TERVETULOA RIPARILLE 811!

Tälle sivulle päivitetään vuoden aikana ajankohtaisia tietoja. Jos et löydä tarvitsemaasi tietoa, soita tai lähetä sähköpostia työntekijöille.

(Sivu päivitetty 6.10.2020)

MERKITSE KALENTERIISI!

*STARTTIPÄIVÄ su 24.11. klo 9.00-12

*RIPPIKOULURALLI la 08.02. klo 10-14

*Rippikouluralli la 15.2. klo 10-14. Tämä siinä tapauksessa, jos et pääse  ensimmäiseen rallipäivään.

Messun suunnittelu 18.3.2020 klo 17:00 ja nuortenilta klo 18:00 / PERUTTU

Messu 22.3.2020 klo 18:00 Taulumäki / PERUTTU

RIPPIKOULUKONSERTTI LUTAKOSSA ma 23.3. klo 19.15  / PERUTTU
Lähipäivä 24.5.2020  / PERUTTU

*VANHEMPAINILTA  01.04.2020. klo 18-20, toivomme aktiivista osallistumista. Kahvit jo klo 17.30 alkaen! / PERUTTU

28.07.2020 klo 09.00-18.00 Leiripäivä Koivuniemen leirikeskuksessa Rippikoululaisille ja huoltajille on lähetetty sähköpostiin viesti Koivuniemen leiripäivästä.

Rippikouluun liittyvät peruntuneet tapahtumat on järjestetty jotenkin muuten. Jos sinulla on asiasta kysyttävää, ole yhteydessä meihin!

Rippileiri 811

Aika ja paikka: 11.-17.10.2020 Piispala
Konfirmaatio: 25.10. klo 13.00  Taulumäen kirkko, Lohikoskentie 2.

Lähdemme leirille su 11.10. klo 09.00 Palokan liikuntahallin parkkipaikalta (rovastintie 6). Olettehan ajoissa paikalla.

Paluu leiriltä la 17.10. Taulumäen kirkolle, jossa on vielä konfirmaatioharjoitus. Voitte tulla noutamaan nuorenne n. klo 14.30.

LEIRIKIRJE on lähetetty kaikille rippikoululaisille ja heidän vanhemmilleen sähköpostiin. Lukekaa ja tarkistakaa se yhdessä, että kaikki siinä mainitut tavarat ovat mukana! Leirikirje löytyy vielä tekstinä tämän sivun lopusta.

Konfirmaatioon vallitsevan korotilanteen vuoksi voi nuorelta osallistua vain kolme läheistä, joista toivoisimme yhden olevan kummi siunaamista varten. Konfirmaatiokuvaus on peruttu.

Laitamme vielä lähempänä tarkempaa infoa konfirmaatiosta, kunhan näemme mitkä ohjeistukset ovat voimassa.

Tässä tekstinä leirikirjeen sisältö:

TERVETULOA 811-RIPPIKOULULEIRILLE!

Tämä kirje sisältää informaatiota lähestyvään leirijaksoomme sekä myös konfirmaatioon liittyen sinulle ja vanhemmillesi. Perehtykää siis kirjeeseen yhdessä!

Leirimme on su 11.- la 17.10.2020 Nuorisokeskus Piispalassa (Kurssitie 40, 43300 Kannonkoski). Leirille lähdemme bussikyydillä klo 9.00 Palokan liikuntahallin parkkipaikalta (Rovastintie 6). Paluu leiriltä tapahtuu niin, että saavumme la 17.10. klo 13 Taulumäen kirkolle, jossa vietämme konfirmaatioharjoituksen. Harjoitukset loppuvat n. klo 14.30, jolloin myös leirimme päättyy ja olet vapaa lähtemään.

Mukaasi leirille tarvitset:

• aluslakanan, pussilakanan ja tyynyliinan

• Pyyhkeen ja omat hygieniavälineet (hammasharja yms.) sekä halutessasi uimapuvun

• Tarpeeksi vaatetta niin sisälle kuin ulos! Leirillämme myös ulkoillaan, joten varauduthan myös tarpeeksi lämpimin vaattein

• Sisätossut/-kengät tai villasukat. On kivempi hiihdellä sisällä, kun varpaita ei palella.

• Kirjoitusvälineet eli kynä yms.

• Jos soitat esim. kitaraa, huilua tms. niin otathan soittimesi mukaan yhteisiin musisointeihin!

• Tarpeen mukaan omat lääkkeet

Leirimme on savuton ja päihteetön. Mikäli sinulla on ongelmia asian kanssa, ottakaa yhdessä ennen leiriä yhteyttä leirin ohjelma- ja turvallisuusvastaava Assiin.

Leirillä et myöskään tarvitse mankkaa, kaiutinta, tablettia, tietokonetta tms. hilavitkutinta. Jätä ne siis kotiin. Leirimme vakuutus ei korvaa niitä, jos jotain sattuu. Kännykän voit ottaa mukaan, mutta sitä käytetään leirillä niin, ettei siitä ole häiriötä. Häiriötä aiheuttavat tavarat kerätään tarpeen mukaan vetäjille talteen leirin ajaksi. Esimerkiksi jos kännykät aiheuttavat öisin pahasti häiriötä, ne kerätään sitten yöksi talteen.

Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme vaihtelevasti koko joukolla tai pienryhmissä. Työskentelytapamme ovat monimuotoisia ja ne vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäisen pohdiskelun myötä kokemuksellisempiin muotoihin.

Korona vaikuttaa leiriimme mm. siten että bussimatkat pidämme maskeja. Leirillä ei tarvitse maskia pitää, mutta käsidesiä käytetään tasaiseen tahtiin. Seurakunnalta tulee maskit, käsidesit yms. mutta voit myös ottaa omia mukaan. Piispalassa toimii samaan aikaan muitakin leirejä, mutta pyrimme ruokailut yms. huolehtimaan niin, että olisimme tekemisissä vain oman ryhmämme kesken. Näin pyrimme ehkäisemään mahdollisen tartunnan hyppäämisen ryhmästä toiseen. Toisten huoneisiin meno on myös kielletty eli yhdessä oleskelut tapahtuvat yleisissä tiloissa. Leirille osallistutaan totta kai vain terveenä. Mikäli valtakunnalliset rajoitukset lyövät päälle, eikä leiriämme pystytä järjestämään, rippikoulumme toteutetaan etärippikouluna leirin ajankohtana.

Seuraavaksi tulee tietoja konfirmaatiosta!

Konfirmaatio on sunnuntaina 25.10.2020 klo 13 Taulumäen kirkossa. Konfirmaation kesto on n. 1,5h.

Taulumäen kirkkoon saa nyt korona-aikana tulla enimmillään 160 henkeä. Tästä syystä vieraita saa valitettavasti tulla kirkkoon vain kolme henkilöä nuorta kohden. Tämä pitää pääsääntöisesti sisällään vanhemmat ja yhden kummin, joka olisi siunaamassa nuorta. Konfirmaatioon tulee luultavasti muitakin rajoitusten mukanaan tuomia muutoksia, kuten nuorten istumisen penkeissä perhekunnittain sekä uskontunnustuksen ja siunaamisen omalla paikalla sekä ehtoolliselle osallistumisen perhekunnittain. Mutta näistä tulee lähempänä vielä lisäohjeistusta.

Tässä taisi olla tärkeimmät. Mikäli on leiristä tai mistä tahansa kysyttävää niin olkaa Assiin yhteyksissä!

Nähdään pian leirillä!

Kaikissa rippikouluun liittyvissä asioissa otattehan yhteyttä:

Raimo Laine

pappi