KUOMU ry

Kuokkalan musiikkitoiminnan ystävät - KUOMU ry 10 vuotta

10-vuotisjuhla jumalanpalveluksen yhteydessä sunnuntaina 24.112019

Kuokkalan alueseurakunnan musiikkitoiminta vahvistui ja aktivoitui samalla, kun Kuokkalaan rakennettiin uusi kirkko pian 10 vuotta sitten. Joukko alueseurakunnan aktiiveja kokoontui 11.12.2009 perustamaan yhdistystä musiikkitoiminnan taloudelliseksi ja toiminnalliseksi tueksi. Syntyi KUOMU - Kuokkalan musiikkitoiminnan ystävät ry. Kuomu ry:n tehtävä on hankkia varoja ja kehittää alueseurakunnan laajaa musiikkityötä yhdessä alueseurakunnan työntekijöiden ja alueneuvoston kanssa. Kuomu ry tukee ja kehittää jäsentensä laulu-, soitto- ja tanssitaitoja järjestämällä harjoitus- ja koulutustilaisuuksia, leirejä, esiintymismatkoja koti- ja ulkomailla sekä muita musiikillisia tilaisuuksia. 

Kuokkalan alueseurakunnan musiikkityö on vilkasta ja tuotteliasta, sillä toimivia ryhmiä on paljon. Niitä ovat mm. 

· Kantaattikuoro

· Kanteleryhmä

· Gospelkuoro Lentoon

· Maria-kuoro

· Liturgisen tanssin ryhmä Jubilate Deo

· Parasta on laulaa –kuoro

· Rumpuryhmä Rel Monte

· Kuokkalan kamariyhtye ja 

· Virsimiehet lauluryhmä

Kuokkalan alueseurakunnan musiikkiryhmät osallistuvat Jyväskylän seurakunnan järjestämään musiikki-, diakonia- ja jumalanpalvelustyöhön ja tekevät paljon keskinäistä yhteistyötä. Musiikkiryhmät ovat tuoneet musiikkia, tanssia ja soittoa Kuokkalan kirkon lisäksi ainakin Taulumäen, Vaajakosken ja Säynätsalon kirkkoihin. Toivon siivet -orkesteri työskentelee yhdessä Vaajakosken alueseurakunnan kanssa. Kanteleryhmät harjoittelevat ja esiintyvät yhdessä Säynätsalon ja Vaajakosken alueseurakuntien kanteleryhmien kanssa. Laulurinki vierailee laulamassa lähes viikoittain vanhusten kerhoissa ja palvelutaloissa. 

Musiikkiryhmät konsertoivat useasti vuoden aikana eri kirkoissa. Kuokkalan musiikkiryhmät ja liturgisen tanssin ryhmä pyrkivät aktiivisesti yhteistyöhön Jyväskylän seurakunnan kaikkien musiikkitoimijoiden sekä muiden kristillisten seurakuntien ja yhdistysten kanssa. Jotkut musiikkiryhmistä voivat tarvittaessa toimittaa esimerkiksi iltahartauksia tai hiljaisuuden iltoja.   Virsimiehet tekevät yhteistyötä naapuriseurakuntien musiikkitoimijoiden kanssa. He vierailivat syksyllä 2019 Lontoon merimieskirkossa. Kuokkalan alueseurakunnan musiikki-, soitin- ja tanssiryhmiin osallistuu yli 200 aktiivista harrastajaa. Kuokkalan alueseurakunnan musiikkiryhmiä ohjaavat kanttorit ja ammattimuusikot. Kuokkalan

musiikkitoiminnan ystävät ry - Kuomu juhlii kymmenvuotista työtään tuottamalla monipuolisesti musiikkia Kuokkalan kirkon jumalanpalvelukseen sunnuntaina 24.11.2019 klo 11.00 alkaen.

 

KUOMU ry:n VUOSIKOKOUS pidetään ma 7.9.2020 kuoroharjoituksen jälkeen klo 19.30 Kuokkalan kirkossa.