Hyppää sisältöön

Tervetuloa riparin 513 sivuille!

"Moikka riparilainen ja riparilaisen huoltajat! Tältä sivulta löydät tiedot rippikoulusi ennakkotapaamisista ja myöhemmin myös leiriä ja konfirmaatiota koskevat tarkat tiedot. Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia kevään aikana. Tiedotamme niistä aina erikseen sähköpostilla."

 

513 rippikoululeirin leirikirje:


 
Leirimme alkaa 25.7.2023 klo 14.00 Koivuniemen leirikeskuksessa. Paikalle saavutaan omin kyydein. Kimppakyytejä kannattaa sopia tarvittaessa. Leiri loppuu 1.8. Syömme lounasta klo 11.30. jonka jälkeen siirrymme yhteisellä bussikuljetuksella Säynätsalon seurakuntakodille konfirmaatioharjoitukseen. Kotiin pääsee siis n. klo 14.15 Säynätsalon seurakuntakodilta.

Mukaan leirille tarvitset:
 1. Aluslakanan ja pussilakanan sekä tyynyliinan. Älä ota makuupussia.
 2. Pyyheliinan ja henkilökohtaiset hygieniavälineet = hammasharja jne. Uimapuku, jos haluat uida.
 3. Säänkestävää, liikuntaan sopivaa vaatetta!  Riparilla liikutaan joka päivä ulkona. Teemme myös maastoretken leirin aikana (n. 6km)
 4. Vaihtovaatteita koko viikoksi.
 5. Kirjoitusvälineet.
 6. Jos soitat jotakin, esim. kitaraa, voit ottaa sen mukaan yhteisiin musisointeihin (huom. seurakunnan vakuutus ei kata esineitä).
 7. Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet.

Koivuniemessä majoitutaan 4 hengen huoneissa, joissa on oma wc/suihkutila. Kavereille on mahdollisuus majoittua samoissa huoneissa. Majoitustoiveita voi esittää Antti Pirttimäelle ennen leirin alkua.

Leirimme on savuton ja päihteetön. (Alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976). Myös kaiuttimet, tietokoneet yms. melua tuottavat esineet pitää jättää kotiin. Kännykät voi ottaa mukaan. Niitä leirillä saa käyttää siten, että niistä ei ole häiriötä leiriohjelmaan. Ongelmatapauksissa tarvittaessa mietimme ratkaisuja yhdessä vanhempien kanssa.

Seurakunnan leiri- ja retkitoiminnan säännöt: https://tinyurl.com/y2uve5k2Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Jyväskylän seurakunnan vakuutusturva on Pohjola -vakuutusyhtiön kautta. Vakuutusturva kattaa leiriläiset ja vapaaehtoiset isoset. Seurakunnan toiminnan vakuutusturva ei kata omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja.

Leirille ei saa lähteä kipeänä. Mikäli leiriläinen sairastuu, tulee hänet toimittaa huoltajien toimesta pois leiriltä. Rippikoulun käyminen tässä tapauksessa järjestetään loppukesän aikana. 

Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme vaihtelevasti koko joukolla ja pienryhmissä. Työskentelytapamme ovat monimuotoisia ja ne vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäisen pohdiskelun myötä kokemukselliseen rastityöskentelyyn.

Teemme leirin aikana maastoretken (n. 6km). Reitti kulkee helppokulkuista metsätietä ja polkua pitkin. Huomioi tämä varustuksessa (poluille sopivat kengät, suojautuminen ötököiltä ja auringolta). 

Konfirmaatio on Säynätsalon seurakuntakodilla sunnuntaina 6.8. klo 10.00 ja 12.00. Seurakuntakodin rajallisen tilan vuoksi ryhmä jaetaan kahtia sukunimen alkukirjaimen mukaan:

A-L klo 10.00  

M-Ö klo 12.00

Konfirmaatioon osallistuvien vieraiden määrää joudutaan rajoittamaan seitsemään henkilöön/rippikoululainen tilan vuoksi. Rippikoululaiset tulevat seurakuntakodille 30min aiemmin albojen pukemista ja ohjeistusta varten. Konfirmaation ryhmänvaihtotoiveita voi esittää s-postilla Antille.
 
Kysymyksiä ja huomioitavia juttuja voi esittää Antti Pirttimäelle tai Esko Heleniukselle. Sähköposti tavoittaa meidät varmiten.
Tule mukaan mukanasi reipasta ja uteliasta mieltä!

 

Koivuniemen Leirikeskus, sijainti

 

Yhteiset tapaamiset ennen leiriä kevätkaudella 2023:

"Luvassa on pari lauantaipäivää, muutama iltatapaaminen ja yksi sunnuntain jumalanpalvelus. Merkkaa tapaamiset jo nyt kalenteriisi! Mikäli sinulle tulee este, voit ilmoittaa siitä nuorisotyönohjaaja Antti Pirttimäelle (yhteystiedot alempana)."

Riparistartti tammikuussa, torstaina 26.1. klo 17-18.30 Neulaskodilla (Pihkatie 4, Keljonkangas). Jos tämä ilta ei sinulle käy, voi osallistua 25.1. 511 leirin mukana samansisältöiseen iltaan. Aikataulu on sama.

Riparihärdelli 1: Lauantaina 4.2. klo 12-14 Neulaskodilla (Pihkatie 4). Tässä tilaisuudessa esittelemme seurakunnan työaloista varhaiskasvatuksen, lähetystyön, diakonian ja nuorisotyön. Päivä on yhteinen kaikille Säynätsalon alueseurakunnan ripareille. 

Ripärihärdelli 2: Lauantaina 11.3. klo 12-14.30 Säynätsalon seurakuntakodilla (Saarnatie 1, Säynätsalo). Tässä tilaisuudessa tutustumme kirkkoon ja hautausmaahan, suntion, kanttorin ja papin työhön sekä urkuihin. Valmistaudumme myös yhdessä tulevaan jumalanpalvelusvierailuun. Päivä on yhteinen kaikille Säynätsalon alueseurakunnan ripareille. 

Jumalanpalvelukseen tutustuminen ja ehtoollinen sunnuntaina 2.4. Jumalanpalvelus alkaa klo 10, me tulemme paikalle jo 9.30. Tarkka aikataulu sovitaan riparihärdelli 2 aikana lauantaina.

Riparikonsertti Lauantaina 22.4. klo 13-14.30 Neulaskodilla. Eve ja Ossi esiintyjinä, evejaossi.fi

Riparin lähipäivä ja vanhempainilta torstaina 4.5. Säynätsalon seurakuntakodilla. Lähipäivä nuorille alkaa klo 17 ja vanhempainilta huoltajille klo 18.30. Tilaisuuksissa käydään läpi mm. leiriä ja konfirmaatiota koskevat käytännön asiat. Nuorten kanssa aloitetaan tulevan leirijakson valmistelut.

 

Lue tästä ohjeet miten toimia jos et pääse paikalle johonkin kokoontumiseen.

 

Terveisin,

Antti Pirttimäki ja Esko Helenius

Leirin nuorisotyönohjaaja ja pappi

etunimi.sukunimi@evl.fi

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Keljonkankaan lähikirkkoalue
Pihkatie 4
40530 Jyväskylä
Vastuupappi
Keljonkankaan lähikirkkoalue
Pihkatie 4
40530 Jyväskylä