Hyppää sisältöön

Ripari 411 - Partaharju

Leiri: 5. – 12.6. Partaharjussa
Konfirmaatio:18.6. klo 11 Kuokkalan kirkossa

Hei!

Tämä on ripariryhmän 411 oma sivu, jonne päivitetään riparivuoden kuluessa ajantasaista tietoa ryhmän omista tapaamisista ja kesällä lähestyvästä leiristä. Täältä löydät näppärästi myös ryhmän ohjaajien yhteystiedot, jos ne pääsevät häviämään.

LEIRIKIRJE

Leiriviikko lähestyy! Tässä vielä koottuna tärkeimmät tiedot.

Leirin kokoonpano
Meitä on 24 leiriläistä, 8 isosta, nuorisotyönohjaaja Ulla-Maija, pappi Miika, teologi Veera ja yövahti Anniina.

Lähtö leirille
Maanantaina 5.6. klo 12.30 Polttikselta (Polttolinja 35 parkkipaikalta) yhteisellä bussikyydillä.
Saavuttuamme leiripaikkaan aloitamme välipalalla. Lounas on syytä syödä ennen lähtöä kotona.

Paluu kotiin
Maanantaina 12.6. palaamme bussilla Kuokkalaan Polttikselle noin klo 13.30.

Konfirmaatioharjoitus
Pidämme konfirmaatioharjoituksen torstaina 15.6. klo 14-15.30. Tuossa hetkessä käymme läpi juhlan järjestyksen, sovitamme albat ja varmistamme, että jokainen voi valmistautua juhlaan turvallisin mielin.

Konfirmaatio
Sunnuntaina 18.6. vietämme konfirmaatiota Kuokkalan kirkossa. Tilaisuus alkaa klo 11. Ryhmän yhteinen konfirmaatiokuva otetaan tuntia aiemmin klo 10. Pyydämme siis teitä konfirmoitavia saapumaan paikalle noin 9.45, jotta ehditte pukeutua albaan kuvaushetkeen mennessä.

Kirkossa ei tällä hetkellä ole henkilömäärää rajoittavaa kokoontumisrajoitusta, emmekä ole antaneet kutsuttavien vieraiden ylärajaa. Jumalanpalvelus päättyy viimeistään klo 12.30. Onnittelu ja kukkien antaminen onnistuu parhaiten ulkona heti juhlan lopuksi.

Konfirmaatiossa nuoria siunataan alttarin luona. Mieti kenet haluat kutsua laittamaan käden päällesi ihan kuin kasteesi hetkelläkin tehtiin. (jos on vaikea valita, mukaan mahtuu parikin ihmistä) Tätä tehtävää varten ei tarvitse varata aamusta enempää aikaa, vaan tavallinen ajoissa saapuminen riittää. Ohjeita annetaan yhteisesti tilaisuuden alussa.

Leiripaikka
Vietämme viikon Partaharjukeskuksessa, Pieksämäellä. (Partaharjuntie 361, 76280 Partaharju)

Lisätietoja verkossa: partaharjukeskus.fi

Majoittuminen
Ryhmämme majoittuu 2-3 hengen huoneissa. Kuuntelemme toiveitasi siitä, keiden kanssa haluat majoittua ja katsomme yhdessä, että jokainen saa oman hyvän paikkansa. Viime kädessä leirin ohjaajat kuitenkin varmistavat, että yörauha säilyy viikon aikana. Majoitusrakennuksemme nimi on Harjuhovi.

Leiripäivä
Päiväohjelma alkaa aamupalasta klo 8-9 välillä ja yön hiljaisuus alkaa klo 23.00. Yörauhan takaa yövahtimme Anniina. Päivän aikana syödään viisi kertaa, joten nälkää ei tarvitse pelätä. Syömisen lisäksi opiskellaan, touhutaan, liikutaan, lauletaan, pysähdytään hartauteen, uidaan ja pidetään hauskaa!

Mitä ottaa mukaan

  • riittävästi vaatetta vaihtelevaan säähän ja vaihtovaatetta
  • peseytymistarvikkeet ja henkilökohtaisen hygienian tuotteet
  • omat lääkkeet
  • pyyhe ja uimavarustus – sauna lämpiää meille kahdesti, uimaan pääsemme varmasti useammin
  • kengät ulkona liikkumiseen
  • lakanat (aluslakana, pussilakana, tyynyliina / myös makuupussillinen tarvitsee aluslakanan ja tyynyliinan)
  • muistiinpanovälineet
  • maltillinen määrä omia herkkuja voi olla kiva
  • kioskirahaa oman harkinnan mukaan

Leirille ei kannata ottaa arvokkaita laitteita, joiden hajoamista pelkäät. Seurakunnan vakuutus ei korvaa rikkoutunutta omaisuutta leirillä. Minkäänlaisia päihteitä ei voi tuoda leirille. Energiajuomat on myös jouduttu rajaamaan leiriltä pois.

Puhelimista
Puhelimella on mukava pitää yhteyttä vaikkapa kotiin ja saatamme välillä hyödyntää puhelimia yhteisissä työskentelyissä. Ne eivät saa kuitenkaan häiritä yhteistä ohjelmaa. Jos puhelin vaivaa keskittymistä yhteisissä hetkissä, joudumme viemään ne sivummalle toiminnan ajaksi.

Sairastuminen
On tärkeää, että lähden leirille vain terveenä oman ja muiden turvallisuuden takia. 
Leirillä sairastumisen tapahtuessa kerro rohkeasti ohjaajille. Järjestämme silloin pikaisesti oman tilan, jossa voi ensin seurata tilanteen kehittymistä. Kotiin kuljetuksesta tällaisessa tilanteessa vastaa ensisijaisesti huoltaja.

Lääkehoidosta
Jos rippikoululaisella on leirin aikana säännöllistä lääkitystä, jonka itsenäisessä hoitamisessa on epävarmuutta, huoltajien on tärkeää olla ohjaajiin yhteydessä ennen leiriä, jotta voimme yhdessä varautua tilanteeseen ja auttaa. Seurakunnan työntekijät eivät ole terveydenhuollon ammattilaisia, eivätkä voi olla vastuussa nuoren lääkityksestä, mutta selviämme parhaiten yhdessä sopien.

Ulkoläksyt
Leirillä suoritetaan viisi ulkoläksyä: Herran siunaus, Pienoisevankeliumi, Uskontunnustus, Käskyt ja Isä meidän -rukous. Tällainen voi jännittää, mutta ole huoleti – kaikki selviytyvät näistä, emmekä me kiusaa ulkoläksyjen suorittamisella. Ajatuksena on, että jokainen pysähtyy näiden kristittyjä yhdistävien kirjoitusten äärelle. Oppimis- ja keskittymisvaikeuksissa tulemme lempeästi vastaan. Puhelimesi sovelluskaupasta löytyy Ulkoläksyt-appi, jolla voit testailla, miten hyvin jo osaat.

 Kuva, joka sisältää kohteen teksti

Kuvaus luotu automaattisesti

Vielä lopuksi

Onpa mahtavaa, että pian pääsemme leirille! Jatketaan yhteydenpitoa. Kysykää rohkeasti, jos jokin asia mietityttää.

Aurinkoista kesän alkua toivottaen,

Miika, Ulla-Maija ja Veera

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Kuokkalan lähikirkkoalue
Polttolinja 37
40520 Jyväskylä
Seurakuntapastori
Kuokkalan lähikirkkoalue
Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4
40520 Jyväskylä