Retriitti

Retriitti tarkoittaa sivuun vetäytymistä, lepäämistä, oloa rauhassa.

Jyväskylän seurakunnan retriitieissä saat oman huoneen ja täysihoidon. Voit rauhassa keskittyä lepäämiseen ja latautumiseen.

Jeesuksen sana: "Tulkaa syrjäiseen paikkaan ja levähtäkää vähän", ovat olleet retriittien yksi käytännöllinen perusta. Yleensä vietämme viikonlopun mittaisia retriittejä.

Yhdessä hiljaa olemista

Hiljaisuuden retriiteissä sitoudutaan olemaan yhdessä hiljaa. Yleensä on mahdollisuus yksityisiin  keskusteluhetkiin retriitin ohjaajien kanssa.

Retriittejä voidaan järjestää monien kiinnostuksenkohteiden ympärille: Kirjoittaminen, käsitöiden tekeminen, ikonien maalaus, luonnossa vaeltaminen, tai vaikka harmonisen laulun retriitit.

Taukoa elämän kiireisiin

Ohjelmassa on aina rukoushetkiä ja messu tai messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia yhteisten ruokailuiden lisäksi. Ne ovat kaikille osallistujille toki vapaaehtoista mutta yhteistä ohjelmaa.

Retriittiin voi hakeutua silloin kun tuntee tarvitsevansa taukoa oman elämänsä kiireestä.

Lue lisää retriitistä Hiljaisuuden ystävävien verkkosivuilta.

Kuokkalan alueseurakunta
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4