Jätelajittelu talvella

Biojätteelle varatut astiat vaihdetaan talviaikana kynttiläjätteen keräykseen. Kynttiläjätteen lajittelu alkaa marraskuulla ja sitä ohjaavat opastekstit vaihdetaan astioihin.

Jätesuunnitelman mukaan Vanhan, Mäntykankaan ja Lahjaharjun hautausmailla on astiat sekajätteelle, kynttiläjätteelle sekä metallille. Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken hautausmailla on erilliset jäteastiat sekajätteelle, joihin kynttilät tulee lajitella.

Talviajan metalliset hautalyhdyt pyydetään asettamaan haudalle niin, että ne eivät haittaa viereiseen hautaan siunaamista.

Paristolla toimivat LED-kynttilät ovat ongelmajätettä ja ne tulee viedä SER-keräyspisteisiin (sähkölaite).

Lisätietoa Jätelajittelu

Muistomerkkien turvallisuus

Haudalla tulee muistomerkki olla hyvin perustettuna ja kesän jäljiltä tulee tarkastaa, että kaatumisvaaraa ei ole. Muistomerkkejä myyvät ja valmistavat yritykset tekevät oikaisutöitä tilauksesta.

Vastuu muistomerkin turvallisuudesta ja seurannasta kuuluu omaisille.

Hautaus- ja puistopalvelut

Jyväskylän seurakunnan hautaus- ja puistopalvelut vastaa kuuden hautausmaan ja krematorion toiminnasta. Lisäksi vastuualueisiin kuuluu seurakuntien metsien hoito sekä kiinteistöjen viheralueiden kesäaikainen hoito.

Asiakaspalvelu ma-pe 9.00 - 15.30
p. 040 535 2167           fax 014-449 9397

Hautauspalvelut–toimisto:

Kirkkoherranviraston Hautauspalvelut–toimistossa Tellervonkatu 5:ssä sovitaan siunaustilaisuuden paikka, ajankohta, siunauksen toimittavat pappi ja kanttori sekä varataan hautapaikka ja tehdään hautojen hoitoon liittyvät sopimukset.

Kaikki Jyväskylän hautausmaiden hautapaikat varataan Jyväskylän seurakunnan hautauspalvelut–toimistossa. Korpilahden hautausmaita koskevia asioita voidaan hoitaa myös Korpilahden alueseurakunnan sivutoimipisteessä. Etukäteen ei hautapaikkaa voi varata.
Hautauspalveluissa hoidetaan myös muiden kuin seurakuntien jäsenten hautapaikka-asiat.

Hautausmaiden sijainti tiekartalla, lataa tiekartta

Katso myös: