Hyppää sisältöön

Tervetuloa riparin 513 sivuille!

"Moikka riparilainen ja riparilaisen huoltajat! Tältä sivulta löytyy rippikoululeiriä ja konfirmaatiota koskevat tarkat tiedot."

 

Leirikirje 513

Leirimme alkaa 22.7.2024 klo 14.30 Vesalan leirikeskuksessa. Paikalle saavutaan omin kyydein. Leiri päättyy 29.7. klo 10.00, jolloin siirrymme bussikyydillä konfirmaatioharjoitukseen Säynätsalon seurakuntakodille. Kotiin seurakuntakodilta pääsee omalla kyydillä viimeistään klo 11.45. Keljonkankaalle emme erikseen järjestä kyytiä.


Mukaan leirille tarvitset:

1. Aluslakanan ja pussilakanan sekä tyynyliinan. Älä ota makuupussia.

2. Pyyheliinan, oman käsipyyhkeen ja henkilökohtaiset hygieniavälineet = hammasharja jne. Uimapuku, jos haluat uida.

3. Säänkestävää, liikuntaan sopivaa vaatetta!  Riparilla liikutaan joka päivä ulkona. Teemme myös lyhyen retken leirin aikana.

4. Vaihtovaatteita koko viikoksi.

5. Kirjoitusvälineet.

6. Jos soitat jotakin, esim. kitaraa, voit ottaa sen mukaan yhteisiin musisointeihin (huom. seurakunnan vakuutus ei kata esineitä).

7. Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet. Olethan yhteydessä Antti Pirttimäkeen, jos nuorellasi on ohjaajan valvontaa vaativa lääkitys.

8. Jumppapatja, joogamatto, retkipatja tai muu sellainen. Siis sellainen pehmeä alusta, jonka päällä on mukava istua tai pötkötellä lattialla.
 
Vesalassa majoitutaan max. 4 hengen huoneissa. Jokaisessa huoneessa on omat Wc/suihkutilat. Koitamme yhdessä järjestää kavereille mahdollisuuden olla samoissa huoneissa. Kaikkia majoitustoiveita emme pysty toteuttamaan rajallisen majoituskapasiteetin vuoksi.

Leirimme on savuton ja päihteetön. (Alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976). Myös kaiuttimet, tietokoneet yms. melua tuottavat esineet pitää jättää kotiin. Kännykät voi ottaa mukaan. Niitä leirillä saa käyttää siten, että niistä ei ole häiriötä leiriohjelmaan. Ongelmatapauksissa tarvittaessa mietimme ratkaisuja yhdessä vanhempien kanssa.

Jyväskylän seurakunnan vakuutusturva on Pohjola -vakuutusyhtiön kautta. Vakuutusturva kattaa leiriläiset ja vapaaehtoiset isoset. Seurakunnan toiminnan vakuutusturva ei kata omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja.

Leirille ei saa lähteä kipeänä. Mikäli leiriläinen sairastuu, tulee hänet toimittaa huoltajien toimesta pois leiriltä. Rippikoulun käyminen tässä tapauksessa järjestetään loppukesän aikana.

Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme vaihtelevasti koko joukolla ja pienryhmissä. Työskentelytapamme ovat monimuotoisia ja ne vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäisen pohdiskelun myötä kokemukselliseen rastityöskentelyyn.

 

Lääkehoito ja turvallisuus
Olethan yhteydessä Antti Pirttimäkeen, jos leiriläisellä on aikuisen valvontaa vaativa lääkitys.

 

Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita:
Kunnioitamme ja suojelemme toistemme henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Otamme vastuun omista ajatuksistamme ja tunteistamme sekä viestimme niistä asiallisesti ja rakentavasti. Emme hyväksy fyysistä, henkistä tai hengellistä väkivaltaa.

Puhumme toisillemme ja toisistamme kunnioittavasti. Kiinnitämme huomiota ystävälliseen ja asialliseen käytökseen ja kielenkäyttöön.

Pyrimme tarkastelemaan ennakkoluulojamme kriittisesti ja kunnioitamme jokaista ilman yleistäviä tai määritteleviä oletuksia, jotka liittyvät ulkonäköön, seksuaalisuuteen, sukupuoleen, sosioekonomiseen taustaan, kansallisuuteen, etnisyyteen, uskontoon, arvoihin, ikään, terveyteen tai toimintakykyyn.

Kuuntelemme toisiamme ja tulemme kuulluksi. Annamme tilaa keskustelulle ja olemme avoimia moninaisuudelle ja erilaisille mielipiteille. Olemme valmiita oppimaan ja kehittymään.

Pyydämme anteeksi, kun olemme loukanneet tahallisesti tai tahattomasti toisia.

Annamme toisillemme tilan ja rauhan kasvaa omassa tahdissaan fyysisesti, psyykkisesti, emotionaalisesti ja hengellisesti.

