Hautausmaiden jätelajittelu kesäaikaan.

Biojätteen lajitteluun siirrytään hautausmaiden jätepisteillä toukokuun aikana ja opastekstit vaihdetaan astioihin.

Kesäaikana kynttilät voidaan lajitella kuivajätteen joukkoon, koska se on polttokelpoista jätettä.

Jätesuunnitelman mukaan Vanhan, Mäntykankaan ja Lahjaharjun hautausmailla on jäteastiat kuiva- ja biojätteelle sekä metallille. Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken hautausmailla on jäteastiat kuiva- ja biojätteelle.

Talviajan lyhdyt tulee poistaa haudoilta kesäajaksi kotiin, sillä rikkoontumisen ja työturvallisuuden vuoksi niitä ei muistomerkin taakse saa jättää.

Hautojen hoito

Kesäkukkien istutus alkaa 12.6.

Hoitohaudoille kesäkukkien istutus alkaa 12.6. maanantaina. Omaisten istuttamat kevätkukat kuten äitienpäiväruusut, orvokit, krysanteemit ym. on hyvä noutaa haudalta edellisenä viikonloppuna ja istuttaa ne kotipihan kukkapenkkiin. Hoitohautojen istutuksessa nämä omaisten tuomat kukat siirretään muistomerkin taakse ja ovat sieltä löydettävissä juhannusviikolle saakka. Tämän jälkeen haudan ympäristö siistitään.

Omaisten hoitamien hautojen kukkasiin seurakunnan työntekijät eivät puutu.

Muistomerkkien turvallisuus talven jälkeen

Haudalla tulee muistomerkki olla hyvin perustettuna ja talven jäljiltä tulee tarkastaa, että kaatumisvaaraa ei ole. Tilatuille hoitohaudoille on tehty seurantaa ja omaisiin ollaan yhteydessä mikäli muistomerkki tulee oikaisuttaa ennen hoidon aloittamista (muistomerkkejä myyvät ja valmistavat yritykset tekevät oikaisutöitä tilauksesta).

Omaisten hoitamilla haudoilla muistomerkin turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota. Vastuu muistomerkin turvallisuudesta ja seurannasta kuuluu omaisille (muistomerkkejä myyvät ja valmistavat yritykset tekevät oikaisutöitä tilauksesta).

Hautaus- ja puistopalvelut

Jyväskylän seurakunnan hautaus- ja puistopalvelut vastaa kuuden hautausmaan ja krematorion toiminnasta. Lisäksi vastuualueisiin kuuluu seurakuntien metsien hoito sekä kiinteistöjen viheralueiden kesäaikainen hoito.

Asiakaspalvelu ma-pe 9.00 - 15.30
p. 040 535 2167           fax 014-449 9397

Hautauspalvelut–toimisto:

Kirkkoherranviraston Hautauspalvelut–toimistossa Tellervonkatu 5:ssä sovitaan siunaustilaisuuden paikka, ajankohta, siunauksen toimittavat pappi ja kanttori sekä varataan hautapaikka ja tehdään hautojen hoitoon liittyvät sopimukset.

Kaikki Jyväskylän hautausmaiden hautapaikat varataan Jyväskylän seurakunnan hautauspalvelut–toimistossa. Korpilahden hautausmaita koskevia asioita voidaan hoitaa myös Korpilahden alueseurakunnan sivutoimipisteessä. Etukäteen ei hautapaikkaa voi varata.
Hautauspalveluissa hoidetaan myös muiden kuin seurakuntien jäsenten hautapaikka-asiat.

Hautausmaiden sijainti tiekartalla, lataa tiekartta

Katso myös: