Lehtisaaren säännöt

1. Lehtisaari on päihteetön ja tupakaton alue (alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976)
  2. Ryhmien omassa toiminnassa otetaan huomioon saaren ohjelmatarjonta ja muut vierailijat
  3. Venekuljetuksissa käytetään veneilyliivejä ja toimitaan annettujen turvallisuusohjeiden mukaan
  4. Yleisöveneiden ja kanoottien käytössä toimitaan turvallisuusohjeiden mukaisesti
  5. Saaressa saa käyttää vain biologisesti hajoavia pesuaineita
  6. Yhteissaunassa uimapuku välttämätön
  7. Terveydellisistä syistä kotieläimien kanssa voi vierailla viereisessä Koivusaaressa mutta ei pääsaarella
  8. Huolehditaan käytön jälkeen tilat siistiksi pukuhuoneissa, wc-tiloissa ja grillauspaikoilla
  9. Huolehditaan roskat kierrätysohjeiden mukaisesti roskiksiin. Iloitsemme erityisesti niistä vierailijoista, jotka vievät omat roskansa pois saaresta
  10. Saaressa vieraillaan ainoastaan aukioloaikoina tai sopimuksen mukaisesti
  11. Saaressa ei ole sähköä eikä vesijohtovettä (omat juomavedet mukaan)

Koivusaari

Lehtisaareen kuuluvassa Koivusaaressa voit itsenäisesti rentoutua ja paistaa makkaraa pääsaaren ollessa kiinni tai talvisaikaan. Tarjoamme polttopuut mahdollisuuksien mukaan.

Lehtisaaren toiminta-ajatus

Lehtisaaren toiminta on osa Jyväskylän seurakunnan nuorisotyötä, joka toiminnallaan ja tavoitteillaan pyrkii luomaan yhteisöllisyyttä, rohkaisee osallistumaan, haastaa kantamaan vastuuta lähimmäisistä ja luomakunnasta sekä kutsuu hiljentymään Jumalan edessä.

Avoimen toiminnan ohella Lehtisaaren ohjelmatarjontaan sisältyy konsertteja, keskusteluteemoja ja hartaustilaisuuksia, joihin jokainen voi halutessaan osallistua. Saaren toiminta alkaa ja päättyy ehtoollismessulla.

Lehtisaaren kioskin tuotolla tuemme Jyväskylän seurakunnan lähetystyötä, jota esitellään tuvassa olevalla näyttelyllä.

Haluamme kehittää Lehtisaaren toimintaa kestävän kehityksen periaatteella. Materiaalihankinnoissa huomioimme tuotteiden luontoystävällisyyden ja suosimme reilun kaupan tuotteita.

Yhteisöllisyys ja yhdessä eläminen tarvitsee aina yhteisiä pelisääntöjä.

Yhteinen seurakuntapalvelu
Tellervonkatu 5 / PL 103
40101 Jyväskylä

Partio ja Lehtisaari

vastaava ohjaaja (21.5. alkaen)
Yhteinen seurakuntapalvelu

Lehtisaaren kesäkodin ABC

Saari aukeaa 9.6.2018
Avoinna ti-pe klo 15-21
la-su klo 12-21
ma suljettu

Miten pääsen saareen?

Saaren vene noutaa Viitaniemen laiturista tasatunnein (liivit talon puolesta). Arkisin ensimmäinen soutu saareen on klo 15 ja viikonloppuisin klo 12. Viimeinen soutu saareen lähtee klo 19.

Sauna, grillit ja iltahartaus

Sauna ja grillit sulkeutuvat klo 20. Iltahartaus järjestetään saaressa klo 19.30.

Milloin saaresta pääsee pois?

Saaresta pääsee pois aina kymmentä minuuttia ennen tasatuntia. Viimeinen soutu pois saaresta lähtee klo 20.45.

Viitaniemen laituri

Löydät Viitaniemen laiturin, kun kävelet Viitaniementien päässä olevalta pysäköintipaikalta polkua pitkin rantaan. Laiturin vieressä on Lehtisaaren kyltti.