Rippikouluryhmä 511

Hyvä rippikoululainen ja nuoren huoltaja

Monessa kodissa on varmasti jo mietitty, miten kesän rippileirit ja -juhlat toteutuvat nyt kun koronaviruksen takia maassamme eletään poikkeusoloissa. Tätä on pohdittu paljon myös seurakunnan työntekijöiden keskuudessa. Tällä hetkellä näyttää hyvin epätodennäköiseltä, että tilanne olisi täysin normalisoitunut kesään mennessä. Otamme luonnollisesti turvallisuusnäkökohdat ja valtioneuvoston ohjeistuksen vakavasti. Samalla haluamme pitää kiinni siitä, että nuorilla on oikeus ja mahdollisuus suorittaa rippikoulu mielekkäällä tavalla.

Kokonaistilanne huomioiden on päätetty, että Säynätsalon leiri 511 siirretään syyslomalle ajalle 11.10.-17.10.2020. Paikka on Kuortaneen urheiluopisto. Konfirmaatio on seuraavan viikon sunnuntaina eli 25.10.2020

Keväälle suunnitellut ennakkopäivät voisi suorittaa etäopiskeluna, johon kuuluisi yhden jumalanpalveluksen katsominen verkosta ja vastaaminen sen pohjalta esitettyihin kysymyksiin, seurakunnan järjestämän musiikkitapahtuman katsominen verkosta toukokuussa. Olemme lähettäneet tehtävät riparilaisille ja vanhemmille.

Mikäli syysloma ei mitenkään sovi perheenne suunnitelmiin, yksi ratkaisu olisi miettiä päivärippikoulua tai sitten rippikoulun käymistä etänä. Todennäköisesti niitä ei voida järjestää joka alueelle erikseen, vaan ne pidetään keskitetysti joillakin Jyväskylän seurakunnan alueilla. Itse ajattelen, että leirimuotoinen rippikoulu on syystäkin suosituin tapa käydä rippikoulun intensiivijakso. Samanlaista ryhmäkokemusta on vaikea saavuttaa esim. etäopiskelun keinoin.

Voimia ja siunausta elämään ja arjen haasteisiin toivottaen:

Esko Helenius

seurakuntapastori vs. Säynätsalon alueseurakunta