Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus on seurakuntalaisten yhteinen juhla, joka voidaan suunnitella ja toteuttaa yhdessä. Olet tervetullut mukaan!

Jumalanpalveluksissa voit toimia esimerkiksi seuraavanlaisissa tehtävissä:

• Aluekappalaiset kouluttavat alueseurakunnissa ehtoollisavustajia, jotka toimivat papin apuna ehtoollisen jakamisessa.
  • Jumalanpalveluksissa luetaan Raamatun lukukappaleet ja esirukous - voit olla lukijana.
  • Joillakin kirkoilla jumalanpalveluksen vapaaehtoisesta käytetään nimeä kirkkoväärti. Hän toivottaa seurakuntalaiset tervetulleeksi jumalanpalvelukseen ja voi jakaa virsikirjan ovella.
  • Kolehdin kerääminen kuuluu myös vapaaehtoistehtäviin.
  • Soitatko tai laulatko? Kanttorit ottavat mielellään sinut mukaan musiikin tekemiseen.
  • Usein jumalanpalveluksen jälkeen kokoonnutaan kirkkokahveille. Voit olla mukana järjestämässä kirkkokahveja.

Mukaan halutessasi voit olla suoraan yhteydessä työntekijöihin jumalanpalveluksissa tai lähettää yhteydenottopyynnön.