Miten voimme olla avuksi?

Jyväskylän perheasiain neuvottelukeskus

Seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus auttaa pareja muun muassa vuorovaikutukseen, seksielämään, uskottomuuteen ja lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä ongelmatilanteissa sekä vanhemmuuden kysymyksissä.

Voit tulla yksin, kaksin tai koko perheen voimin. Erotilanteessa perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa muun muassa perheasiainsovittelua ja vertaistukiryhmiä. Palvelut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Käyntiosoite: Kilpisenkatu 4, 40100 Jyväskylä
Sähköposti: pank-jkl(at)evl.fi
Ajanvaraus puhelimitse: 044 774 7052 ti, ke ja pe klo 12-14.30

Lue lisää palvelusta.
 

Parisuhteen huoltoasema

Parisuhteen huoltoasema on jyväskyläläisten lapsiperheiden vanhemmille suunnattua ennaltaehkäisevää ohjausta. Huoltoasemalle voi tulla yksin tai yhdessä.

Parisuhteen huoltoasemalla katsastetaan keskustellen parisuhteen tila. Lue lisää Parisuhteen huoltoasemasta.

Solmuja parisuhteessa?

Siinä tilanteessa, kun yhdessä eläminen takkuilee ja alat epäillä tahtomisesi motivaatiota, on viimeistään aika osallistua Solmuja parisuhteessa -kurssille.

Työskentelymenetelminä kurssilla käytetään ohjaajien alustusten lisäksi yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa, ryhmäkeskustelua sekä toiminnallisia menetelmiä. Seurava ryhmä alkaa helmikuussa 2024 Säynätsalon seurakuntakodilla.

Heräsikö mielenkiinto? Lue lisää kurssista.

Lasten sururyhmä

Lasten sururyhmä toimii vertaisryhmänä lapsille, joka on menettänyt toisen vanhempansa. Ryhmän tavoitteena on auttaa lapsia käsittelemään vanhemman kuolemaan liittyviä tunteita ja muutoksia. Ryhmässä myös etsitään omia vahvuuksia ja voimavaroja. Lue lisää lasten sururyhmästä täältä.

Lapsella on asiaa

Vertaisryhmä 7–10 vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Ryhmässä käsitellään leikin, satujen ja toiminnallisten menetelmien avulla erotilanteen herättämiä tunteita ja ajatuksia. Lue lisää ryhmästä tästä.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia digitaalisesti; Teamsilla

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa on kyse uusien näkökulmien, vahvuuksien ja voimavarojen hyödyntämisestä. Sinulla saattaa olla näköalaton tunne elämästä, etkä välttämättä usko, että sinulla on voimavaroja tai vahvuuksia ylipäätään.
Ratkaisukeskeisessä terapissa käytän erilaisia menetelmiä, joita voimme hyödyntää sinun tai perheesi tilanteesi parantamiseksi.  Näin pyrimme löytämään yhdessä ratkaisuja akuutteihin elämän haasteisiin ja kriiseihin. Annan tukea muun muassa tunnetyöskentelyyn, traumojen käsittelyyn ja vanhemmuuden kysymyksiin.  

Vaikeuksiasi käsitellään niin että saat apua haasteisiisi ja helpotusta omaan arkeesi. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa tarkoittaa, että suuntaamme katseen kohti parempaa tulevaisuutta ja tarvittaviin toimenpiteisiin tässä hetkessä.  Etenemme yksilöllisesti tarpeittesi mukaan. Ratkaisukeskeinen terapia sopii hyvin monenlaisten haasteiden ja asioiden käsittelyyn. 

Vaikka ratkaisukeskeisyys keskittyy hyvin vahvasti konkretiaan ja tähän hetkeen, joskus voi olla tarpeellista pysähtyä hetkeksi jo kuljetun matkan äärelle. Menneisyys tapahtumineen on osa meitä ja elettyä elämää. Tarkastelemalla voimme saada uudenalaista vapautuneisuuden tunnetta ja löytää yllättäviä voimavaroja.

Kenelle ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii?
Lyhytterapia sopii sinulle, jos koet tarvetta käsitellä asiaasi ammattilaisen keskusteluavun tuella, nopeasti ja ilman diagnoosia ja tai diagnooseihin pohjautuvaa työskentelyä. Sen sijaan kroonistuneet ja kompleksiset mielenterveydenhaasteet eivät sen sijaan sovi hoidettavaksi ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan. 

Lyhytterapiaa voi saada 1h/ 1–5 kertaa tilanteen mukaan.

Lyhytterapia toteutuu Teamsin kautta, joten voit osallistua matalalla kynnyksellä kotoasi. Voit siis hakeutua terapiaan yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa tai koko perheellä.

Lyhytterapiasta voit kysellä lisää ja varata aikoja: ritva.parkkali@evl.fi

Työntekijät sinua varten

Käänny rohkeasti kenen tahansa työntekijän puoleen sinua askarruttavissa asioissa. Kaikki yhteystiedot löydät täältä.

 

Ota yhteyttä

Perheneuvonnan johtaja, Perheasiain neuvottelukeskus
Perheneuvonta
Kilpisenkatu 4
40100 Jyväskylä

Ajanvaraus 044 774 7052

Perhetyöntekijä
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä
Varhaiskasvatuksen asiantuntija
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä
Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Huhtasuon lähikirkkoalue Kaupunginkirkon lähikirkkoalue
Kipinä Kauppakeskus Seppä, Ahjokatu 5
40320 Jyväskylä
Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Palokan lähikirkkoalue Tikkakosken lähikirkkoalue
Palokan kirkko, Rovastintie 8
40270 Palokka
Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Kuokkalan lähikirkkoalue Vaajakosken lähikirkkoalue
Syöttäjänkatu 4
40520 Jyväskylä
Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Keljonkankaan lähikirkkoalue Keltinmäen lähikirkkoalue Korpilahden lähikirkkoalue Kortepohjan lähikirkkoalue Säynätsalon lähikirkkoalue
Keltinmäentie 10
40640 Jyväskylä