Säynätsalon kirkko

Saarnatie 1, 40900 Säynätsalo

Säynätsalon kirkko

Alueseurakunnan pääkirkko on vihitty käyttöön vuonna 1927. Kirkossa on 400 istumapaikkaa.

Kirkon suunnittelivat arkkitehdit Armas Lindgren ja Bertel Liljeqvist. Kirkon rakentamisen rahoitti kauppaneuvos Hanna Parviainen. Vaaleaksi rapatun tiilikirkon päätytorni on barokkityylinen. Kulmikas kuoriosa on kirkkosalia kapeampi ja matalampi. Kirkkosaliin liittyvä seurakuntasali erottuu matalana siipirakennuksena.

Kuoriosan kirkkosalista erottavassa kaaressa on kuvanveistäjä Gunnar Finnen tekemä krusifiksi. Finne on myös tehnyt kastemaljan ja urkulehteriä kannattavien pylväiden veistokoristelun. Alttaritaulu on taidemaalari Hanna Rönnbergin käsialaa. Muusta taiteellisesta koristelusta ovat vastanneet taidemaalari Paavo Leinonen ja koristetaiteilija Antti Salmenlinna.

Kirkkosalin kasettikatto on tehty Säynätsalon tehtaalla valmistetusta vanerista.

Saarnatie 1, 40900 Säynätsalo

Lasten kauneimmat joululaulut