Tukemamme lähetystyö Keniassa 

Kenian tasavalta on 48 miljoonan asukkaan valtio Itä-Afrikassa päiväntasaajalla.

Keniassa heimojen väliset erimielisyydet leimahtavat aika ajoin väkivaltaisuuksiksi. Vaikka Kenian talous on kasvanut kovaa vauhtia, maaseudulla valtaosa ihmisistä elää kylissä, joissa ei ole sähköä tai juoksevaa vettä.  Niukoista luonnonvaroista syntyy alueellisia konflikteja eri heimojen välille.

Tukemamme työ

Orpolapsityö Keniassa 

Jyväskylän seurakunta tukee Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) kautta orpolapsityötä Keniassa. Yhä edelleen leviävä aids ja vaikeat elinolot ovat syynä suureen orpojen määrään. Tällä hetkellä orpoja arvellaan olevan noin 2 miljoonaa. 

Työtä tehdään erityisesti Länsi-Keniassa. Työn piirissä on noin 250 lasta ja nuorta. Orpotyöhön kuuluu myös vastaanottokoti Matongossa. Vastaanottokodissa on 24 paikkaa lapsille, joita ei ole voitu sijoittaa sijaiskotiin. Lisäksi Kisumussa Sley tukee kehitysvammaiskoulun toimintaa.  Orpolapsityön yhteyshenkilönä toimii diakonissa Marja Ochieng. 

Asun Länsi-Keniassa Kisumun kaupungissa. Tulin Keniaan vuonna 2007 ja olen saanut toimia nämä vuodet orpolapsityön yhteyshenkilönä. Olen kiitollinen, että olen saanut seurata näiden lasten kasvua näin pitkän ajan. Olen myös Kenian työaluevastaava ja yhteyshenkilö kenialaisen yhteistyökirkkomme ja Sleyn välillä, kertoo Marja. 

Korpilahden alueseurakunta tukee lähetystyötä Keniassa. 

Sinulla on mahdollisuus seurata nimikkolähettiemme työtä maailmalla saamalla heidän kuulumisiaan sähköpostiisi. 

Tilaa nimikkolähettien kuulumiset sähköpostiisi ottamalla yhteys
Katri Lehikoiseen,  katri.e.lehikoinen(at)evl.fi  
Ulla Klemettiseen, ulla.klemettinen(at)evl.fi

Kenian sijainti kartalla

Marja Ochieng ja orpolapsityön lapsia

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen työn asiantuntija
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work