Hyppää sisältöön
Kaksi nuorta halaa
Vammaisille nuorille

Erityistä tukea tarvitsevat nuoret

Jokainen on tervetullut mukaan seurakunnan toimintaan. Nuorten toiminta on lähtökohtaisesti avointa kaikille. Erityisen tuen tarpeita pyritään huomioimaan. Järjestämme myös tapahtumia, retkiä ja leirejä, jotka on suunniteltu erityisesti kehitysvammaisten, autismin kirjolla olevien tai muuten erityistä tukea tarvitsevien nuorten tarpeita huomioiden.

Vammaisnuorisotyön lähtökohtana on esteet ylittävä tasavertainen nuorisotyö. Rippikouluvaihtoehdoista löytyy tietoa Ripari-sivustolta, ja tarvittaessa voimme pohtia yhdessä sopivaa vaihtoehtoa. Kysy rohkeasti, niin voimme yhdessä etsiä sinulle mieluista toimintaa seurakunnan tarjonnasta. Pyrimme kehittämään toimintaa osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Tervetuloa mukaan!

Syksyn 2023 suunnitelmissa on mm. 

  • kaveripelit ja -kirkko kerran kuussa Kortepohjan kirkolla
  • kierros Valon kaupungissa
  • jouluvideon kuvaukset (Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.)
  • retki OuluGospel-tapahtumaan 4.-5.11.
  • kauneimmat joululaulut

Sisupartiotoiminta ja yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Vammaisnuorisotyö tukee alueen partiolippukuntia sisupartiotoiminnan järjestämisessä. Reippaiden Poikien sisupartioryhmiä kokoontuu Aseman Pysäkillä, Hannikaisenkadulla. Jos toiminta kiinnostaa, kysy lisätietoja!

Teemme yhteistyötä seurakunnan muiden työmuotojen, alueen erityisluokkien ja -oppilaitosten ja muiden toimijoiden kanssa. Olemme yhteistyökumppanina Tuu mukaan -hankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää mielekästä ja esteetöntä vapaa-ajan toimintaa erityistä tukea tarvitseville nuorille ja nuorille aikuisille.

Lisäksi torstaina 28.9. klo 17.30-19.00 pidetään vanhemmille suunnattu etätapaaminen rippikouluun liittyvistä asioista osana erityistä tukea tarvitsevien nuorten vanhemmille suunnattua etäryhmää. Tähän ja muihin ryhmän tuleviin tapaamisiin on vielä mahdollista ilmoittautua. Lisätietoa: Etäryhmä erityistä tukea tarvitsevien nuorten vanhemmille käynnistyy | Keski-Suomen hyvinvointialue (hyvaks.fi)

Ota yhteyttä!

Vt. vammaisnuoristotyönohjaaja Maija Örnmark on tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostitse, ja whatsapp:ssa: maija.ornmark@evl.fi / puhelin ja whatsapp: 050 549 7029. Toiminnassa on mukana myös aktiivinen joukko vapaaehtoisia.

Toivotamme ilolla uusia vapaaehtoisia/avustajia mukaan toimintaan!

Haluaisitko osallistua merkitykselliseen vapaaehtoistoimintaan? Vammaisnuorisotyössä/kehitysvammatyössä tähän löytyy monenlaisia mahdollisuuksia niin säännöllisestä kerho- ja partiotoiminnasta kuin retki- ja leiritoiminnasta. Tarvetta on myös satunnaisemmin (esim. yksittäisiin retkipäiviin) osallistuville vapaaehtoisille.

Uusien elämysten ja ystävien lisäksi toiminnasta voi saada myös monipuolista kokemusta, josta voi olla hyötyä opinnoissa tai työelämässä. Voit tulla ensin tutustumaan toimintaan, ja kun sopiva tehtävä löytyy, huolehdimme tarvittavasta perehdytyksestä. Ajoittain vammaisnuorisotyössä pyritään järjestämään myös laajempi avustajakoulutus.

Mikäli saattaisit olla kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena säännöllisemmin tai satunnaisemmin, ota yhteyttä: maija.ornmark@evl.fi/ 050 549 7029

 

Nuoret halaavat

Liity postituslistalle

Vammaisnuorisotyön postituslistan kautta tiedotetaan järjestettävästä toiminnasta ja tapahtumista. Voit ilmoittautua postituslistalle alla olevasta linkistä. 

Ilmoittaudu vammaisnuorisotyön postituslistalle

Ota yhteyttä

Vammaisnuorisotyönohjaaja vs.
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

Nuorisotyö kouluikäisten parissa, nuorisotyö

Diakoni, kehitysvammaiset
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä

YouTube-video