Hyppää sisältöön

Riparille 2023

Ilmoittautumisaika vuoden 2023 rippikouluihin on tällä sivulla 26.9. - 9.10.2022. Jälki-ilmoittautuminen on auki.

Muualla kuin Jyväskylän seurakunnassa rippikoulun käyvien on ilmoittauduttava yhteen Jyväskylän seurakunnan Muualle menevien -rippikouluryhmään.

Rippikouluesite on tullut kotiin vuonna 2008 syntyneille seurakunnan jäsenille viikolla 38. Samat tiedot löytyvät näiltä sivuilta. Kirkkoon kuulumattomat nuoret ovat myös tervetulleita rippikouluun. 

Tieto rippikouluryhmistä on laitettu kotiin sähköpostilla 31.10.2022 ja 1.11.2022 ryhmä kerrallaan. Ryhmien vaihdotkin on jo ilmoitettu nuorille.

 

UUTTA: Isoseksi tai yövahdiksi kesän ripareille 2023

Isoseksi kesän ripareille 2023 haetaan rippikouluilmoittautumisen kanssa samasta linkistä. Laita perusteluihin, että haet isoseksi tai yövahdiksi. Kerro myös, miksi juuri sinut pitäisi valita ko. ryhmään isoseksi tai yövahdiksi. Yövahdin tulee olla täysi-ikäinen. Lomake vaatii laittamaan kaikki neljä ryhmävaihtoehtoa. Mikäli haet vain tiettyihin ryhmiin, kirjoita se perusteluihin. Tarkemmat tiedot ryhmistä näet ryhmät-palkistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Hae kesän ripareille isoseksi yhdessä huoltajasi kanssa. Huoltaja ilmoittaa ensin omat tietonsa ja antaa näin sinulle luvan osallistua isosena rippikouluun. Saat huoltajan laittamaan sähköpostiin oman linkin, josta pääset erillisillä tunnuksilla täyttämään omat tietosi. Tarkemmat ohjeet alla tällä sivulla. Hakeminen tapahtuu samoin kuin aiemmin ilmoittautumisesi rippikouluun. Täysi-ikäinen yövahdiksi hakija voi hakea itsenäisesti.

Hae isoseksi tai yövahdiksi ripareille 6.-19.3.2023 klo 23.59.

Ohje uusille ilmoittautujille

Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä nuoren henkilötunnuksen. Koska ilmoittautuminen sisältää useita vaiheita, on tärkeää, että huoltaja ja nuori katsovat alla olevat videot ja ohje-kuvan.

Ohjekuva rippikouluun ilmoittautumisesta. Rippikouluun ilmoittautuminen on monivaiheinen. Kuva selventää miten ilmoittautuminen tehdään.

Ohjevideot huoltajalle ja nuorelle

   


Huomioi nämä

  • Mikäli huoltaja merkitsee toisen huoltajan lomaketta täyttäessään, tulee tälle sähköpostiviesti. Viestissä on linkki, jolla pääsee täyttämään omat tiedot. 
  • Ensimmäisenä ilmoittautuva huoltaja saa kuittauksen sähköpostiinsa onnistuneesta ilmoittautumisesta. Nuori tai mahdollinen toinen huoltaja eivät saa kuittausta.
  • Jos nuoren tunnukset hukkuvat, katso ohjeLinkki avautuu uudessa välilehdessä kuinka huoltaja saa päivitettyä uudet nuoren tunnukset.
  • Kaveriryhmä (max 3). Jos haluat kaverisi kanssa samaan rippikouluun ja olet kaveriryhmän ensimmäinen ilmoittautuja, anna kaverikoodi seuraavaksi ilmoittautuvan kaverin huoltajalle. Koodi löytyy huoltajasi sähköpostista, kun oma ilmoittautumisesi on valmis.  Jos sähköpostia ei löydy, katso roskaposti.
  • Kaverikoodilla ilmoittautuva huoltaja: täyttäessäsi lomaketta laita koodi  ”Syötä kaverikoodi” -kenttään ja paina ”Hae”. Rippikouluvalinnat tulevat näkyviin.
  • Tästä voit katsoa, mitä tietoja huoltajat ja rippikoululainen näkevät ilmoittautumisessa.
     

Ilmoittaudu tästä rippikouluun 2023 Huom! Linkki on auki ripareille 2023 isoseksi tai yövahdiksi hakeville. Isonen/yövahti: katso ohjeet sivun yläosasta.

 

Muualle rippikouluun?

Jos aiot mennä muualle kuin Jyväskylän seurakunnan järjestämään rippikouluun, ilmoittaudu yllä olevan ilmoittautumisen kautta ja valitse ryhmäksi Muualla rippikoulun käyvät 9971 (Tikkakoski), 9972 (Keskusta) tai 9973 (Sepän Kipinä). Lisäksi sinun on itse ilmoittauduttava sen järjestön tai seurakunnan rippikouluun, jossa käyt leirijakson. Aloitusjakson käyt Jyväskylän seurakunnassa.

Vuotta aiemmin rippikouluun?

Jos haluat tulla rippikouluun vuonna 2023 ja täytät silloin 14 vuotta ilmoittaudu ensin yllä olevan ilmoittautumisen kautta rippikouluun ja täytä sen lisäksi vuotta aiemmin rippikouluun hakemus.

Vuotta myöhemmin rippikouluun?

Ilmoita yhteystietosi, jos haluat tulla rippikouluun vasta vuonna 2024, vaikka täytät 15 vuotta vuonna 2023. Lähetämme sinulle vuoden 2024 rippikoulumainoksen. Saat sen kotiisi syksyllä 2023. Yhteystiedot vuoden 2024 rippikoulumainoksen postitusta varten.