Lahjaharjun hautausmaa

Lahjaharjun hautausmaa

Ukonniementie 2, 40320 Jyväskylä

 

 

Hautausmaa on vihitty käyttöön 1890 ja maa-alue on ostettu aikanaan Kankaan tilan mailta. Hautausmaata on laajennettu ja suunniteltu useaan kertaan, mm. vuonna 1998 arkkitehti Bey Hengin suunnitteli uurna-alueen siunauskappelin läheisyyteen.

Lahjaharjun hautausmaa tunnettiin aikaisemmin nimellä Seppälänkankaan hautausmaa. Hautausmaa sijaitsee Laukaantien varrella, noin 4 km kaupungin keskustasta. Hautausmaalle Laukaantieltä tultaessa voi tunnusmerkkinä pitää vaalean keltaista muuria, johon on upotettu liuskekiviä koristeeksi.

Hautausmaan pysäköintialueet sijaitsevat osoitteissa Ukonniementie 2, mistä liittymästä on kulku myös kappelille, sekä Seppäläntie 41, missä pysäköintialue palvelee Palokan suunnasta hautausmaalle tulijoita.

Siunauskappeli

Siunauskappeli on rakennettu vuonna 1950 ja suunnittelijana toimi arkkitehti Bertel Strömmer. Kappelin vihki käyttöön rovasti H.A.Paunu. Siunauskappelin välittömässä läheisyydessä sijaitsevat myös sankarivainajien muistomerkki ”Kunnian taulut” sekä muualle haudattujen yhteismuistomerkki ”Uudeksi minä teen kaiken”.

Siunauskappeliin mahtuu yhteensä 166 henkeä, joista 136 istumapaikkaa on lattiatasossa ja 30 urkuparvella.

Hautausmaan työnjohtaja:
Petri Fluuri, puh. 040 560 9901

petri.fluuri(at)evl.fi

Lataa Lahjaharjun hautausmaan kartta

 

Sijainti kartalla

Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc