Palokan kirkko

Rovastintie 8, 40270 Palokka

Palokan kirkko

Palokan kirkko on arkkitehti Antti Eskelisen suunnittelema. Se valmistui vuonna 1978. Kirkon laajennuksen suunnitteli arkkitehti Jorma Teppo ja se valmistui kesällä 1999. Kirkkotekstiilit ovat Aino Kajaniemen käsialaa.

Laajennuksen ja peruskorjauksen tuloksena kirkkoon saatiin lisätilaa erityisesti yhteis- ja kokoontumistiloihin. Kirkossa on 350 istumapaikkaa, kun kirkkosali ja kirkotori yhdistetään samaksi tilaksi. Kirkkosalin yhteydessä on mm. lasiseinällä varustettu lasten tila, jonne on helppo jumalanpalveluksen aikana vetäytyä vaikka piirtelemään, jos istuminen väsyttää.

Kirkkosalin yhteydessä on kirkkotori ja kahvio. Kahvioon mahtuu 40 pitopöytäruokailijaa.

Alakerran takkatupa on kodikas paikka noin 35 henkilölle.

Alakerrassa ovat nuoriso- ja päiväkerhotilat. Lapsille on alakerrassa oma sisäänkäynti ja eteistilat.

Palokkalaisia kutsuu jumalanpalveluksiin kolmen kirkonkellon soitto virren 200 "Oi kuinka ihana on huonees Jumala" sävelmällä.

Palokan kirkon urkujen dispositiot

Rovastintie 8, 40270 Palokka

Joululaulukirkko

Selkokielinen joululaulukirkko

Rovastintie 8, 40270 Palokka

Palokan alueseurakunnan yhteinen joulujuhla

Joulupuuroa, kahvit, ohjelmaa, mukavaa yhdessäoloa! Mukana koomikko-pappi Sampsa Simpanen Kuopiosta.