Retriitti

Retriitti tarkoittaa sivuun vetäytymistä, lepäämistä, oloa rauhassa.

Jyväskylän seurakunnan retriitieissä saat oman huoneen ja täysihoidon. Voit rauhassa keskittyä lepäämiseen ja latautumiseen.

Jeesuksen sana: "Tulkaa syrjäiseen paikkaan ja levähtäkää vähän", ovat olleet retriittien yksi käytännöllinen perusta. Yleensä vietämme viikonlopun mittaisia retriittejä.

Yhdessä hiljaa olemista

Hiljaisuuden retriiteissä sitoudutaan olemaan yhdessä hiljaa. Yleensä on mahdollisuus yksityisiin  keskusteluhetkiin retriitin ohjaajien kanssa.

Retriittejä voidaan järjestää monien kiinnostuksenkohteiden ympärille: Kirjoittaminen, käsitöiden tekeminen, ikonien maalaus, luonnossa vaeltaminen, tai vaikka harmonisen laulun retriitit.

Taukoa elämän kiireisiin

Ohjelmassa on aina rukoushetkiä ja messu tai messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia yhteisten ruokailuiden lisäksi. Ne ovat kaikille osallistujille toki vapaaehtoista mutta yhteistä ohjelmaa.

Retriittiin voi hakeutua silloin kun tuntee tarvitsevansa taukoa oman elämänsä kiireestä.

Hiljaisuuden retriitti Koivuniemessä

pe 17.8. kello 15.00 - su 19.8. kello 15.00

Koivuniemi

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Hiljaisuuden retriitissä saat omaa rauhaa, ateriat, mahdollisuuden levätä ja hiljentyä. Jokainen retriittiin osallistuva majoittuu omaan huoneeseensa. Rukous-, meditaatio- ja lauluhetket sekä messu ovat hoitavia ja hengellisesti virkistäviä. Kaikkeen ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Hengellisesti virkistävä, hoitava ja tilaa antava hiljaisuus tarjoaa syvää lepoa. Retriitissä jokainen majoittuu omaan huoneeseensa. Maittava ruoka ja mahdollisuus saunomiseen ja ulkoiluun syyskesän Koivuniemen kauniissa maisemissa sekä mietiskely-, rukous- ja lauluhetket tarjoavat turvallisia ja helppoja osallistumismahdollisuuksia. Voit tulla vain olemaan. Rauhassa, omana itsenäsi.
Hinta 50 euroa.

Lue lisää retriitistä Hiljaisuuden ystävävien verkkosivuilta.

Kuokkalan alueseurakunta
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4