kädet kannattelevat maapalloa

Pelillinen maailmanympärimatka 

Tämä matka sopii päiväkoteihin, etenkin 4-5 -vuotiaille. Peli on testattu ja sovellettavissa myös mikäli ryhmässä on nuorempia lapsia mukana. 

 

Maailmanympärimatka voidaan toteuttaa päiväkodin tiloissa tai kirkoillamme. Matkakohteita on yhteisen lähtö ja paluupisteen lisäksi kolme, mutta ne eivät vaadi suurta tilaa. Matkalla lapset pääsevät selvittämään lukitun matkalaukun arvoitusta matkaten kolmessa maassa vihjeiden perusteella. Maat on valittu Jyväskylän seurakunnan lähetystyön kohteiden mukaisesti ja niissä kurkistetaan elämään, tapoihin, kultuuriin ja kirkon työhön kussakin kohteessa.  Toteutus on yleissivistävää globaalikasvatusta ja soveltuu täten kaikille lapsille. Maailmanympärimatkaa ohjaa kahdesta kolmeen työntekijää seurakunnasta. Peli on vuorovaikutteinen ja lapset pääsevät siis keskustelemaan, liikkumaan ja lopuksi myös leikkimään näyttelyesineillä. 

 

“Tässä olisi teille arvoitus. -- Olen kätkenyt tähän matkalaukkuun minulle tärkeitä asioita. Tässä tulee kuitenkin koukku. Olen piilottanut koodilukon numerot maihin, joissa olen työskennellyt. Lähtekää matkalle tutustumaan noihin maihin ja jos onnistutte löytämään koodin osan, niin laittakaa se talteen. Oikea koodi avaa matkalaukkuni. Onnea matkaan rakkaat ystävät. t. Elina-diakoni"

Maailmanympärimatka on kiertänyt useissa Palokan alueen päiväkodeissa kevätkaudella 2023.
Tarkemman käsikirjoituksen saa halutessaan nähtäväksi pyytämällä.

Tehdään teidän ryhmällenne sopiva kokonaisuus yhdessä! 

Tulemme mielellämme vierailemaan. Aika-ajoin myös seurakunnan lähetystyöntekijät ovat kotimaanjaksolla ja voivat osallistua toteutukseen. Yhteystietomme löydät tältä sivulta tai voit jättää yhteydenottopyynnön tämän lomakkeen kautta.

nainen istuu matolla edessään erilaisia esineitä, sipuleita, vateja jne.

Senegalilaisella torilla
 

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun ohjaaja
Yhteinen seurakuntatyö

FB Lähetys ja kansainvälisyys Jyväskylän seurakunnassa IG @kansainvalinenjklsrk