Lumienkelit
Joulurauhaa!

Joulu - Iloisen uutisen juhla

Kristityt viettävät joulua Jeesus-lapsen syntymän muistoksi. Raamatussa kerrotaan, kuinka Joosefin kanssa matkalle lähtenyt Maria synnytti Jeesuksen Betlehemissä, eläinten suojassa, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.

Samana yönä enkeli ilmestyi paikallisille paimenille sanoen:

Älkää pelätkö. Minä ilmoitan teille suuren ilouutisen, joka koskee koko kansaa. Daavidin kaupungissa on tänään syntynyt teille Pelastaja. Hän on Kristus, Herra.

Joulukirkkoon!

Vielä yli 2000 vuotta Jeesuksen syntymän jälkeen ihmiset kokoontuvat eri puolilla maailmaa kirkkoihin kuuntelemaan jouluista ilosanomaa, laulamaan ja viettämään ehtoollista.

Kristillinen joulu alkaa jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä ja jatkuu loppiaiseen, 6.1. asti. Jouluaatto on yksi suomalaisten suosituimmista kirkossakäyntipäivistä. Silloin lauletaan myös tuttuja jouluvirsiä, kuten Enkeli taivaan ja Maa on niin kaunis

Jeesuksen syntymäyönä 25.12. vietettävä jouluyön messu on monessa kristillisessä kirkossa joulunvieton huippu. Jouluaamun messussa seurataan paimenten matkaa Betlehemiin syntyneen Jeesus-lapsen luo. (Katso: Kirkkovuoden joulunpyhätLinkki avautuu uudessa välilehdessä)

Turvallisuus korona-aikana

Jyväskylän seurakunta mahdollistaa korona-aikana riittävän väljyyden tilaisuuksissa niin, että osallistujamäärä on enintään 75 prosenttia normaalista enimmäismäärästä. Ajankohtaisimmat tiedot tapahtumista löytyvät verkkosivuiltamme.

Tilaisuuksiin ei tule osallistua flunssaoireisena, ja niissä käytetään kasvomaskia. Lapsia lukuun ottamatta osallistujien on suositeltavaa tulla tilaisuuksiin vain rokotettuna. Jos viranomaisilta tulee uusia kokoontumisrajoituksia tai ohjeistuksia koronapassin käytöstä, kerromme niistä verkkosivuillamme.

Rauhallista ja siunattua joulunaikaa sinulle!