Tukemamme lähetystyö Keniassa 

Kenian tasavalta on 48 miljoonan asukkaan valtio Itä-Afrikassa päiväntasaajalla.

Keniassa heimojen väliset erimielisyydet leimahtavat aika ajoin väkivaltaisuuksiksi. Vaikka Kenian talous on kasvanut kovaa vauhtia, maaseudulla valtaosa ihmisistä elää kylissä, joissa ei ole sähköä tai juoksevaa vettä.  Niukoista luonnonvaroista syntyy alueellisia konflikteja eri heimojen välille.

Tukemamme työ

Orpolapsityö Keniassa 

Jyväskylän seurakunta tukee Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) kautta orpolapsityötä Keniassa. Yhä edelleen leviävä aids ja vaikeat elinolot ovat syynä suureen orpojen määrään. Tällä hetkellä orpoja arvellaan olevan noin 2 miljoonaa. 

Työtä tehdään erityisesti Länsi-Keniassa. Työn piirissä on noin 300 lasta ja nuorta. Tarkoituksena on auttaa suoraan kaikkein köyhimpiä. Lapsia avustetaan omissa kodeissaan tai sijaisperheissä. Näin he pysyvät yhteisöjensä jäseninä, mikä on erittäin tärkeätä kenialaisessa kulttuurissa. Avustus kattaa lapsen koulutuksen, ruuan ja terveydenhoidon. Apu on kokonaisvaltaista ja siihen kuuluu vahvasti myös hengellinen ulottuvuus. Orpolapsityön yhteyshenkilönä toimii diakonissa Marja Ochieng. 

Asun Länsi-Keniassa Kisumun kaupungissa. Tulin Keniaan vuonna 2007 ja olen saanut toimia nämä vuodet orpolapsityön yhteyshenkilönä. Olen kiitollinen, että olen saanut seurata näiden lasten kasvua näin pitkän ajan. Olen myös Kenian työaluevastaava ja yhteyshenkilö kenialaisen yhteistyökirkkomme ja Sleyn välillä", kertoo Marja. 

Korpilahden lähikirkkoalue tukee lähetystyötä Keniassa vapaaehtoisella kannatuksella. 

Tilaa kuulumiset!

Pysy kartalla lähetystyöntekijöiden ja lähetyksen alueiden kuulumisista tilaamalla kirje suoraan sähköpostiisi tai kirjeenä kotiisi täältä.

Kenian sijainti kartalla

Maikki Ochieng, orpotyön koordinaattori.
Maikki Ochieng, orpotyön koordinaattori. Kuva: Sley 2022

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun ohjaaja
Yhteinen seurakuntatyö

FB Lähetys ja kansainvälisyys Jyväskylän seurakunnassa IG @kansainvalinenjklsrk