Hyppää sisältöön

                      

HEI RYHMÄN 414-2024 RIPPIKOULULAINEN JA KOTIVÄKI!

Hei ripariryhmä 414 ja huoltajat. Tässä leirikirje:

Leiriviikko lähestyy! Tässä vielä koottuna tärkeimmät tiedot.

Meitä on 24 leiriläistä, 7 isosta, nuorisotyönohjaaja Ulla-Maija, pappi Esa, kesäteologi Ilona, kanttori Eveliina ja yövahti Emmi.

Saapuminen leirille:

Maanantaina 22.7. klo 15 omin kyydein Vesalan Valoon (Neulakankaantie 61, 41940 Vesanka) Valon sisäänkäynnin päällä lukee Valo ja viereinen rakennus on Lyhty, jossa on samaan aikaan Läntisen alueen ripari.

Paluu kotiin:

Maanantaina 29.7. klo 12 omin kyydein.

Konfirmaatioharjoitus

Pidämme konfirmaatioharjoituksen Kuokkalan kirkossa torstaina 1.8. klo 17 (kestää noin 1,5h). Tuossa hetkessä käymme läpi juhlan järjestyksen, sovitamme albat ja varmistamme, että jokainen voi valmistautua juhlaan turvallisin mielin.

Majoittuminen

Ryhmämme majoittuu neljän hengen huoneissa. Saat vaikuttaa siihen, kenen kanssa majoitut, mutta huoneita on rajoitetusti. Jokainen petipaikka tulee täyteen. Huoneissa on omat suihkut ja vessat.

Leiripäivä

Päiväohjelma alkaa aamupalasta klo 8-9 välillä ja yön hiljaisuus alkaa klo 23.00. Yörauhan takaa yövahtimme Emmi. Päivän aikana syödään viisi kertaa, joten nälkää ei tarvitse pelätä. Syömisen lisäksi opiskellaan, touhutaan, liikutaan, lauletaan, pysähdytään hartauteen, uidaan ja pidetään hauskaa!

Mitä ottaa mukaan

- riittävästi vaatetta vaihtelevaan säähän ja vaihtovaatetta

- peseytymistarvikkeet ja henkilökohtaisen hygienian tuotteet

- omat lääkkeet

- pyyhe ja uimavarustus – lämmitämme saunaa kolme kertaa viikon aikana

- lakanat (aluslakana, pussilakana, tyynyliina / myös makuupussillinen tarvitsee aluslakanan ja tyynyliinan)

- muistiinpanovälineet

- maltillinen määrä omia herkkuja voi olla kiva

Leirille ei kannata ottaa arvokkaita laitteita, joiden hajoamista pelkäät. Seurakunnan vakuutus ei korvaa rikkoutunutta omaisuutta leirillä. Minkäänlaisia päihteitä ei voi tuoda leirille. Energiajuomat on myös jouduttu rajaamaan leiriltä pois.

Puhelimista

Puhelimella on mukava pitää yhteyttä vaikkapa kotiin ja saatamme välillä hyödyntää puhelimia yhteisissä työskentelyissä. Ne eivät saa kuitenkaan häiritä yhteistä ohjelmaa. Jos puhelin vaivaa keskittymistä yhteisissä hetkissä, joudumme viemään ne sivummalle toiminnan ajaksi. Meidän on myös varmistettava, että jokainen saa riittävästi lepoa yön aikana. Siksi jollain leireillä on ollut tapana kerätä puhelimet yösäilöön, jos ne aiheuttavat levottomuutta yörauhan aikaan.

Uimisesta

Uimiseen liittyvät säännöt ovat kiristyneet. Uida voi, mutta uimarin täytyy sitoutua ohjeisiin.

Leirisäännöt

Tämän kirjeen lisäksi liitteenä on Jyväskylän seurakunnan leirien yhteiset säännöt, joiden noudattamiseen me jokainen sitoudumme kaikkien turvallisuuden hyväksi. Olisi tärkeää, että tutustutte yhdessä myös niihin ennen leiriä.

