohtaamispaikan, jossa ihmiset luovat yhteyksiä, jakavat tietoa, saavat tukea ja rakentavat rauhaa ruohonjuuritasolla. Tavoitteena on erityisesti vahvistaa lasten oikeuksia ja hyvinvointia. Vuosittain Felm-keskuksessa vierailee 8 000 ihmistä.

Felm-keskuksessa kokoontuu mm. nuorten juutalaisten ja arabien ryhmiä. Kun he tutustuvat toisiinsa, viholliskuvat murenevat. Kaiken perusta on luottamuksen syntyminen. Lisäksi Felm-keskuksessa järjestetään jumalanpalveluksia ja hartauksia. Säännöllisesti kokoontuvat korealainen, etiopialainen ja kiinalainen seurakunta sekä suomalainen raamattupiiri. 

Vaajakosken alueseurakunta tukee lähetystyötä Israelissa. 

Sinulla on mahdollisuus seurata nimikkolähettiemme työtä maailmalla saamalla heidän kuulumisiaan sähköpostiisi. 

Tilaa nimikkolähettien kuulumiset sähköpostiisi ottamalla yhteys
Katri Lehikoiseen, katri.e.lehikoinen(at)evl.fi  
Ulla Klemettiseen, ulla.klemettinen(at)evl.fi

Israelin sijainti kartalla

Lastenleiri Felm-keskuksessa

Petronella Lehtelä

 

Petronella Lehtelä

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen työn asiantuntija
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work