Hyppää sisältöön

Tervetuloa riparin 511 sivuille!

Moikka riparilainen ja riparilaisen huoltajat! Tältä sivulta löydät tiedot rippikoulusi ennakkotapaamisista ja myöhemmin myös leiriä ja konfirmaatiota koskevat tarkat tiedot. Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia kevään aikana. Tiedotamme niistä aina erikseen sähköpostilla.
 

Leirikirje 511

Leirimme alkaa ma 5.6.2023 ja päättyy ma 12.6.2023 

Yhteiskuljetus bussilla leirille lähtee Säynätsalon seurakuntakodilta (Saarnatie 1) klo 10.15 ja Neulaskodilta (Pihkatie 4) n. klo 10.30. Ilmoita Lauralle, kummasta paikasta nouset bussin kyytiin! Perillä Pöyhölässä syömme heti lounasta. Kotiin lähtiessä bussi kyyditsee meidät suoraan konfirmaatioharjoitukseen Säynätsalon seurakuntakodille n. klo 12.45. Kotiin seurakuntakodilta pääsee omalla kyydillä n. klo 14.30. 

Leiripaikka on Pöyhölän leirikeskus Keuruulla (Pöyhöläntie 72, 42700 Keuruu) 
Nettisivut: https://www.rantakartanopoyhola.fi (linkki avautuu uudessa välilehdessä.)

 

Mukaan leirille tarvitset:

1.    Aluslakanan, pussilakanan sekä tyynyliinan. Älä ota makuupussia.
2.    Pyyheliinan, oman käsipyyhkeen sekä uimapuvun, jos haluat uida. 
3.    Henkilökohtaiset hygieniavälineet = hammasharja jne.
4.    Säänkestävää ja liikuntaan sopivaa vaatetusta (huom. myös kengät!). Riparilla liikutaan joka päivä ulkona, lisäksi olemme yhtenä päivänä vesillä. 
5.    Vaihtovaatteita koko viikoksi, myös lämmintä.
6.    Muistiinpanovälineet.
7.    Helposti jalkaan vedettävät kengät lyhyitä siirtymiä varten.
8.    Kaikki tarvitsemasi lääkkeet, myös omat särkylääkkeet (huom. lääkehoitolupa-asiakirjan täyttäminen, mikäli työntekijän täytyy antaa lääkettä).

Lisäksi mukaan voit / kannattaa ottaa: 
9.    Aurinkosuojaa ja hyttyskarkotetta.
10.    Oma soitin yhteisiin musisointeihin, jos soitat jotakin, esim. kitaraa (huom. seurakunnan vakuutus ei kata esineille tapahtuvia vahinkoja).
11.    Omia herkkuja ja / tai pikkurahaa leirikioskia varten (myös kortti käy, jos netti toimii).
12.    Omat kuulokkeet, mikäli esim. olet tottunut nukahtamaan musiikkia kuunnellen.


Pöyhölässä majoitutaan isoissa, 6-10 hengen huoneissa. WC – ja suihkutilat ovat yhteiset. Pyrimme majoittamaan kaikki niin, että jokainen saa vähintään yhden toivomansa majoituskaverin samaan huoneeseen. Miettikää majoituskaveritoiveitanne valmiiksi ennen leiriä. 

Leirimme on savuton ja päihteetön. (Alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976). Myöskään energiajuomia emme ota mukaan. Kiusaamista, väkivaltaa tai ilkivaltaa emme salli. Kaiuttimet, tietokoneet yms. melua tai häiriötä tuottavat esineet pitää jättää kotiin. Kännykät voi ottaa mukaan. Niitä leirillä saa käyttää siten, että niistä ei ole häiriötä leiriohjelmaan. Mahdollisissa ongelmatapauksissa olemme aina yhteydessä huoltajiin, ja mietimme ratkaisuja yhdessä. 

Jyväskylän seurakunnan leiri- ja retkitoiminnan säännöt löytyvät täältä: https://tinyurl.com/y2uve5k2 (linkki avautuu uudessa välilehdessä.) Tutustuttehan niihin yhdessä vielä ennen leiriä!

Jyväskylän seurakunnan vakuutusturva on Pohjola -vakuutusyhtiön kautta. Leiriläiset sekä vapaaehtoiset isoset on vakuutettu tapaturmien varalta. Seurakunnan vakuutusturva ei kata omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja. 

Leirille voi lähteä vain terveenä. Leirillä sairastunut tulee huoltajien toimesta hakea kotiin leiriltä. Sairastapauksissa huolehdimme nuoren rippikoulun käymisestä kesän aikana. Tapaturman sattuessa huoltajille ilmoitetaan pikimmiten ja nuori viedään lääkäriin. Jatkosta sovitaan huoltajien ja lääkärin kanssa.


Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme isolla porukalla sekä pienryhmissä. Työskentelytapamme vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäiseen pohdiskeluun sekä kokemukselliseen työskentelyyn. Ohjelmaa ja tekemistä on päivässä paljon - vapaahetkinä on hyvä ottaa tarvittaessa aikaa itselleen. Myös riittävät yöunet ovat tarpeen! Leirimme sisältää myös yllätysohjelman vesillä. Huomioi tämä varustuksessa (vesillä liikkumiseen soveltuva vaatetus + suojautuminen ötököiltä ja auringolta).

Leirin ulkoläksyjä voit käydä jo nyt silmäilemässä täältä: https://www.jyvaskylanseurakunta.fi/nuoret/ripari/ulkolaksyt

Otamme leirillä ryhmäkuvan, jossa nuori voi halutessaan olla mukana. Tämän kuvan jaamme kaikille sähköpostitse leirin jälkeen. Erillistä konfirmaatioryhmäkuvausta ei ole. 

