Hyppää sisältöön

Vammaisnuoret

Seurakunnan vammaisnuorisotyö vahvistaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten osallisuutta seurakunnassa. Lähtökohtana on ajatus esteet ylittävästä tasavertaisesta nuorisotyöstä.

Tärkeimpiä toimintoja ovat 

  • viikko-, retki- ja tapahtumatoiminnan aktiviteetit
  • kaveripelit ja -kirkko kerran kuussa Kortepohjan kirkolla
  • avustajakoulutuksen järjestäminen
  • erityistä tukea tarvitsevien rippikoulujen järjestäminen sekä
  • yhteistyö seurakunnan muiden työmuotojen sekä alueen erityisluokkien ja -oppilaitosten kanssa.

Tällä hetkellä vammaisnuorisotyön viikkotoiminnot painottuvat sisupartioon. Toimintaa suunnitellaan ja sovelletaan osallistujien tarpeiden mukaan.

Vt. vammaisnuoristotyönohjaaja Maija Örnmark on tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostitse, ja whatsapp:ssa: maija.ornmark@evl.fi / puhelin ja whatsapp: 050 549 7029. Toiminnassa on mukana myös aktiivinen joukko vapaaehtoisia.

Toivotamme ilolla uusia vapaaehtoisia/avustajia mukaan toimintaan!

Haluaisitko osallistua merkitykselliseen vapaaehtoistoimintaan? Vammaisnuorisotyössä/kehitysvammatyössä tähän löytyy monenlaisia mahdollisuuksia niin säännöllisestä kerho- ja partiotoiminnasta kuin retki- ja leiritoiminnasta. Tarvetta on myös satunnaisemmin (esim. yksittäisiin retkipäiviin) osallistuville vapaaehtoisille. Uusien elämysten ja ystävien lisäksi toiminnasta voi saada myös monipuolista kokemusta, josta voi olla hyötyä opinnoissa tai työelämässä. Voit tulla ensin tutustumaan toimintaan, ja kun sopiva tehtävä löytyy, huolehdimme tarvittavasta perehdytyksestä. Ajoittain vammaisnuorisotyössä pyritään järjestämään myös laajempi avustajakoulutus.

Mikäli saattaisit olla kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena säännöllisemmin tai satunnaisemmin, ota yhteyttä:

maija.ornmark@evl.fi/ 050 549 7029

 

Liity postituslistalle

Vammaisnuorisotyön postituslistan kautta tiedotetaan järjestettävästä toiminnasta ja tapahtumista. Voit ilmoittautua postituslistalle alla olevasta linkistä. 

Ilmoittaudu vammaisnuorisotyön postituslistalle

Ota yhteyttä

Vammaisnuorisotyönohjaaja vs.
Yhteinen seurakuntatyö
Vapaudenkatu 47, PL 103
40101 Jyväskylä