Tukemamme lähetystyö Botswanassa

Botswanan tasavalta eli Botswana on noin kahden miljoonan asukkaan sisämaavaltio eteläisessä Afrikassa.

Kuivuus vaikeuttaa Botswanassa ruoantuotantoa ja lihakarjan kasvatusta monilla alueilla. Noin 19 prosenttia kansasta elää köyhyysrajan alapuolella, ja HIV-positiivisten osuus väestöstä on noin 22 prosenttia.  HIV/AIDS on suuri haaste Botswanan valtiolle. Botswanassa on onnistuttu tarjoamaan lääkitys kaikille tarvitseville, mikä on ollut suuri asia.

Enää ei ole sellaista toivottomuutta kuin muutamia vuosia sitten. Kuitenkin nimenomaan lasten kysymykset, kuten vanhempien sairastaminen ja/tai kuolema ja omaan terveyteen liittyvät huolet tulevat olemaan keskustelujen aiheina vielä pitkään. Botswanan evankelisluterilainen kirkko tekee työtä muun muassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tukemiseksi AIDS-epidemian keskellä.

Lähetystyöntekijämme Marja Alastalo 

Marja Alastalo (alueellinen ohjelmapäällikkö, kirkollisen työn koordinaattori) on lähettinä Botswanassa, Francistownissa. Marja on ollut Suomen Läjetysseuran nimikkolähettinä vuodesta 1994. Marja opetti Botswanassa ensimmäiset kaksi vuotta lähettien lapsille suomen kieltä. Sen jälkeen hän toimi kummilapsityössä. Kummilapsityötä tehdään 2-20-vuotiaiden lasten ja nuorten parissa. Se käsittää materiaalisen avun antamista koulunkäyntiin sekä tarjoaa hengellistä ja henkistä tukea niin lapsille kuin koko perheelle.

Nykyisin Marja toimii alueellisena ohjelmapäällikkönä. Botswanan työssä painottuvat sukupuoleen perustuvan väkivallan torjunta, vammaisten oikeuksien vahvistaminen, syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulutus sekä kristillisen kasvatuksen kehittäminen. 

Korpilahden lähikirkkoalue tukee lähetystyötä Botswanassa.  

Seuraa nimikkolähettiemme työtä maailmalla - tilaa heidän kuulumisiaan sähköpostiisi!

Tilaa nimikkolähettien kuulumiset ottamalla yhteys
Säde Pirttimäkeen, sade.pirttimaki(at)evl.fi
Ulla Klemettiseen, ulla.klemettinen(at)evl.fi

Botswanan sijainti Afrikassa

Marja Alastalo

""

Lisätietoja

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work

Lähetyskasvatussihteeri
Yhteinen seurakuntatyö

Mission education secretary