Ulkoläksyt

Leirillä suoritetaan viisi ulkoläksyä: Herran siunaus, Pienoisevankeliumi, Uskontunnustus, Käskyt ja Isä meidän -rukous. Tällainen voi jännittää, mutta ole huoleti – kaikki selviytyvät näistä, emmekä me kiusaa ulkoläksyjen suorittamisella. Ajatuksena on, että jokainen pysähtyy näiden kristittyjä yhdistävien kirjoitusten äärelle. Oppimis- ja keskittymisvaikeuksissa tulemme lempeästi vastaan. Puhelimesi sovelluskaupasta löytyy Ulkoläksyt-appi, jolla voit testailla, miten hyvin jo osaat.

Konfirmaatio

Sunnuntaina 4.8. vietämme konfirmaatiota Kuokkalan kirkossa. Tilaisuus alkaa klo 11. Ryhmän yhteinen konfirmaatiokuva otetaan tuntia aiemmin klo 10. Pyydämme siis teitä konfirmoitavia saapumaan paikalle klo 09.45, jolloin puetaan albat ja valmistaudutaan kuvaukseen. Jos haluat lunastaa yhteiskuvan itsellesi, niin ota kuvaukseen mukaan A5-A4 kokoinen kirjekuori, kulmaan postimerkki, oma osoitteesi ja sisään kuoreen 15€. Jätä kuori auki. Kuvaaja (J.Löytöläinen) lähettää sitten kuvan suoraan kotiisi.

Kirkkoon mahtuu 450 hlöä, joten juhlaan kutsuttavien määrässä ei ole rajoitusta. Jumalanpalvelus päättyy noin klo 12.30. Onnittelu ja kukkien antaminen onnistuu parhaiten ulkona heti juhlan lopuksi.

Konfirmaatiossa nuoria siunataan alttarin luona. Mieti kenet haluat kutsua laittamaan käden päällesi ihan kuin kasteesi hetkelläkin tehtiin. (jos on vaikea valita, mukaan mahtuu parikin) Tätä tehtävää varten ei tarvitse varata aamusta enempää aikaa, vaan tavallinen ajoissa saapuminen riittää. Ohjeita annetaan yhteisesti tilaisuuden alussa.

Vielä lopuksi

Onpa mahtavaa, että pian pääsemme leirille! Jatketaan yhteydenpitoa. Kysykää rohkeasti, jos jokin asia mietityttää. (Tosin ainakin Esa ja Uma on tässä välissä lomalla. Uma palaa töihin 15.7. ja Esa 17.7.)

Hyvää kesää toivottaen,

Ulla-Maija (050 340 9892, ulla-maija.gronholm@evl.fi), Esa (040 560 9919, esa.jurva@evl.fi), Ilona ja Eveliina

 

