Kristillinen mediatyö Aasiassa

Jyväskylän seurakunta tukee mediatyötä Aasiassa Medialähetys Sanansaattajien kautta.

Sansa vie evankeliumia Jeesuksesta radioaalloilla, television, internetin ja mobiiliviestinten välityksellä sinne, missä sitä ei ole vielä kuultu. Ohjelmat rohkaisevat myös vaikeissa oloissa eläviä kristittyjä.

Media on voimaväline, jonka avulla ylitetään niin maantieteellisiä kuin kulttuurillisia rajoja. Paikallisten ihmisten tekemä kristillinen mediatyö muuttaa maailmaa, yksi sydän kerrallaan. Maailmassa on arviolta 340 miljoonaa kristittyä, joilla ei ole vapautta uskoa ja elää uskonsa mukaan. Heistä suuri osa asuu niin sanotun 10/40-ikkunan alueella, joka ulottuu länsi-Afrikan Marokosta pitkälle Aasiaan saakka.

Lähetystyöntekijämme

Eila Murphy, kristillisen radiotyön tutkija (Medialähetys Sanansaattajat) 

Eila Murphy työskentelee kansainvälisen medialähetysjärjestö FEBC Internationalin yhteydessä Suomesta käsin. Hän tutkii median käyttöä Aasiassa sekä kriisiviestinnän vaikuttavuutta Aasian katastrofeissa. Murphy toimii myös Mongolian kristillisen radioaseman Suomen koordinaattorina. Hän käy säännöllisesti Aasiassa ja johtaa FEBC Internationalin yleisövuorovaikutuksen kehittämistä ja tutkimusta sekä kouluttaa paikallisia tekemään omaa digitaalisen puolen kehitys- ja tutkimustyötä. Eila Murphy on koulutukseltaan filosofian tohtori ja kasvatustieteen maisteri. Työn tarkoituksena on tavoittaa median välityksellä aasialaisia ja välittää heille vapauttavaa evankeliumia. 

Eila kirjoittaa reissuiltaan blogia.

 

Säynätsalon lähikirkkoalue tukee Eila Murphya. 

Ilkka Kastepohja

Ilkka on Sansan projektityöntekijä joka tukee Sansan Aasian yhteistyökumppanien mediakehitystyötä ja toimii myös Sansan Aasian aluepäällikkönä. Hän työskentelee pitkälti Jyväskylästä käsin, mutta matkustaa välillä myös tapaamaan yhteistyökumppaneita eri puolilla Aasiaaa. Ilkka on tehnyt kristillistä mediatyötä ja vetänyt erilaisia mediakehityshankkeita yli 30 vuotta. 

Aasiassa kristillinen media tavoittaa laajoja ihmisjoukkoja. Aasialaiset tarvitsevat ilosanomaa ja toivoa elämäänsä. Monessa Aasian maassa kristittyjen osuus on vain muutama prosentti maan väestöstä. Evankeliumille on todellista tarvetta, kertoo Ilkka.

Ilkan työn painopiste on kehittää mediatyötä ja lujittaa yhteistyötä mm. TWR-Aasian kanssa. Sansan isoin yhteistyökumppani, maailmanlaajuinen medialähetysjärjestö TWR lähettää ilosanomaa Jeesuksesta kaikkiaan 275 kielellä 190 maassa. Työn vaikutukset ulottuvat siis laajalle.

Kaupunginkirkon lähikirkkoalue tukee Ilkan työtä.

Tilaa kuulumiset!

Pysy kartalla lähetystyöntekijöiden ja lähetyksen alueiden kuulumisista tilaamalla kirje suoraan sähköpostiisi tai kirjeenä kotiisi täältä.

Krusa-FM:n jälkihoitovastaava Sam Chann ja Eila Murphy. 

 

Ilkka Kastepohja ja ystävät.

Ota yhteyttä

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun asiantuntija, Diakonia ja missio -tiimiesihenkilö, työsuojelupäällikkö
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Specialist for Mission and International Work

Lähetyksen ja kansainvälisen vastuun ohjaaja
Yhteinen seurakuntatyö

FB Lähetys ja kansainvälisyys Jyväskylän seurakunnassa IG @kansainvalinenjklsrk

Aasia kartalla