Puutumme epäasialliseen käytökseen
 

Seurakunnan leiri- ja retkitoiminnan säännöt: https://tinyurl.com/y2uve5k2

 

Rippikoulun Leirijakso: 22.-29.7.2024 Vesalan leiri- ja toimintakeskus

Konfirmaatio: 4.8.2024 Säynätsalon Seurakuntakoti

Konfirmaatio tapahtuu kahdessa ryhmässä (seurakuntakodin rajallisten tilojen vuoksi)

Klo 10.00 rippikoululaisen sukunimen alkukirjaimen mukaan A-L

Klo 12.00 rippikoululaisen sukunimen alkukirjaimen mukaan M-Ö

Tarpeen vaatiessa ryhmänvaihtotoiveita voi esittää Antti Pirttimäelle.

 

Tapaamiset kevätkaudella 2024:

Riparistartti tammikuussa: tiistaina 23.1.2024 klo 17-18.30 Neulaskodilla (Pihkatie 4, Keljonkangas). Jos tämä ilta ei sinulle käy, voit osallistua 24.1. ryhmän 512 mukana samansisältöiseen iltaan. Aikataulu on sama.

Riparihärdelli 1: Lauantaina 3.2. klo 12-14 Neulaskodilla (Pihkatie 4). Tässä tilaisuudessa esittelemme seurakunnan työaloista varhaiskasvatuksen, lähetystyön, diakonian ja nuorisotyön. Päivä on yhteinen kaikille Säynätsalon alueseurakunnan ripareille. 

Ripärihärdelli 2: Lauantaina 9.3. klo 12-14.30 Säynätsalon seurakuntakodilla (Saarnatie 1, Säynätsalo). Tässä tilaisuudessa tutustumme kirkkoon ja hautausmaahan, suntion ja kanttorin työhön. Päivä sisältää myös ehtoollisopetuksen. Valmistaudumme myös yhdessä tulevaan jumalanpalvelusvierailuun. Päivä on yhteinen kaikille Säynätsalon alueseurakunnan ripareille.

Jumalanpalvelukseen tutustuminen ja ehtoollinen: Sunnuntaina 24.3. Jumalanpalvelus alkaa klo 10, me tulemme paikalle jo 9.30. Tarkka aikataulu sovitaan riparihärdelli 2 aikana lauantaina.

Riparikonsertti: Lauantaina 27.4. klo 17-18.00 Keltinmäen kirkossa. Huom. aikataulu on muuttunut! Bussikuljetus järjestetään Säynätsalon kirkolta ja Neulaskodilta.

Auto 1 Lähtö (ryhmät 611 Korpilahti ja 513 Keljonkangas): Korpilahti ABC:n kylmäasemalta klo 16.00, josta ajo Keljonkankaalle Neulaskodille klo 16.30, josta matka jatkuu Keltinmäen kirkolle konserttiin. Tähän autoon pyydetään kyytiin Korpilahden rippikoululaiset ja Keljonkankaalta ryhmän 513 rippikoululaiset, poislukien Säynätsalosta kyytiin tulevat (Auto 2). Auton vastaava ohjaaja on Pia-Maria Hänninen 040 464 9006.

Auto 2 Lähtö (ryhmät 511 ja 512, ja Säynätsalon alueella asuvat): Säynätsalon kunnantalon viereiseltä levikkeeltä Parviaisentieltä klo 16.15. Bussi ajaa n. klo 16.30 Neulaskodin kautta Keltinmäkeen. Tähän autoon pyydetään kyytiin kaikki Säynätsalon alueella asuvat rippikoululaiset, sekä Keljonkankaalta 511 ja 512 rippikouluryhmien jäsenet. Auton Vastaava on Laura Kolula 044 7575 067.

HUOM! Jos lähdet kyytiin Säynätsalosta tai kuljet Keltinmäkeen omalla kyydillä, ilmoitathan asiasta Laura Kolulalle etunimi.sukunimi@evl.fi
 
Paluukyydit lähtevät n. klo 18.00 Keltinmäestä samoja reittiä takaisin.

 

Riparin lähipäivä ja vanhempainilta: Torstaina 23.5. Säynätsalon seurakuntakodilla. Lähipäivä nuorille alkaa klo 17 ja vanhempainilta huoltajille klo 18.30. Tilaisuuksissa käydään läpi mm. leiriä ja konfirmaatiota koskevat käytännön asiat. Nuorten kanssa aloitetaan tulevan leirijakson valmistelut.

 

Terveisin,

Antti Pirttimäki, Teresa Keskisipilä ja Esko Helenius

Leirin nuorisotyönohjaaja, kanttori ja pappi

etunimi.sukunimi@evl.fi

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Keljonkankaan lähikirkkoalue
Pihkatie 4
40530 Jyväskylä

Nuorisotyö, rippikoulun jälkeinen nuorisotyö

Kanttori
Säynätsalon lähikirkkoalue
Saarnatie 1
40900 Säynätsalo

Pääsääntöiset vapaapäivät maanantai ja tiistai.