Palokka - aikuisille

Sururyhmä päihteisiin kuolleiden läheisille

Ryhmät:

Olotupa

• Olotupa avaa ovensa syksyllä 2021 tiistaina 7.9. Joulutauko 15.12.alkaen.
  • Olotupa on avoinna tiistaisin klo 12-15 Palokan kirkon alakerrassa.
  • Olotupa kutsuu istahtamaan kahvikupposen äärelle ja virkistymään hyvästä seurasta ja keskustelusta sekä hiljentymään hetkeksi Sanan ja rukouksen äärelle. Voit vain piipahtaa tai istahtaa pitempään.
  • Toiminta tukee oman alueseurakunnan lähetystyön kohteita sekä Kansan Raamattuseuran kautta Pietarin Lastensuojelusäätiön toimintaa.
  • Olotuvalla on mahdollista tehdä käsitöitä. Käsityötuotoksia lahjoitetaan Pietarin työn, Keski-Suomen Ensi- ja turvakodin sekä Palokan alueen diakoniatyön kautta lämmittämään vähävaraisia ja eri tavalla elämässä ahtaalla olevia lähimmäisiä. Seurakunta huolehtii lankakustannuksista.
  • Huomioithan koronaan liittyvät asiat ja tulet paikalle vain terveenä. Käytämme maskeja, mikäli terveydelliset syyt eivät sitä estä.
  • Vallitseva koronatilanne voi tuoda rajoitteita esim. kerralla paikalla olevien henkilöiden määrään.
  • Tiedustelut Päivi Itkonen 040 7090 142 paivi.itkonen(a)evl.fi

Rukouspiiri

• Joka toinen torstai klo 13.00-15.00
  • Seuraa Henki ja Elämä-lehden ilmoituksia, jossa tarkemmat päivämäärät
  • Paikkana Palokan kirkko

Miestenpiiri

• Jaetaan tämän ja iankaikkisen elämän isoja ja pieniä asioista miesten kesken.
  • Miestenpiiriä vetää  diakoniapappi Seppo Hautalahti.
  • Kokoontuminen  tiistaisin klo 18.00-20.00 kirkolla kerran kerran kuukaudessa
  • Seuraa Henki ja Elämä-lehden ilmoituksia, jossa tarkemmat päivämäärät
  • Seppo-papin tavoitat, jos on jotain kysyttävää tai vaikka ideoita iltojen teemoiksi:
    puh. 040 5458 710 tai seppo.hautalahti(at)evl.fi

Lyydiat-kutojapiiri

• Lyydiat kutovat mattoja, poppanoita ja erilaisia liinoja Palokan kirkolla omaan tahtiinsa.
  • Käsitöiden myyntituotto ohjataan lähetyksen ja diakoniatyön tarpeisiin:
    • lähihistoriassa mm. Naisten Pankin osakkeen ostaminen, Palokan vähävaraisten lapsiperheiden tukeminen
  • Tiedustelut: Elina Romar 0405609910 elina.romar(a)evl.fi

Sururyhmä

• Ryhmä sinulle, joka olet menettänyt läheisesi.
  • Sururyhmässä voi jakaa luottamuksellisesti surun nostamia tunteita ja ajatuksia toisten vastaavaa kokeneiden kanssa.
  • Ryhmä kokoontuu 8 kertaa ja siihen mahtuu 8 osallistujaa.
  • Sururyhmä toimii suljetun ryhmän periaatteella eli siihen ei voi liittyä uusia jäseniä kesken ryhmäprosessin.
  • Palokan kirkolla järjestetään sururyhmä noin kerran vuodessa. Syksyn 2021 ryhmä on jo käynnissä. Seuraavan kerran Palokassa järjestetään sururyhmä todennäköisesti syksyllä 2022.
  • Sururyhmään liittyvät tiedustelut Päivi Itkonen puh. 040 7090 142.
  • Keskustan alueseurakunnassa alkaa sururyhmä lokakuussa. Yhteydenotot keskustan sururyhmään liittyen diakoni Kaisa Toivaseen puh. 040 3400 665 tai diakoniapappi Ville Tikkaseen puh. 050 400 0013.
  • Huhtasuon alueseurakunnassa alkaa sururyhmä 30.9.2021. Tiedustelut ja ilmoittautuminen (välttämätön) 20.9 mennessä diakoni Juha Halonen puh. 050 549 7024.

Vertaistuesta Voimaa -ryhmä

• Avoin vertaisryhmä vanhemmille, joiden lapsella on haasteita päihteidenkäyntön kanssa.
  • Kokoontuu Palokan kirkon alakerrassa, Olotuvalla. Sisäänkäynti alakerran päätyovesta.
  • Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa maanantai-iltaisin klo 18-20, pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä maanantaina.
  • Ryhmän toiminnasta vastaa Vanhemmuudenkaari -ryhmäprosessiin osallistuneet vertaisvanhemmat.
  • Lisätiedot:  diakoniatyöntekijä Päivi Itkonen puh. 040 7090 142 tai paivi.itkonen(a)evl.fi

Vanhemmuudenkaari-ryhmä

• Vertaistukiryhmä vanhemmille, joiden murrosikäiset tai aikuiset lapset käyttävät päihteitä huolestuttavasti.
  • Ryhmäprosessi toteututetaan noin kerran vuodessa.
  • Seuraava Vanhemmuudenkaari-ryhmä toteutetaan Palokan kirkolla alkuvuodesta 2022.

Sururyhmä päihteisiin kuolleiden läheisille

• Sururyhmä sinua varten, jonka läheinen on menehtynyt päihteiden käytön seurauksena ja kaipaat vertaistukea tämän raskaan asian äärellä.
  • Sururyhmässä voit jakaa läheisen kuolemaan liittyviä ajatuksia, tuntemuksia ja tapahtumia luottamuksellisessa ilmapiirissä muiden samanlaisen menetyksen kokeneiden kanssa.
  • Seuraava sururyhmä järjestetään 5.10.2021 alkaen Kauppakeskus Sepän Kipinässä. Kokoontumisia on 7kpl ja ne ovat tiistaisin klo 18-20.
  • Sururyhmään mahtuu 8 osallistujaa. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista 1.10.2021 mennessä.
  • Ryhmän vetäjät: diakoniatyöntekijät Palokasta ja Huhtasuolta, Päivi Itkonen ja Mira-Maarit Väisänen
  • Lisätietoja ja ilmoittautuminen: diakoni Mira-Maarit Väisänen: puh. 050 549 7005, sähköposti mira-maarit.vaisanen(a)evl.fi
  • Lisätietoja ja linkki sähköiseen ilmoittautumiseen tämän linkin kautta.

DIAKONIAPÄIVYSTYS 8.9.2021 ALKAEN KESKIVIIKKOISIN KLO 9-11. Tapaamiset päivystysajan ulkopuolella vain etukäteen sopien.

DIAKONIATOIMISTO LÖYTYY KIRKON ALAKERRASTA. Sisäänkäynti löytyy Jokelan koulun puoleiselta seinustalta.

Diakoniatyöntekijät tavoitat:

Elina Romar puh. 040 560 9910, etunimi.sukunimi@evl.fi

Päivi Itkonen puh. 040 7090 142, etunimi.sukunimi@evl.fi

Vastaamme puhelimeen pääsääntöisesti päiväaikaan, mutta työaikamme ovat vaihtelevat.

Jos et tavoita meitä, voit jättää soittopyynnön puhelinvastaajaan.

Diakonissa

Aikuis- ja lähetystyö