Vaajakosken kirkko

Kirkkotie 11 , 40800 Vaajakoski

Vaajakosken kirkko

Huom! Vaajakosken kirkko on poissa käytöstä ja remontissa 1.2.2022 alkaen. Messut tänä aikana Koivuniemen leirikeskuksen kappelissa Koivuniementie 30, 40800 Vaajakoski.

Kirkko on rakennettu ja otettu virallisesti käyttöön Marian ilmestyspäivänä maaliskuussa vuonna 1954. Sen on suunnitellut arkkitehti Armas Lehtinen. Kirkkoa laajennettiin vuonna 2001. Laajennuksen toteuttivat arkkitehdit Jussi Kantonen ja Tuija Ilves.

Helmeksi uuteen seurakuntasaliin sijoitettiin taiteilija Saila Blomkvistin taideteos ”Elämänpuu”. Kirkkoon saatiin 50-vuotislahjaksi uudet kirkkotekstiilit, jotka suunnitteli tekstiilitaiteilija Aino Kajaniemi.

Vuonna 2008 jouluksi kirkkoon saatiin juvalaisen taiteilijan Kari Kärkkäisen puusta veistämä seimiasetelma sekä taiteilija Ritva-Sofia Linnun rakutyö ”Pako Egyptiin”.

Kirkossa on kahvittelutilat sekä kokoontumistiloja lapsille ja perheille. Toiminta kaikissa tiloissa on vireää. Arkipäivisin kirkon alakerta täyttyy päivä- ja perhekerholaisista. Illan tullen saapuvat nuoret. Päiväaikaan, kirkkotasossa saa kuulla iloista vanhemman väen naurua.

Kirkkosaliin mahtuu 200 ja parvelle 65 ihmistä.

Iso seurakuntasali on mitoitettu120 ja pieni 80 ihmiselle.

Vaajakosken kirkon urkujen dispositiotLinkki avautuu uudessa välilehdessä