Rippikoulu 512

Tämä on rippikouluryhmäsi oma sivu. Perehdythän näihin asioihin yhdessä vanhempiesi kanssa. Tältä sivulta saat tietoa tulevasta leirijaksosta ja konfirmaatiosta.

512 leirikirje:

Leirimme alkaa lauantaina 26.12. Lähdemme leirille yhteisellä bussikuljetuksella Säynätsalon kirkolta (Saarnatie 1) klo 12.00. Bussi pysähtyy matkalla Neulaskodilla, Keljonkankaalla (Pihkatie 4) n. klo 12.15 ja suuntaa siitä sitten kohti Marttisia Virroille. Kannattaa syödä hyvä lounas ennen lähtöä, sillä ensimmäinen ruokailu leirillä on klo 17.30.

Paluukyyti leiriltä lähtee 31.12. klo 10.00. Bussi vie meidät silloin suoraan Säynätsalon kirkkoon, jossa pidämme konfirmaatioharjoituksen. Kotiin pääsee kirkolta harjoitusten jälkeen viimeistään klo 13.30 omilla kyydeillä.

Leirikeskus Marttisten sivut

Mukaan leirille tarvitset:

1. Aluslakanan ja pussilakanan sekä tyynyliinan. Älä ota makuupussia.

2. Pyyheliinan ja henkilökohtaiset hygieniavälineet = hammasharja jne. Uimapuku, jos haluat uida.

3. Säänkestävää, liikuntaan sopivaa vaatetta!  Riparilla liikutaan joka päivä ulkona tai sisällä!

4. Vaihtovaatteita koko viikoksi.

5. Kirjoitusvälineet.

6. Jos soitat jotakin, esim. kitaraa, voit ottaa sen mukaan yhteisiin musisointeihin.

7. Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet.

Marttisissa majoitutaan mökeissä, joissa on kahden hengen huoneita 3-4 huonetta/mökki. Koronatilanteen vuoksi yritämme järjestää majoituksen mahdollisimman väljäksi tilojen puitteissa. Myös kaveritoiveet otetaan huomioon majoitusjärjestelyissä.

Leirimme on savuton ja päihteetön. (Alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976). Myös kaiuttimet, tietokoneet yms. melua tuottavat esineet pitää jättää kotiin. Kännykät voi ottaa mukaan. Niitä leirillä saa käyttää siten, että niistä ei ole häiriötä leiriohjelmaan. Ongelmatapauksissa tarvittaessa mietimme ratkaisuja yhdessä vanhempien kanssa.

Jyväskylän seurakunnan vakuutusturva on Pohjola -vakuutusyhtiön kautta. Vakuutusturva kattaa leiriläiset ja vapaaehtoiset isoset. Seurakunnan toiminnan vakuutusturva ei kata omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja.

Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme vaihtelevasti koko joukolla ja pienryhmissä. Työskentelytapamme ovat monimuotoisia ja ne vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäisen pohdiskelun myötä kokemukselliseen rastityöskentelyyn.

Kysymyksiä ja huomioitavia juttuja voi esittää Antti Pirttimäelle tai Osmo Väätäiselle. Sähköposti tavoittaa meidät varmiten.

Tule mukaan mukanasi reipasta ja uteliasta mieltä!

Covid-19 -tilannetta koskevat ohjeet:

1. Leirille tullaan vain terveenä. Käsi- ja yskimishygieniasta huolehditaan. Turvaväleistä huolehditaan mahdollisuuksien mukaan.

2. Käsidesiä on tarjolla leirin ajan.

3. Leirikeskuksessa ei mennä toisten huoneisiin. Yhteiset tilat ovat erikseen.

4. Mikäli nuori sairastuu, hänet eristetään muusta rippikoulusta. Kotiin ollaan yhteydessä. Ensisijaisesti perhe hakee nuoren pois leiriltä. Seurakunnan vakuutus korvaa nuoren perheelle nuoren hakemisesta omalla autolla 0,20€/km.

5. Mikäli leirillä todetaan koronaa tai jokin muu tauti lähtee leviämään ennen kuin tiedetään taudin nimeä, leiri keskeytetään (edellyttää kirkkoherran päätöstä).

6. Rippikoulun työntekijät huolehtivat, että nuori voi suorittaa rippikoulun loppuun, jos hän joutuu keskeyttämään leirin. Jos nuori sairastuu jo ennen leirin alkua, tarjoamme hänelle toista rippikouluvaihtoehtoa.

7. Jos nuori ei pääse konfirmaatioon sairastumisen takia, ryhmän työntekijä huolehtii hänen konfirmoinnistaan.

8. Konfirmaatiokuvia ei oteta, koska niissä ei pysty huolehtimaan turvaväleistä. Ryhmäkuvan voi ottaa leirillä tai leiriltä palatessa.

9. Mikäli Jyväskylässä on konfirmaation aikaan voimassa yleinen suositus käyttää suojamaskia, pyydämme että suositusta noudatetaan myös konfirmaatiomessussa, jotta tärkeää juhlaa voidaan viettää mahdollisimman turvallisesti.

Konfirmaatio

512 Korfirmaatiot ovat sunnuntaina 3.1.2021. Ne järjestetään kahdessa osassa koronatilanteen vuoksi, klo 10.00 ja klo 12.00. Konfirmaatio on hieman tavallista lyhyempi. Leiriläisten on hyvä olla paikalla n. 20min ennen tilaisuuden alkua.

Leirin ohjaajina toimivat:

Antti Pirttimäki