Retriitti

Retriitti tarkoittaa sivuun vetäytymistä, lepäämistä, oloa rauhassa.

Jyväskylän seurakunnan retriitieissä saat oman huoneen ja täysihoidon. Voit rauhassa keskittyä lepäämiseen ja latautumiseen.

Jeesuksen sana: "Tulkaa syrjäiseen paikkaan ja levähtäkää vähän", ovat olleet retriittien yksi käytännöllinen perusta. Yleensä vietämme viikonlopun mittaisia retriittejä.

Yhdessä hiljaa olemista

Hiljaisuuden retriiteissä sitoudutaan olemaan yhdessä hiljaa. Yleensä on mahdollisuus yksityisiin  keskusteluhetkiin retriitin ohjaajien kanssa.

Retriittejä voidaan järjestää monien kiinnostuksenkohteiden ympärille: Kirjoittaminen, käsitöiden tekeminen, ikonien maalaus, luonnossa vaeltaminen, tai vaikka harmonisen laulun retriitit.

Taukoa elämän kiireisiin

Ohjelmassa on aina rukoushetkiä ja messu tai messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia yhteisten ruokailuiden lisäksi. Ne ovat kaikille osallistujille toki vapaaehtoista mutta yhteistä ohjelmaa.

Retriittiin voi hakeutua silloin kun tuntee tarvitsevansa taukoa oman elämänsä kiireestä.

Rukousretriitti

Vesalan leirikeskuksessa 8.-10.3. Aiheina mm. Hengen lahjat ja kokemuksia rukoustaistelusta. Ohjelmasta vastaavat mm. Jukka Jämsen, Tapio ja Kaija Karjalainen sekä Kari ja Mari Valkonen. Musiikissa Erik Bäckström, Arja ja Jarmo Honkasalo. Ilmoittautumiset kari.valkonen@kolumbus.fi, p. 050 384 3702.

Hiljaisuuden Taideretriitti                                                                    Koivuniemessä la-su 2. - 3.3.

Kuvahaun tulos haulle talvinen maisema

Hiljaisuuden taideretriitissä voit antaa muotoja, värejä, sanoja kaikelle sille, joka on odottanut syntymistään, mutta hukkunut arjen äänien sekaan. Tai voit antaa itsellesi tilaa vain olla, lähteä matkalle kohti omia ajatuksia, kuuntelua, ihmettelyä, rauhaa. Hiljaisuus hoitaa ja näyttää suuntaa sille, mikä on merkityksellistä, oleellista.

Täysihoidossa, lopputalven maisemissa arjen vaativuus voi vaihtua keveyden kosketukseen. Sanattomuus, musiikki, pyhät tekstit, luonto, savi, kuvat, värit mahdollistavat omien ajatusten, Jumalan puheen ja sisäisen maailman löytymisen.

Osallistumismaksu 50€. Majoittuminen omissa huoneissa.
Ilmoittautumisajan jälkeen osallistujille lähetetään retriittikirje, jossa tarkemmat tiedot.
Ohjaajina pastorit Minna Korhonen ja Eeva-Kaisa Rossi.
Lisätietoja Minna p. 050 5234 134

Ilmoittautuminen:https://www.mvs.fi/srk/jyvaskyla/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=2cc575c1127bcdb1d12522d4882c3f04783&lang=fi

Lue lisää retriitistä Hiljaisuuden ystävävien verkkosivuilta.

Sydämen rukous - hiljaisuuden messu Kuokkalan kirkossa

Kuokkalan alueseurakunta
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4
40520 Jyväskylä