Jätelajittelu keväällä

Erillinen biojätteen lajittelu alkaa toukokuulla ja sitä ohjaavat opastekstit vaihdetaan astioihin.

Jätesuunnitelman mukaan Vanhan, Mäntykankaan ja Lahjaharjun hautausmailla on astiat sekajätteelle, biojätteelle sekä metallille. Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken hautausmailla on erilliset jäteastiat sekajätteelle ja biojätteelle.

Talviajan metalliset hautalyhdyt pyydetään noutamaan kotiin huollettavaksi, eikä niitä ole suotavaa laittaa muistomerkin taakse, jossa ne ovat vaarallisia tai rikkoontuvat heinän ja pensaiden siimeksessä. Paristolla toimivat LED-kynttilät ovat ongelmajätettä.

Lisätietoa Jätelajittelu

Muistomerkkien turvallisuus

Haudalla tulee muistomerkki olla hyvin perustettuna ja kesän jäljiltä tulee tarkastaa, että kaatumisvaaraa ei ole. Tilatuille hoitohaudoille on tehty seurantaa ja omaisiin ollaan yhteydessä mikäli muistomerkki tulee oikaisuttaa. Muistomerkkejä myyvät ja valmistavat yritykset tekevät oikaisutöitä tilauksesta.

Omaisten hoitamilla haudoilla muistomerkin turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota. Vastuu muistomerkin turvallisuudesta ja seurannasta kuuluu omaisille (muistomerkkejä myyvät ja valmistavat yritykset tekevät oikaisutöitä tilauksesta).

Hautaus- ja puistopalvelut

Jyväskylän seurakunnan hautaus- ja puistopalvelut vastaa kuuden hautausmaan ja krematorion toiminnasta. Lisäksi vastuualueisiin kuuluu seurakuntien metsien hoito sekä kiinteistöjen viheralueiden kesäaikainen hoito.

Asiakaspalvelu ma-pe 9.00 - 15.30
p. 040 535 2167           fax 014-449 9397

Hautauspalvelut–toimisto:

Kirkkoherranviraston Hautauspalvelut–toimistossa Tellervonkatu 5:ssä sovitaan siunaustilaisuuden paikka, ajankohta, siunauksen toimittavat pappi ja kanttori sekä varataan hautapaikka ja tehdään hautojen hoitoon liittyvät sopimukset.

Kaikki Jyväskylän hautausmaiden hautapaikat varataan Jyväskylän seurakunnan hautauspalvelut–toimistossa. Korpilahden hautausmaita koskevia asioita voidaan hoitaa myös Korpilahden alueseurakunnan sivutoimipisteessä. Etukäteen ei hautapaikkaa voi varata.
Hautauspalveluissa hoidetaan myös muiden kuin seurakuntien jäsenten hautapaikka-asiat.

Hautausmaiden sijainti tiekartalla, lataa tiekartta

Katso myös: