Kuokkalan alueen muu toiminta

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu sunnuntaisin klo 11 Kuokkalan kirkossa
Pyhäkoulu alkaa su 12.9.

Pyhäkoulu alkaa toistaiseksi suoraan lastensalissa.

Kuokkalan kirkon lastensalissa messun aikana kokoontuva pyhäkoulu alkaa kirkkosalissa. Messun johdantosanojen jälkeen pappi kutsuu alttarin eteen pyhäkoulunohjaajan ja pyhäkoululaiset. Lauletaan ja leikitään yhteislaulu Jumalan kämmenellä, minkä jälkeen pappi laittaa pyhäkoululaisten lyhtyyn tulen alttarikyntttilästä. Pyhäkoulunohjaaja ja pyhäkoululaiset siirtyvät Kristusvalon johdattelemana lastensaliin jatkamaan pyhäkoulua. Pyhäkoululaiset ja ohjaaja osallistuu yhdessä lasten vanhempien kanssa ehtoolliselle tai siunattavaksi.
Pyhäkouluun voi osallistua pienikin lapsi yhdessä aikuisen kanssa.

Kirkonrotta Kideus

Kuokkalan kirkossa asuu Kideus kirkonrotta. Kirkonrotan repusta saat tarran kirkkokorttiisi Kuokkalan kirkossa järjestettävistä pyhäkouluista ja jumalanpalveluksista: messuista, perhemessuista ja kirkkohetkistä.

Kideus Kirkonrotta piileksii kirkkosalissa ja tilaisuuden päätyttyä hänen repustaan saat tarran korttiisi. Kirkkokortteja löytyy kirkon eteisen pöydältä.

Kymmenestä tarrasta saa ikioman kirkkolahjan. Kirkkolahjan voi noutaa kirkon sakastista työntekijältä.

Kirkkokortti tukee perheiden jumalanpalveluskasvatusta ja kotien kristillistä kasvatusta.

Lastenhoitoapua

Jyväskylän seurakunnan varhaiskasvatus tukee perheitä korona-aikana tarjoamalla apua lastenhoitoon. Hoitoapu on maksutonta ja sitä on tarjolla eri puolilla Jyväskylää.

Lastenhoitohetket järjestetään pihahoitona: kun vanhemmalla on tarvetta lyhyelle hoitoavulle, voi lastenohjaaja käydä lapsen tai lasten kanssa ulkoilemassa noin 1–1,5 tuntia kerrallaan. Ulkoiluhetki järjestetään ensisijaisesti lähipäiväkerhon, puiston tai lapsen oman kodin pihalla. Hoitoon ei voi tulla, jos lapsella on oireita tai perheessä on muita sairaana tai karanteenissa olevia jäseniä. Ota yhteyttä Eija Välilehtoon p. 050 407 9128.

lapsi soittaa triangelia pyhäkoulussa

Varhaiskasvatuksen ohjaaja