 

Konfirmaatio:

Konfirmaatio on Säynätsalon seurakuntakodilla sunnuntaina 18.6. klo 10.00 ja 12.00. 
Seurakuntakodin rajallisen tilan vuoksi ryhmä jaetaan kahtia sukunimen alkukirjaimen mukaan alla esitetysti. Myös konfirmaatioon osallistuvien vieraiden määrää joudutaan rajoittamaan seitsemään henkilöön/rippikoululainen tilan vuoksi. Konfirmaation ryhmänvaihtotoiveita voi esittää sähköpostitse Lauralle (28.5. mennessä).

Konfirmaatioryhmät:

Klo 10: Sukunimen alkukirjaimen mukaan A-L 

Klo 12: Sukunimen alkukirjaimen mukaan M-Ö

Konfirmaatiopäivänä rippikoululaiset tulevat kirkkoon 30min aiemmin albojen pukemista ja ohjeistusta varten. Konfirmaatiossa toivomme yhtä kummia tai muuta nuorelle läheistä ihmistä mukaan nuorta siunaamaan (1hlö/nuori). Konfirmaatiomessun kesto on noin 1,5h. Konfirmaation jälkeen jaamme todistukset sään salliessa ulkona tai seurakuntakodilla. 

 

Tietojen päivitys ja lääkehoitolupa:

Ripari-ilmoittautumisesta on jo pidempi aika. Muistathan ilmoittaa, mikäli huoltajien yhteystietoihin tai nuoren allergioihin, terveydentilaan tai muihin leirihyvinvointiin vaikuttaviin asioihin on tullut muutoksia. Mikäli nuorella on lääkitys, jota työntekijöiden täytyy antaa tai osata käsitellä, huoltajien pitää täyttää erillinen lääkehoitolupa-asiakirja ja käydä se läpi yhdessä työntekijän kanssa. Olettehan näissä asioissa pikimmiten yhteydessä Lauraan.

 

Leirin työntekijät: 

Leirin nuorisotyönohjaajana toimii Laura Kolula (myös leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaava). Pappina on Esko Helenius, ja leirimuusikkona toimii Niilo Muje. Lisäksi leirillä on isosia ja yövalvoja.


Mikäli on mitään kysyttävää tai huolenaihetta, olkaa rohkeasti yhteydessä Lauraan tai Eskoon! Sähköposti tavoittaa meidät varmimmin.  

Pian nähdään! Tule mukaan avoimin mielin, meille tulee hieno leiri! 

 

Riparia odotellen; 

Laura Kolula ja Esko Helenius

Leirin nuorisotyönohjaaja ja pappi

etunimi.sukunimi@evl.fi


 

Yhteiset tapaamiset ennen leiriä kevätkaudella 2023:

Luvassa on pari lauantaipäivää, muutama iltatapaaminen ja yksi sunnuntain jumalanpalvelus. Merkkaa tapaamiset jo nyt kalenteriisi! Mikäli sinulle tulee este, voit ilmoittaa siitä nuorisotyönohjaaja Laura Kolulalle (yhteystiedot alempana).

Riparistartti tammikuussa, keskiviikkona 25.1. klo 17-18.30 Neulaskodilla (Pihkatie 4, Keljonkangas). Jos tämä ilta ei sinulle käy, voit osallistua 26.1. toisten leirien kanssa samansisältöiseen iltaan. Aikataulu on sama.

Riparihärdelli 1: Lauantaina 4.2. klo 12-14 Neulaskodilla (Pihkatie 4). Tässä tilaisuudessa esittelemme seurakunnan työaloista varhaiskasvatuksen, lähetystyön, diakonian ja nuorisotyön. Päivä on yhteinen kaikille Säynätsalon ja Keljonkankaan lähikirkkojen rippikoululaisille. 

Riparihärdelli 2: Lauantaina 11.3. klo 12-14.30 Säynätsalon seurakuntakodilla (Saarnatie 1, Säynätsalo). Tässä tilaisuudessa tutustumme kirkkoon ja hautausmaahan, suntion, kanttorin ja papin työhön sekä urkuihin. Valmistaudumme myös yhdessä tulevaan jumalanpalvelusvierailuun. Päivä on yhteinen kaikille Säynätsalon ja Keljonkankaan lähikirkkojen rippikoululaisille. 

Jumalanpalvelukseen tutustuminen ja ehtoollinen sunnuntaina 19.3. Säynätsalon seurakuntakodilla (Saarnatie 1, Säynätsalo). Jumalanpalvelus alkaa klo 10, me tulemme paikalle jo 9.30. Tarkka aikataulu sovitaan riparihärdelli 2 aikana lauantaina.

Riparikonsertti Lauantaina 22.4. klo 13-14.30 Neulaskodilla. Eve ja Ossi esiintyjinä, evejaossi.fi

Riparin lähipäivä ja vanhempainilta keskiviikkona 3.5. Säynätsalon seurakuntakodilla (Saarnatie 1, Säynätsalo). Lähipäivä nuorille alkaa klo 17 ja vanhempainilta huoltajille klo 18.30. Tilaisuuksissa käydään läpi mm. leiriä ja konfirmaatiota koskevat käytännön asiat. Nuorten kanssa aloitetaan tulevan leirijakson valmistelut.

 

Miten toimia jos et pääse paikalle johonkin kokoontumiseen? Lue ohjeet täältä

 

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Säynätsalon lähikirkkoalue
Saarnatie 1
40900 Säynätsalo
Vastuupappi
Keljonkankaan lähikirkkoalue
Pihkatie 4
40530 Jyväskylä