Tukemamme lähetystyö Senegalissa 

Senegalin tasavalta eli Senegal on valtio läntisessä Afrikassa. Sen väkiluku on 13,6 miljoonaa. 

Senegalissa demokratialla on vankka sija yhteiskunnassa. Maan tärkein elinkeino on maatalous, mutta sadot ja karja kärsivät kuivuudesta ja muista ilmasto- ja ympäristöhaasteista. 

Senegalissa on suuri haaste lukutaidon kanssa – vain noin 45 prosenttia väestöstä osaa lukea. Senegalin luterilaisella kirkolla on selkeä vähemmistöasema maassa, jonka väestöstä 95 prosenttia lukeutuu muslimeiksi. Uskontodialogilla on suuri merkitys rauhanomaisen yhteiselon takaamiseksi. 

Lähetystyöntekijämme Hilde Paco

Hilde Paco toimii hankehallinnon asiantuntijana Suomen Lähetysseuran hankkeissa Senegalissa. Senegalin hankkeisiin kuuluvat raamatunkäännöstyö, syrjittyjen ihmisryhmien koulutuksen tukeminen, kirkon toiminnan kehittäminen ja äidinkielisen opetuksen vahvistaminen.

Ilman ulkopuolista apua on vaikea päästä pois köyhyyden kierteestä. Lähimmäisen rakastaminen ottaa huomioon myös inhimillisten tarpeiden täyttämisen. Uskon, että täällä länsimaissa olemme monella tavalla siunattuja. Emme pitääksemme siunauksen itsellämme vaan jakaaksemme sen eteenpäin niille, jotka eivät ole saaneet yhtä paljon syntymälahjanaan. Lähetysseurassa voin arvojani vastaavalla tavalla konkreettisesti edesauttaa positiivista muutosta ja jakaa toivon sanomaa rakastavasta Jumalasta. Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", sanoo Hilde.

Tukemamme työ

Kirkon taloudellisen omavaraisuuden vahvistaminen 

Senegalin luterilainen kirkko on köyhä, etupäässä maaseutuväestöstä koostuva kirkko, joka pyrkii levittämään kristinuskon sanomaa islamilaisen ja animistisen kulttuurin keskellä. Haasteet hengellisen työn kehittämiseksi ovat suuret, ja kirkon taloudelliset voimavarat ja työntekijäresurssit hyvin rajalliset. Tavoitteena on kehittää Senegalin luterilaisen kirkon toimintaa niin että kirkko pystyisi ottamaan työstä kokonaisvaltaisen vastuun. Työssä pyritään parantamaan myös vuoropuhelua Senegalin valtion ja kirkon välillä uskontojen rauhanomaisen rinnakkaiselon saavuttamiseksi. 

Yhdessä Senegalin luterilaisen kirkon kanssa

  • koulutamme kirkon työntekijöitä sekä pyhäkouluopettajia ja vapaaehtoistyöntekijöitä
  • kehitämme lapsi-, nuoriso- ja musiikkityötä
  • teemme materiaalintuotantoa ja käännöstyötä
  • vahvistamme kirkon keskushallintoa itsekannattavuuteen
  • rakennamme uuden kirkkorakennuksen Fatickiin 

Palokan ja Keltinmäen lähikirkkoalueet tukevat lähetystyötä Senegalissa.

Tilaa kuulumiset!

Pysy kartalla lähetystyöntekijöiden ja lähetyksen alueiden kuulumisista tilaamalla kirje suoraan sähköpostiisi tai kirjeenä kotiisi täältä.

Senegalin sijainti kartalla 

Senegalilaisia lapsia

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun ohjaaja
Yhteinen seurakuntatyö

FB Lähetys ja kansainvälisyys Jyväskylän seurakunnassa IG @kansainvalinenjklsrk