Kaste- ja vihkivaraukset

Postiosoite: PL 103, 40101 Jyväskylä
Käyntiosoite: Vapaudenkatu 47, Jyväskylä
sähköposti jyvaskylan.seurakunta(at)evl.fi

Avoinna ma-pe klo 9.00-15.00 puhelinpalveluna. Erityisestä syystä tapaaminen sovittavissa myös ajanvarauksella.

Kastevaraus

Seurakuntatoimistosta voit sopia kastetoimituksen paikan, ajankohdan sekä kasteen toimittavan papin. Kasteasioista saat lisätietoa nettisivullamme kohdassa Ristiäiset.

Vihkivaraus

Seurakuntatoimistossa voi sopia vihkimisen paikan, ajankohdan sekä vihkimisen toimittavan papin ja kanttorin. Avioliittoasioista voit lukea tarkemmin nettisivullamme kohdassa Häät.

Avioliiton esteiden tutkinta

Avioliiton esteiden tutkinnan voit tehdä kätevästi sähköisesti tai Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisterissä (p. 041 730 2589 tai rekisterointi.akrlapua@evl.fi). Esteiden tutkinnan voi tehdä myös missä vain maistraatissa.

Pyydämme täyttämään esteidentutkintalomakkeen ja lomakkeen, jossa kysytään lupa avioliittoaikomuksen ilmoittamisesta kirkossa sekä lehdessä ja palauttamaan ne aluekeskusrekisteriin. Voit tulostaa lomakkeet halutessasi tästä: