YouTube-video

Tukemamme lähetystyö Japanissa 

Japani on saarivaltio Tyynessämeressä Itä-Aasiassa. Japania kutsutaan ”nousevan auringon maaksi”.

Japani koostuu yli 3 000 saaresta. Maassa asuu 126 miljoonaa ihmistä, ja sen pääuskontoja ovat buddhalaisuus ja shintolaisuus. Japanissa on paljon henkistä pahoinvointia, vaikka se on taloudelllisesti vauras maa. Yksinäisyys ja sosiaaliset ongelmat ovat läsnä niin nuorten kuin vanhustenkin elämässä.

Japanissa on tehty jo pitkään lähetystyötä, mutta vain noin 1 % japanilaisista on kristittyjä. Japanissa on uskonnonvapaus eikä lähetystyölle ole yhteiskunnan asettamia esteitä. Kristinuskoon suhtaudutaan Japanissa kohteliaan torjuvasti. Lähetystyö tarjoaa japanilaisille mahdollisuuden löytää pelastus ja anteeksiantamus Jeesuksessa Kristuksessa sekä Jumalan lahjoittama rauha ja ilo iankaikkisen elämän toivossa. 

Lähetystyöntekijämme

Johanna ja Juri Perendi 

Perendit työskentelevät Länsi-Japanin evankelisluterilaisessa kirkossa Sanyon alueella, pääasiassa Itä-Okayaman seurakunnassa Lähetysyhdistys Kylväjän kautta. He haluavat rohkaista paikallisia kristittyjä ja tuoda toivoa japanilaisille.

Johannan työhön kuuluu äiti-lapsikerhon pitämistä, lasten englannin opetusta, nuorten aikuisten piiriä, jumalanpalveluksissa säestämistä ja Koben luterilaisessa raamattukoulussa opettamista etäyhteyksin. Jüri puolestaan saarnaa ja opettaa englantia. Molemmilla on lisäksi kirkon ja lähetyksen hallintotehtäviä. 

Asta Vuorinen

Asta Vuorinen (ohjaustoiminnan artenomi, AMK) työskentelee seurakuntatyössä Japanissa Kansanlähetyksen kautta. Hän lähti lähetystyöhön Japaniin vuonna 2017. Kaksivuotisen kielikoulun jälkeen Asta toimii seurakuntatyössä Hat-Koben seurakunnassa. Asta tekee tavoittavaa seurakuntatyötä kädentaitojaan hyödyntäen. Kädentaidot ovat väline, millä Asta haluaa olla tavoittamassa japanilaisten sydämiä.

"Haluan olla kertomassa heille, että he ovat Jumalan luomia ja sen tähden arvokkaita. Jumala rakastaa meitä ihmisiä ja on lunastanut meidät omikseen antamalla Poikansa kuolla ristillä meidän syntiemme sovitukseksi. Siinä on uutinen, jota haluan olla kertomassa heille, jotka eivät ole sitä vielä kuulleet", Asta sanoo. 

Perendin perhe ja Asta Vuorinen ovat Huhtasuon alueseurakunnan nimikkolähettejä.

Sinulla on mahdollisuus seurata nimikkolähettiemme työtä maailmalla saamalla heidän kuulumisiaan sähköpostiisi. 

Tilaa nimikkolähettien kuulumiset sähköpostiisi ottamalla yhteys
Katri Lehikoiseen,  katri.e.lehikoinen(at)evl.fi  
Ulla Klemettiseen, ulla.klemettinen(at)evl.fi

Perendien perheAsta Vuorinen

Kysy lisää

Lähetyksen ja kansainvälisen työn asiantuntija
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work