Lähetystyö

Osallistu!

Millä tavoin Sinä haluaisit olla mukana lähetystyössä ja kansainvälisissä kuvioissa seurakunnassamme? Mitä haluaisit tehdä, millaisista asioista tietää lisää? Kerro siitä meille.

Ota yhteyttä:
Työalasihteeri Ulla Klemettinen, ulla.klemettinen@evl.fi, 050 340 98 89,
Vs. lähetyskasvastussihteeri Paula Raatikainen, paula.k.raatikainen@evl.fi, p. 040 560 990 4,
Vs. lähetyksen ja kansainvälisentyön kappalainen, Niina Kari, niina.kari@evl.fi , 0400 748 671(elokuusta 2019 alkaen)
Maahanmuuttajatyön diakoni Mirja "Kutti" Hytönen, mirja.hytonen@evl.fi, 050 549 70 33

"Minä riemuitsen Herrasta, iloitsen Jumalastani, joka pelastaa." Hab.3.18

Tässä muutama vinkki, miten voit olla mukana...
  • Tutustu kansainvälisentyön moninaisuuteen
  • Tule auttamaan läksykerhoon
  • Kouluttaudu kaveriksi tai tukiperheeksi maahanmuuttajalle
  • Kerro kansainvälisestä työstä kavereillesi
  • Lähetä alueesi nimikkolähetille rohkaiseva viesti ja rukoile hänen puolestaan
  • Ryhdy tukemaan säännöllisesti kummikoululaisen elämää ja koulunkäyntiä
  • Valmistele tuotteita myyyjäisiin
  • Ota vastuuta myyjäisten ja lähetystapahtumien järjestelyistä
  • Tue rahallisesti seurakunnan nimikkolähettejä, stipendiaatteja tai nimikkokohteita
  • Osallistu toiminnan ideointiin (konsertteja ja muita tapahtumia)
  • Tule soittamaan kansainvälisiin messuihin
  • Tuo lahjasi käyttöön!

Lähetys- ja kansainvälinen työ on läsnä myös Sepän kauppakeskuksessa!

Elokuusta lähtien keskiviikkoisin Sepän Kipinässä (2.krs) toimii kansainvälisyyskahvila klo 12.00-16.30. Tule istumaan, juttelemaan ja kahvittelemaan. Paikalla on kansainvälisentyön pappi, Niina Kari.

Aseman Pysäkillä "kahvila kaikille"

Maahanmuuttajatyön diakoni Mirja "Kutti" Hytönen on läsnä Aseman Pysäkillä ma ja ti klo 11-15. Siellä on myös vaihtotori.

Kirjeitä maailmalta

Lähetysryhmät

Nimikkosopimukset

Yhteystiedot lähetys ja kansainvälisyys

Ystävyysseurakuntatyö

Hosainan kuurojen koululaisia Etiopiassa, kuva Suomen Lähetysseura

Hän sanoi heille: "Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis Herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen." (Luuk.10:2)

Lähetys on liikkessä "kaikkialta kaikkialle." Lähetyksen rajalinja ei kulje maiden ja kulttuurien välillä, vaan uskon ja epäuskon välillä.

Lähetys on seurakunnan elämäntapa. Se on läsnä kaikessa mitä teemme, myös toimintaa ja taloutta koskevassa päätöksenteossa.

Seurakunta toimii eri työalueilla kirkon virallisten lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun kautta kumppanuus- ja  nimikkosopimuskäytäntöä noudattaen.

Jyväskylän seurakunta myöntää talousarviomäärärahoistaan varoja lähetys- ja kansainväliseen diakoniatyöhön. Varat kanavoidaan kirkon lähetysjärjestöjen sekä Kirkon Ulkomaanavun kautta. Toiminta tapahtuu Jyväskylän alueseurakunnissa.

Reilu seurakunta

Jyväskylän seurakunta on Reilu seurakunta, joka on sitoutunut käyttämään reilun kaupan kahvia ja teetä omissa tapahtumissaan ja kokoontumisissa sekä mahdollisuuksien mukaan muita elintarvikkeita sekä tuotteita (mehut, banaanit, ruusut jne..).

Reilu kauppa on kehittyvissä maissa viljeltävien ja valmistettavien tuotteiden sertifiointijärjestelmä. Olennaista on, että viljelijät saavat työstään elämiseen riittävän korvauksen.

Reilun kaupan tavoitteena on vähentää köyhyyttä reilujen kaupankäynnin ehtojen avulla. Reilu kauppa tarjoaa kehittyvien maiden viljelijöille ja suurtilojen työntekijöille mahdollisuuden parantaa toimeentuloaan sekä päättää itse omasta tulevaisuudestaan.

Taloudelliset hyödyt: Viljelijöille maksetaan myymistään tuotteista vähintään Reilun kaupan takuuhintaa ja sen päälle Reilun kaupan lisää. Lisäksi viljelijät saavat koulutusta, josta on heille hyötyä sekä viljelyssä että kaupankäynnissä. Suurtilojen työntekijöille maksetaan vähintään lakien mukaista ja asteittain nousevaa palkkaa.

Sosiaaliset hyödyt: Reilu kauppa edellyttää pienviljelijäyhteisöiltä demokraattista ja läpinäkyvää päätöksentekoa. Suurtilojen työntekijöillä tulee olla järjestäytymisoikeus ja turvalliset työolot.

Ympäristöhyödyt: Reilu kauppa asettaa viljelylle tiukat ympäristökriteerit. Haitallisten torjunta-aineiden käyttö on kielletty ja sallittujen kemikaalien varastoinnille ja käytölle on laadittu tarkat säännöt. Olennaista on huomioida sekä viljely-ympäristön että viljelyyn osallistuvien ihmisten hyvinvointi.

Ihmisoikeushyödyt: Pakkotyö ja lapsityövoiman hyväksikäyttö ovat Reilussa kaupassa kiellettyjä.

Tutustu lisää Reiluun kauppaan www.reilukauppa.fi .

Lähetyksen ja kansainvälisen työn työalasihteeri
Tellervonkatu 5
40100 Jyväskylä
Lähetyksen ja kansainvälisen työn kappalainen, virkavapaalla