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNNAN LEIRI/RETKI SÄÄNNÖT

 1. Leiri- tai retkipaikan alueelta poistuminen on turvallisuussyistä kielletty
 2. Leiriläiselle osoitetusta majoitustilasta luvaton poistuminen hiljaisuuden aikana on turvallisuussyistä kielletty. Hiljaisuus klo 23-08.
 3. Hiljaisuuden aikana huolehditaan, että kaikilla leirillä tai retkellä mukana olevilla on mahdollisuus nukkua. Hiljaisuuden aikana jokainen osallistuja on omalta osaltaan vastuussa, että kaikilla leirillä tai retkellä mukana olevilla on mahdollisuus nukkua.
 4. Tulen tekeminen leirillä, retkellä tai kirkolla ilman lupaa on kielletty
 5. Venettä ja kanoottia on sallittua käyttää luvan kanssa. Niissä saa oleskella vain kellunta- ja pelastusliivit päällä, kolme maksimissaan veneessä ja soutu lähellä rantaa.
 6. Uiminen on mahdollista vain työntekijän luvalla ja valvonnassa.
 7. Puhelimen, musiikkisoittimen tai vastaavan käyttäminen yhteisissä ohjelmissa on mahdollista työntekijän ohjeiden mukaisesti.
 8. Vain asianosaisen luvalla voit julkaista leirillä/retkellä otettuja kuvia ja videoita.
 9. Kaikista sovituista aikatauluista pidetään kiinni.
 10. Kaikesta poikkeavasta on ilmoitettava tilaisuuden, leirin tai retken turvallisuusvastaavalle. (esim. myöhästyminen, rikkoutuminen, onnettomuus)
 11. Tupakoiminen ja tupakkatuotteiden hallussapito leireillä, retkillä tai seurakunnan tiloissa ja kirkon alueella on kielletty.
  Alkoholi- ja tupakkalaki (1143/1994 ja 693/1976)
  Tupakoinnista ilmoitetaan aina huoltajalle.’
 12. Alkoholin ja huumausaineiden hallussapito ja käyttäminen on leireillä, retkillä ja seurakunnan tiloissa ja kirkon alueella kielletty. Alkoholi- ja tupakkalaki (1143/1994 ja 693/1976). Säännön rikkominen johtaa seurakunnan tiloista, retkeltä tai leiriltä poistamiseen ja kuljetukseen kotiin omalla kustannuksella ja huoltajien vastuulla. Asiasta ilmoitetaan huoltajalle ja sosiaaliviranomaisille sekä huumeiden hallussapidosta ja käytöstä poliisille.
 13. Huoltaja ottaa vastuun nuoresta ja hänen asioistaan, mikäli nuori joutuu tekemisiin viranomaisten kanssa.

 

Tältä sivulta löytyy tiedot rippikoulusi ennakkotapaamisista ja myöhemmin myös leiriä ja konfirmaatiota koskevat tarkat tiedot. Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia kevään aikana. Tiedotamme niistä aina erikseen.


Nämä kaikki käynnit kuuluvat osana rippikouluusi. Mikäli sinulle tulee este, ilmoitathan siitä leirin työntekijöille, niin voimme etsiä sinulle sopivamman ajankohdan suorittaa käynti. Pääsääntöisesti toivomme kuitenkin, että ryhmä on aina yhtäaikaa koolla näissä tapahtumissa.

 

Yhteiset tapaamiset:

ke 29.11.2023 klo 18-19 rippikoulukonsertti, Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4

su 21.1.2024 klo 11 rippikoulustartti (jumalanpalvelus + oman ryhmän tapaaminen), Kuokkalan kirkossa

* ke 7.2. klo 17 nuortenmessun suunnittelu ja toteutus (klo 18) Kuokkalan kirkossa

ti 13.2. klo 17-19 riparitiistai (tutustutaan srk:n työaloihin)

* ke 17.4. klo 19-20 nuortenilta Kalonin uudessa nuorisotilassa. Nähdään Kuokkalan kirkon alapihalla kellotornin vieressä.

* su 9.6. klo 11 Osallistuminen Kuokkalan kirkon messuun, jonka jälkeen n. klo 12.30 Huoltajainfo Kuokkalan kirkossa

 

 

Leiri: 22.- 29.7.2024 Vesalan Valossa

 

* to 1.8. klo 17 Konfirmaatioharjoitus Kuokkalan kirkossa (kestää noin 1,5h)

 

Konfirmaatio: su 4.8. klo 11 Kuokkalan kirkko

 

Leirisi työntekijät, 

Ulla-Maija, Esa, Ilona ja Eveliina

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Kuokkalan lähikirkkoalue
Polttolinja 37
40520 Jyväskylä

Nuorisotyö, rippikoulun jälkeinen nuorisotyö

Seurakuntapastori
Kuokkalan lähikirkkoalue
Syöttäjänkatu 4
40520 Jyväskylä
Kanttori, Itäisen alueen musiikin tiimiesihenkilö
Vaajakosken lähikirkkoalue
Kirkkotie 11
40800 Vaajakoski