Palokka - aikuisille

Sururyhmä päihteisiin kuolleiden läheisille

Ryhmät:

Olotupa

• Olotupa on avoinna tiistaisin klo 12-15 Palokan kirkon alakerrassa.
  • Olotupa kutsuu istahtamaan kahvikupposen äärelle ja virkistymään hyvästä seurasta ja keskustelusta sekä hiljentymään hetkeksi Sanan ja rukouksen äärelle. Voit vain piipahtaa tai istahtaa pitempään.
  • Toiminta tukee oman alueseurakunnan lähetystyön kohteita, Kirkon Ulkomaan apua sekä Yhteisvastuukeräystä.
  • Olotuvalla on mahdollista tehdä käsitöitä. Käsityötuotoksia lahjoitetaan mm. Keski-Suomen Ensi- ja turvakodin sekä Palokan alueen diakoniatyön kautta lämmittämään vähävaraisia ja eri tavalla elämässä ahtaalla olevia lähimmäisiä. Seurakunta huolehtii lankakustannuksista.
  • Huomioithan koronaan liittyvät asiat ja tulet paikalle vain terveenä. Käytämme maskeja, mikäli terveydelliset syyt eivät sitä estä.
  • Vallitseva koronatilanne voi tuoda rajoitteita esim. kerralla paikalla olevien henkilöiden määrään.
  • Tiedustelut Päivi Itkonen 040 7090 142 paivi.itkonen(a)evl.fi

Aamupalapysäkki

• Palokan kirkon Olotuvalla keskiviikkoisin klo 9.00-11.00.
  • syyslomalla, viikolla 42 ei ole pysäkkiä ja viimeinen syksyn 2022 aamupalapysäkki on 7.12.
  • Tule mukaan yhteiseen ruokahetkeen aamupalalle.
  • Vapaaehtoinen maksu 1e.
  • Lisätiedot Elina Romar (diakoni) 040 560 9910

Rukouspiiri

• Joka toinen torstai klo 13.00-15.00
  • Seuraa Henki ja Elämä-lehden ilmoituksia, jossa tarkemmat päivämäärät
  • Paikkana Palokan kirkko

Raamattupiiri

• Kokoontuminen joka toinen tiistai  klo 18.00-19.30 kirkon alakerrassa. Viimeinen syksyn kokoontuminen 22.11 2022.
  • Seuraa myös Henki ja Elämä-lehden ilmoituksia ja nettisivujamme
  • Illoissa mukana Elina Romar, Teija Laine ja Seppo Hautalahti yhtäaikaa tai erikseen, Jos sinulla on jotain kysyttävää tai vaikka ideoita iltojen teemoiksi, niin ole yheydessä Elina Romariin 040 560 9910, elina.romar@evl.fi

Lyydiat-kutojapiiri

• Lyydiat kutovat mattoja, poppanoita ja erilaisia liinoja Palokan kirkolla omaan tahtiinsa.
  • Käsitöiden myyntituotto ohjataan lähetyksen ja diakoniatyön tarpeisiin:
    • lähihistoriassa mm. Naisten Pankin osakkeen ostaminen, Palokan vähävaraisten lapsiperheiden tukeminen
  • Tiedustelut: Elina Romar 040 560 9910 elina.romar(a)evl.fi

Sururyhmä

• Ryhmä sinulle, joka olet menettänyt läheisesi.
  • Sururyhmässä voi jakaa luottamuksellisesti surun nostamia tunteita ja ajatuksia toisten vastaavaa kokeneiden kanssa.
  • Ryhmä kokoontuu 8 kertaa ja siihen mahtuu 8 osallistujaa.
  • Sururyhmä toimii suljetun ryhmän periaatteella eli siihen ei voi liittyä uusia jäseniä kesken ryhmäprosessin.
  • Palokan kirkolla järjestetään sururyhmä noin kerran vuodessa.
  • Sururyhmään liittyvät tiedustelut Päivi Itkonen puh. 040 7090 142.

Vanhemmuudenkaari-ryhmä

• Vertaistukiryhmä vanhemmille, joiden murrosikäiset tai aikuiset lapset käyttävät päihteitä huolestuttavasti.
  • Ryhmäprosessi toteututetaan noin kerran vuodessa.
  • Lisätiedot:  diakoniatyöntekijä Päivi Itkonen puh. 040 7090 142 tai paivi.itkonen(a)evl.fi

Sururyhmä päihteisiin kuolleiden läheisille

• Sururyhmä sinua varten, jonka läheinen on menehtynyt päihteiden käytön seurauksena ja kaipaat vertaistukea tämän raskaan asian äärellä.
  • Sururyhmässä voit jakaa läheisen kuolemaan liittyviä ajatuksia, tuntemuksia ja tapahtumia luottamuksellisessa ilmapiirissä muiden samanlaisen menetyksen kokeneiden kanssa.
  • Sururyhmään mahtuu 8 osallistujaa.
  • Seuraava sururyhmä järjestetään syksyllä 2022. Lisätietoja ja mahdollisuus sähköiseen ilmoittautumiseen tästä.
  • Ryhmän vetäjät: diakoniatyöntekijät Palokasta ja Huhtasuolta, Päivi Itkonen ja Mira-Maarit Väisänen
  • Lisätietoja: diakoni Mira-Maarit Väisänen: puh. 050 549 7005, sähköposti mira-maarit.vaisanen(a)evl.fi

DIAKONIAPÄIVYSTYS KESKIVIIKKOISIN KLO 9-11. Tapaamiset päivystysajan ulkopuolella vain etukäteen sopien.

DIAKONIATOIMISTO LÖYTYY KIRKON ALAKERRASTA. Sisäänkäynnit löytyy Jokelan koulun puoleiselta seinustalta sekä kirkon päädystä.

Diakoniatyöntekijät tavoitat:

Elina Romar puh. 040 560 9910, etunimi.sukunimi@evl.fi

Päivi Itkonen puh. 040 7090 142, etunimi.sukunimi@evl.fi

Vastaamme puhelimeen pääsääntöisesti päiväaikaan, mutta työaikamme ovat vaihtelevat.

Jos et tavoita meitä, voit jättää soittopyynnön puhelinvastaajaan.

Diakonissa

Aikuis- ja lähetystyö