Ruoka-apua vähävaraisille jyväskyläläisille

Vähävaraisille jyväskyläläisille tarkoitettua ruoka-apua saat seurakunnan kirjoittamalla ruokasetelillä.

Ruoka-apu Lyydia toteutetaan Jyväskylän kaupungin, seurakunnan ja järjestöjen yhteistyössä. Toimintaa koordinoi Vaajakosken Suvanto ry.

Ruokakassijakelu joka toinen viikko

Ruoka-apu Lyydia sijoittuu Seppälään (Ahjokatu 16). Seppälän lisäksi jakelupisteitä ovat Kylätalo Keidas Keltinmäessä, Vaajakoskella Suvannon toimintakeskus, Säynätsalon Kylän kammari, Korpilahden seurakuntatalo, Tikkakosken helluntaiseurakunta sekä Leiväntalo (Café Agapé) kaupungin keskustassa (Yliopistonkatu 15).

Ruokasetelillä voi hakea ruokakassin joka toinen viikko. Lyydian ruokajakelu Seppälässä on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11–13.

Ruoka-apu Lyydian satelliittipisteiden jakeluajat ovat
* Kylätalo Keidas (Keltinmäki): tiistaisin klo 13-13.30
* Vaajakosken Suvanto ry:n toimintakeskus: keskiviikkoisin klo 12
* Leiväntalo (Café Agapé): perjantaisin klo 12
* Kylän kammari (Säynätsalo): parillisten viikkojen torstai klo 12
* Korpilahden seurakuntatalo: parittomien viikkojen torstai klo 12 (ennakkovaraus Korpilahden diakoniatyöntekijältä)
* Tikkakosken helluntaiseurakunta: parittomien viikkojen perjantai klo 13

Löydät viimeisimmän tiedon jakeluista sosiaalisesta mediasta Ruoka-apu Lyydian tileiltä. Käy tykkäämässä ja ota seurantaan Ruoka-apu Lyydia Facebookissa sekä Instagramissa.

Ruokakassit on pakattu valmiiksi ja sisältö vaihtelee viikoittain tulleiden ruokalahjoitusten mukaisesti. Ruoka-apu on hakijalle maksutonta.

Ruokaseteli diakoniatyöntekijältä

Jos tarvitset tilapäistä ruoka-apua, ota yhteyttä oman asuinalueesi lähellä olevaan diakoniatyöntekijään ja sovi tapaaminen. Avun saaminen ei edellytä seurakunnan jäsenyyttä.

Ota mukaan tapaamiseen taloudellisesta tilanteesta kertovat tiedot, esimerkiksi toimeentulotuki. Arvioimme tapaamisessa yhdessä tilannettasi ja keskustelemme ratkaisun keinoista. Lue tarkemmin seurakunnan diakonian tarjoamasta taloudellisesta avusta.

Tule kahville tai ruokailemaan

Monissa alueseurakunnissamme järjestetään kaikille avoimia yhteisöruokailuja, aamiaistapaamisia sekä kahvihetkiä. Osa ruokatilaisuuksista on maksuttomia, toisissa peritään pieni maksu. Hintatiedot ilmoitetaan tapahtuman tiedoissa.

Aseman Pysäkki (Hannikaisenkatu 29) on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa on pientä tarjoilua sen aukioloaikoina. Aseman Pysäkki on avoinna maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 11–15.

Lisätietoja ruokailuista saat oman asuinalueesi diakoniatyöntekijöiltä ja seurakunnan tapahtumatiedoista.

Ruoka-apua koskevassa yhteistyössä ota yhteyttä

Diakonian asiantuntija
Yhteinen seurakuntatyö