Hyppää sisältöön

Tervetuloa riparin 512 sivuille!


 

"Moikka riparilainen ja riparilaisen huoltajat! Tältä sivulta löydät tiedot rippikoulusi ennakkotapaamisista ja myöhemmin myös leiriä ja konfirmaatiota koskevat tarkat tiedot. Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia kevään aikana. Tiedotamme niistä aina erikseen sähköpostilla."

Leirikirje 512

Leirimme alkaa 10.7.2021 Riihon Majatalossa. Yhteiskuljetus bussilla leirille lähtee Säynätsalon seurakuntakodilta klo 10.30. Reitti kulkee Neulaskodin (Pihkatie 4, klo 10.45) kautta Riihoon. Syömme Riihossa heti ensimmäisenä lounasta. Leiri päättyy 17.7. Bussi kyyditsee meidät klo 10.00 konfirmaatioharjoitukseen Säynätsalon seurakuntakodille. Kotiin seurakuntakodilta pääsee omalla kyydillä n. klo 13.00. Keljonkankaalle emme erikseen järjestä kyytiä.

Mukaan leirille tarvitset:
1. Aluslakanan ja pussilakanan sekä tyynyliinan. Älä ota makuupussia.
2. Pyyheliinan, oman käsipyyhkeen ja henkilökohtaiset hygieniavälineet = hammasharja jne. Uimapuku, jos haluat uida.
3. Säänkestävää, liikuntaan sopivaa vaatetta!  Riparilla liikutaan joka päivä ulkona. Teemme myös maastoretken leirin aikana (n. 5km), sekä melontaretken.
4. Vaihtovaatteita koko viikoksi.
5. Kirjoitusvälineet.
6. Jos soitat jotakin, esim. kitaraa, voit ottaa sen mukaan yhteisiin musisointeihin (huom. seurakunnan vakuutus ei kata esineitä)
7. Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet.
 
Riihossa majoitutaan isosissa huoneissa. Wc/suihkutilat ovat yhteiset. Koitamme yhdessä järjestää kavereille mahdollisuuden olla samoissa huoneissa.

Leirimme on savuton ja päihteetön. (Alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976). Myös kaiuttimet, tietokoneet yms. melua tuottavat esineet pitää jättää kotiin. Kännykät voi ottaa mukaan. Niitä leirillä saa käyttää siten, että niistä ei ole häiriötä leiriohjelmaan. Ongelmatapauksissa tarvittaessa mietimme ratkaisuja yhdessä vanhempien kanssa.

Jyväskylän seurakunnan vakuutusturva on Pohjola -vakuutusyhtiön kautta. Vakuutusturva kattaa leiriläiset ja vapaaehtoiset isoset. Seurakunnan toiminnan vakuutusturva ei kata omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja.

Seurakunnan leiri- ja retkitoiminnan säännöt: https://tinyurl.com/y2uve5k2Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Leirille ei saa lähteä kipeänä. Mikäli leiriläinen sairastuu, tulee hänet toimittaa huoltajien toimesta pois leiriltä. Rippikoulun käyminen tässä tapauksessa järjestetään loppukesän aikana.

Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme vaihtelevasti koko joukolla ja pienryhmissä. Työskentelytapamme ovat monimuotoisia ja ne vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäisen pohdiskelun myötä kokemukselliseen rastityöskentelyyn.

Teemme leirin aikana maastoretken (n. 5km) lähellä sijaitsevalle näkötornille. Reitti kulkee helppokulkuista metsäpolkua ja metsätietä pitkin. Leirin ohjelma sisältää myös melontaretken. Huomioi nämä varustuksessa (poluille sopivat kengät, vesillä liikkumiseen soveltuva vaatetus, suojautuminen ötököiltä ja auringolta). 

Konfirmaatio on Säynätsalon kirkossa sunnuntaina 23.7. klo 10.00 ja 12.00. Seurakuntakodin rajallisen tilan vuoksi ryhmä jaetaan kahtia sukunimen alkukirjaimen mukaan:

A-L klo 10.00  

M-Ö klo 12.00

Konfirmaatioon osallistuvien vieraiden määrää joudutaan rajoittamaan seitsemään henkilöön/rippikoululainen tilan vuoksi. Rippikoululaiset tulevat seurakuntakodille 30min aiemmin albojen pukemista ja ohjeistusta varten. Konfirmaation ryhmänvaihtotoiveita voi esittää s-postilla Antille.

Kysymyksiä ja huomioitavia juttuja voi esittää Antti Pirttimäelle ja Marika Närhelle. Sähköposti tavoittaa meidät varmiten.

Tule mukaan mukanasi reipasta ja uteliasta mieltä!

riihonmajatalo.fi

 

Yhteiset tapaamiset ennen leiriä kevätkaudella 2023:

"Luvassa on pari lauantaipäivää, muutama iltatapaaminen ja yksi sunnuntain jumalanpalvelus. Merkkaa tapaamiset jo nyt kalenteriisi! Mikäli sinulle tulee este, voit ilmoittaa siitä nuorisotyönohjaaja Antti Pirttimäelle (yhteystiedot alempana)."

Riparistartti tammikuussa, torstaina 26.1. klo 17-18.30 Neulaskodilla (Pihkatie 4, Keljonkangas). Jos tämä ilta ei sinulle käy, voi osallistua 25.1. 511 leirin mukana samansisältöiseen iltaan. Aikataulu on sama.

Riparihärdelli 1: Lauantaina 4.2. klo 12-14 Neulaskodilla (Pihkatie 4). Tässä tilaisuudessa esittelemme seurakunnan työaloista varhaiskasvatuksen, lähetystyön, diakonian ja nuorisotyön. Päivä on yhteinen kaikille Säynätsalon alueseurakunnan ripareille. 

Ripärihärdelli 2: Lauantaina 11.3. klo 12-14.30 Säynätsalon seurakuntakodilla (Saarnatie 1, Säynätsalo). Tässä tilaisuudessa tutustumme kirkkoon ja hautausmaahan, suntion, kanttorin ja papin työhön sekä urkuihin. Valmistaudumme myös yhdessä tulevaan jumalanpalvelusvierailuun. Päivä on yhteinen kaikille Säynätsalon alueseurakunnan ripareille. 

Jumalanpalvelukseen tutustuminen ja ehtoollinen sunnuntaina 26.3. Jumalanpalvelus alkaa klo 10, me tulemme paikalle jo 9.30. Tarkka aikataulu sovitaan riparihärdelli 2 aikana lauantaina.

Riparikonsertti Lauantaina 22.4. klo 13-14.30 Neulaskodilla. Eve ja Ossi esiintyjinä, evejaossi.fi

Riparin lähipäivä ja vanhempainilta keskiviikkona 10.5. Säynätsalon seurakuntakodilla. Lähipäivä nuorille alkaa klo 17 ja vanhempainilta huoltajille klo 18.30. Tilaisuuksissa käydään läpi mm. leiriä ja konfirmaatiota koskevat käytännön asiat. Nuorten kanssa aloitetaan tulevan leirijakson valmistelut.

 

Lue tästä ohjeet miten toimia jos et pääse paikalle johonkin kokoontumiseen.

 

 

Terveisin,

Antti Pirttimäki

Leirin nuorisotyönohjaaja

etunimi.sukunimi@evl.fi

 

Marika Närhi

Leirin pappi

etunimi.sukunimi@evl.fi

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Keljonkankaan lähikirkkoalue
Pihkatie 4
40530 Jyväskylä