Ryhmä 411

Heippa!

Tämä on Kuokkalan alueella kokoontuvan rippikouluryhmän 411 oma sivu, jonne kootaan kaikki ryhmän tapaamisiin ja leiriin liittyvä tieto.

Leirin ajankohta:  11. - 17.10.2020 (sunnuntaista lauantaihin)

Leiripaikka: Marjoniemi Uuraisilla (Marjoniementie 91)

Konfirmaatio:  25.10.2020 Kuokkalan kirkossa klo 10 (sukunimet A-N) ja klo 12 (sukunimet 0-Ö).

LEIRIKIRJE

Hei, ryhmä 411!

Olette jo saaneet tietoa koronaviruksen aiheuttamista varasuunnitelmista ja hygieniaohjeista. Tämän kirjeen tarkoitus onkin valmistaa meitä käytännön asioiden kautta itse leiriin.

Leiripaikasta

Marjoniemen tila (marjoniementila.fi) on vanha pappila, jonka yksityinen toimija on ostanut muutama vuosi sitten seurakunnalta. 1800-luvulla rakennettu päärakennus ja muut tilat on remontoitu viimeisenpäälle. Yksi majoitusrakennus on valmistunut tänä vuonna.
Suurin osa majoitushuoneista on kahden hengen huoneita. Majoitumme kolmeen rakennukseen pihapiirin reunoilla. Pihapiirissä on ainakin hevosia, lampaita ja kanoja. Eläimistä on varmasti meille iloa viikon aikana. Samalla yritämme antaa niille sopivasti rauhaa, emmekä syötä niille mitään mikä ei kasva aitauksessa.
Rannasta löytyy myös kajakkeja, joilla voimme päästä yhtenä päivänä melomaan. Sauna on käytössämme kahtena iltana viikon aikana. Luonto on monella tavoin lähellä, joten sään salliessa varmasti hyödynnämme ulkona liikkumista luontopolulla yms.
Jos joukossamme on sopiva määrä kiinnostuneita, ratsastukselle voidaan järjestää aika. Ratsastuksen hinta tilalla on 25€. (ei siis seurakunnan järjestämää)

Lähtö leirille

Leirille lähdetään su 11.10 klo 13.00 Kuokkalan kirkolta (Syöttäjänkatu 4)
Bussimatkan ajan käytetään seurakunnan tarjoamia kasvomaskeja. (huom. kuljettajan turvallisuus)
Marjoniemessä leiri alkaa välipalalla ja alkuinfolla.

Paluu leiriltä

Viimeinen aamupäivä lauantaina on pakkausta ja siivousta. Bussi hakee meidät lounaan jälkeen.
Palaamme leiriltä Kuokkalan kirkolle launantaina 17.10 n. klo 12.45.

Ruokailusta ja päivärytmistä

Päivä alkaa aamupalasta klo 8. Päivän aikana ruokaillaan viisi kertaa, joten nälkää ei tarvitse kärsiä. Syöminen on kuitenkin tärkeää, koska päivät ovat pitkiä ja energiaa kuluu. Leiripaikassa ei ole kioskia herkkujen ostamista varten, joten kannattaa varata sopivaksi katsomasi määrä viikon tarpeisiin. Emme voi ottaa vierailijoita leiripaikkaan viikon aikana. Hiljaisuus alkaa klo 23, jolloin jokaisella tulee olla mahdollisuus uneen.
Jos ruokavaliossasi on tapahtunut muutoksia ilmoittautumisen jälkeen (esim. uusi allergia), ilmoitathan siitä mahdollisimman pian Miikalle, jotta se voidaan huomioida keittiössä.

Puhelimista

Puhelimella on mukava pitää vaikka yhteyttä kotiin ja saatamme välillä hyödyntää puhelimia yhteisissä työskentelyissä. Ne eivät saa kuitenkaan häiritä yhteistä ohjelmaa. Jos puhelin vaivaa keskittymistä yhteisissä hetkissä, joudumme viemään ne sivummalle toiminnan ajaksi. Meidän on myös varmistettava, että jokainen saa riittävästi lepoa yön aikana. Siksi jollain leireillä on ollut tapana kerätä puhelimet yösäilöön, jos ne aiheuttavat levottomuutta yörauhan aikaan.

Pakkausvinkkejä

Leirille mukaan:
-    reilusti vaatetta sisä- ja ulkotoimintaan sekä vaihtovaatetta
-    kengät syksyiseen ulkoiluun
-    henkilökohtaisen hygienian tuotteet
-    henkilökohtaiset lääkkeet
-    uikkarit ja kylpypyyhe
-    käsipyyhe
-    muistiinpanovälineet
-    villasukat hyvä idea

Leirillä ET tarvitse:
-    omia lakanoita – käytämme Marjoniemen lakanoita
-    energiajuomia, tupakkatuotteita, alkoholia, päihteitä (kts. leirin säännöt)
-    suuria äänentoistolaitteita
-    pelikonsoleita, tietokoneita

Konfirmaatiopäivästä

Konfirmaatiopäivänä ryhmämme jakaantuu tilankäytön rajoitusten ja turvallisuuden vuoksi kahteen tilaisuuteen. Uskomme, että viikon yhdessäolon jälkeen meillä on uusia ystäviä sillä tavalla, että meillä on hauskaa monella eri kokoonpanolla.
1.    klo 10.00 (sukunimet A-N)
2.    klo 12.00 (sukunimet O-Ö)

Ryhmä kokoontuu kirkkoon puoli tuntia ennen jumalanpalvelusta. Juhlavieraita voi saapua max. 6 hlö/nuori. Tiedustelemme kutsuttujen määrää leirin aikana, jotta osaisimme hieman valmistautua. Nuoren siunaaminen tapahtuu omalla paikalla penkissä niin, että läheiset voivat olla mukana siunaamassa ilman liikkumista kirkon etuosaan.
Kirkkosalissa käytetään kasvomaskia. Vieraille suosittelemme oman maskin tuomista, mutta kirkosta voi saada myös seurakunnan tarjoaman maskin. Miika-pappi antaa ohjeita jumalanpalveluksen kulusta tilaisuuden alussa. Jos saamme luvan viettää ehtoollista, Miika kertaa myös ohjeet ehtoollisen viettämiseen juuri ennen sen alkamista. Ehtoollisella voi pyytää gluteenitonta leipää tai alkoholitonta viiniä.

Lopuksi

Me ohjaajat olemme tosi iloisella mielellä lähdössä teidän kanssa Marjoniemeen! Meille tulee hieno viikko! Koitetaan pysyä terveinä ja pestä käsiä ahkerasti. Laitetaan myös käsiä ristiin ja rukoillaan Taivaan Isän varjelusta meille kaikille.

Terveisin,

Ryhmäsi ohjaajat,

Miika Mäkinen, pappi / 044 431 4438 / miika.makinen@evl.fi

Ulla-Maija Grönholm, nuorisotyönohjaaja / 050 340 9892 / ulla-maija.gronholm@evl.fi