Palokka - aikuisille

Vanhemmuudenkaari-ryhmä

Ryhmät:

Lähetyspysäkki

• Joka toinen tiistai (parittomat viikot) klo 10-12, Palokan kirkko, alakerran takkatupa.
  • Aamupäivän kahvihetki lähetyksen ajankohtaisten asioiden äärellä tärkeää esirukousta unohtamatta.
  • Tällä hetkellä ryhmän vakiokävijät ovat innokkaita kädentaitoihmisiä ja monenlaiset myyjäis- ym. askartelut sävyttävät ryhmän toimintaa.
  • Kevään 2019 kokoontumiset 15.1. alkaen.
  • Kevätkauden viimeinen kokoontuminen 21.5. poikkeuksellisesti klo 12-16. Tuolloin vietämme retkipäivää Vesalassa. Yhteislähtö kimppakyydein Palokan kirkolta klo 12. Retkipäivän ohjelmassa lounastarjoilu, Maria Karjalainen kertoo kuulumisia Etiopiasta sekä messu Riihikirkossa.
  •  Huom! vko 9 ei Lähetyspysäkkiä (26.2.).
  • Tiedustelut Päivi Itkonen puh. 040 7090 142, paivi.itkonen(at)evl.fi

Aamupalapysäkki

• Keskiviikkoisin klo 9-11, Palokan kirkko, alakerran Takkatupa.
  • Vapaaehtoinen maksu: 1e/henkilö/kerta tai säännöllisesti käyville kausimaksu 20e/kevät.
  • Maksulla katetaan tarjoilukuluja.
  • Aamupalapysäkki kutsuu sinua ateriayhteyteen aamupalan merkeissä.
  • Samanaikaisesti diakoniapäivystys.
  • Kevään aamupalapysäkit 16.1.2019 alkaen 29.5.2019 saakka.
  • tiedustelut Elina Romar puh.040 560 9910, elina.romar(at)evl.fi

Lähimmäisen kahvitupa

• Torstaisin klo 12-14, ohjelmahetki klo 13, Palokan kirkko alakerran takkatupa.
  • Jo yli 20 vuotta pyörinyt Lähimmäisen Kahvituvan toiminta tukee Kansan Raamattuseuran kautta Pietarin Lastensuojelusäätiön toimintaa sekä Keski-Suomen ensi- ja turvakotia.
  • Vapaaehtoinen kahviraha tilitetään keväisin Ensi- ja turvakodille ja syksyisin Pietariin.
  • Käsityötuotokset matkaavat Pietarin työn, Ensi- ja turvakodin sekä Palokan alueen diakoniatyön kautta lämmittämään vähävaraisia ja eri tavalla elämässä ahtaalla olevia lähimmäisiä. Seurakunta huolehtii lankakustannuksista.
  • Kahvitupa kutsuu istahtamaan kahvikupposen äärelle ja virkistymään hyvästä seurasta ja keskustelusta sekä hiljentymään hetkeksi Sanan ja rukouksen äärelle.
  • Kevään 2019 toiminta alkaa 10.1. ja päättyy 23.5.
  • Tiedustelut Anita Teittinen p.044 713 2486, anita.teittinen(at)evl.fi

Rukouspiiri

• Keskiviikkoisin klo 18-20.30
  • Keväällä 2019 alkaen 16.1. ja viimeinen kokoontuminen 29.5.
  • Palokan kirkko, sakasti
  • Piirin vetäjänä Heikki Ilola, tied. heikki.ilola(at)icloud.com

Lyydiat-kutojapiiri

• Lyydiat kutovat mattoja, poppanoita ja erilaisia liinoja Palokan kirkolla omaan tahtiinsa.
  • Toimintaan toivotaan lisää kudonnasta ja lähetyksestä kiinnostuneita.
  • Käsitöiden myyntituotto ohjataan lähetyksen ja diakoniatyön tarpeisiin:
    • lähihistoriassa mm. Naisten Pankin osakkeen ostaminen, Palokan vähävaraisten lapsiperheiden tukeminen
  • Lyydiat ovat tervetulleita yhteiseen kahvihetkeen Lähetyspysäkin kokoontumisaikoina
  • Tiedustelut Päivi Itkonen puh. 040 7090 142, paivi.itkonen(at)evl.fi

Sururyhmä

• Ryhmä sinulle, joka olet menettänyt läheisesi.
  • Sururyhmässä voi jakaa luottamuksellisesti surun nostamia tunteita ja ajatuksia toisten vastaavaa kokeneiden kanssa.
  • Palokan kirkolla järjestetään sururyhmä noin kerran vuodessa.
  • Ryhmä kokoontuu 8 kertaa ja siihen mahtuu 8 osallistujaa.

Seuraava sururyhmä:

• Järjestetään Palokan kirkolla alkuvuodesta 2020.
  • Sururyhmiä voi kysellä muiden alueseurakuntien diakoniatyöntekijöiltä ja sururyhmään voi osallistua ihan millä kirkolla tahansa.

Vanhemmuudenkaari-ryhmä

• Ryhmä on vertaistukiryhmä vanhemmille, joiden murrosikäiset tai aikuiset lapset käyttävät päihteitä huolestuttavasti.
  • Ryhmä muodostuu vanhemmista, jotka tarvitsevat tukea lapsensa päihteidenkäytön käsittelyyn sekä omaan jaksamiseen.
  • Ryhmässä on mahdollista jakaa raskaan elämäntilanteen nostattamia kokemuksia, tuntemuksia ja kipuja toisten samanlaisessa elämäntilanteessa olevien vanhempien kanssa.
  • Ryhmän tavoitteet:
  1. Vanhemmat tunnistavat vahvuuksiaan ja kehityskohtiaan vanhempian.
  2. Vanhemmat vahvistavat vanhemmuuttaan.
  3. Vanhemmat löytävät keinoja pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan.
  • Työskentely ryhmässä on prosessityyppistä, minkä vuoksi toivotaan ja rohkaistaan ryhmäläisiä vahvasti sitoutumaan ryhmän kokoontumisiin. Siten ryhmään osallistumisesta saa itselleen suurimman hyödyn.
  • Ryhmä toimii suljetun ryhmän periaatteella: kun ryhmä on alkanut, siihen ei voi enää liittyä uusia jäseniä. Ryhmän voi kuitenkin jättää kesken, jos voimavarat ja elämäntilanne eivät annakaan myöten ryhmään osallistumiselle.
  • Ryhmän vetäjinä toimivat diakoniatyöntekijät Jyväskylän seurakunnasta, Palokasta diakonissa Päivi Itkonen
  • Ryhmä kokoontuu 7 kertaa ja siihen mahtuu 8 osallistujaa.
  • Ryhmään osallistuminen on ilmaista.
  • SEURAAVA VANHEMMUUDENKAARI-RYHMÄ ALKAA KUOKKALAN KIRKOLLA 2.9.2019.
  • Tiedustelut: Päivi Itkonen puh. 040 7090 142 tai paivi.itkonen(at)evl.fi
  • Kuokkalan ryhmään ilmoittautumiset: Kirsti Kataikko puh. 050 549 7007 tai kirsti.kataikko(at)evl.fi tai allaolevan linkin kautta

DIAKONIAPÄIVYSTYS KESKIVIIKKOISIN KLO 9-11.

Diakoniatoimistot löytyvät Palokan kirkon alakerrassa.

Tapaamiset muuna ajankohtana erikseen sopien.

Diakoniatyöntekijät tekevät myös kotikäyntejä.

Diakonissa
vs. diakoni