Tervetuloa ryhmään 914!

Tämä on rippikouluryhmäsi oma sivu. Perehdythän näihin asioihin yhdessä vanhempiesi kanssa. Tältä sivulta saat tietoa tulevasta leirijaksosta ja konfirmaatiosta.

914 leirikirje:

Leirimme alkaa sunnuntaina 11.10. klo 11.00. Vesalan leirikeskuksessa, Rysä-rakennuksessa. Rysä on leirikeskuksen alueelta löytyvä tumma hirsirakennus. Syömme leirin aloituksen yhteydessä lounasta n. klo 11.30. Leirikeskukseen saavutaan omin kyydein. Linkki ajo-ohjeeseen löytyy alempaa. Leiri päättyy 17.10. klo 11.30 alkavaan yhteiseen lounaaseen, jonka jälkeen saa lähteä kotiin omaan tahtiin ja omalla kyydillä.

Mukaan leirille tarvitset:

1. Aluslakanan ja pussilakanan sekä tyynyliinan. Älä ota makuupussia.

2. Pyyheliinan ja henkilökohtaiset hygieniavälineet = hammasharja jne. Uimapuku, jos haluat uida.

3. Säänkestävää, liikuntaan sopivaa vaatetta!  Riparilla liikutaan joka päivä ulkona.

4. Vaihtovaatteita koko viikoksi.

5. Kirjoitusvälineet.

6. Jos soitat jotakin, esim. kitaraa, voit ottaa sen mukaan yhteisiin musisointeihin.

7. Mahdollisesti tarvitsemasi lääkkeet.

Rysässä majoitutaan max 8 hengen huoneissa. Koronatilanteen vuoksi yritämme järjestää majoituksen mahdollisimman väljäksi tilojen puitteissa. Myös kaveritoiveet otetaan huomioon majoitusjärjestelyissä.

Leirimme on savuton ja päihteetön. (Alkoholi- ja tupakkalaki 1143/1994 ja 693/1976). Myös kaiuttimet, tietokoneet yms. melua tuottavat esineet pitää jättää kotiin. Kännykät voi ottaa mukaan. Niitä leirillä saa käyttää siten, että niistä ei ole häiriötä leiriohjelmaan. Ongelmatapauksissa tarvittaessa mietimme ratkaisuja yhdessä vanhempien kanssa.

Jyväskylän seurakunnan vakuutusturva on Pohjola -vakuutusyhtiön kautta. Vakuutusturva kattaa leiriläiset ja vapaaehtoiset isoset. Seurakunnan toiminnan vakuutusturva ei kata omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja.

Leirimme ohjelma sisältää rippikouluopetusta ja vapaa-ajan ohjelmaa. Työskentelemme vaihtelevasti koko joukolla ja pienryhmissä. Työskentelytapamme ovat monimuotoisia ja ne vaihtelevat luokkaopetuksesta itsenäisen pohdiskelun myötä kokemukselliseen rastityöskentelyyn.

Kysymyksiä ja huomioitavia juttuja voi esittää Esa Jurvalle tai Antti Pirttimäelle. Sähköposti tavoittaa meidät varmiten.

Tule mukaan mukanasi reipasta ja uteliasta mieltä!

Ajo-ohje Rysään

Covid-19 -tilannetta koskevat ohjeet:

1. Leirille tullaan vain terveenä. Käsi- ja yskimishygieniasta huolehditaan. Turvaväleistä huolehditaan mahdollisuuksien mukaan.

2. Käsidesiä on tarjolla leirin ajan.

3. Leirikeskuksessa ei mennä toisten huoneisiin. Yhteiset tilat ovat erikseen.

4. Mikäli nuori sairastuu, hänet eristetään muusta rippikoulusta. Kotiin ollaan yhteydessä. Ensisijaisesti perhe hakee nuoren pois leiriltä. Seurakunnan vakuutus korvaa nuoren perheelle nuoren hakemisesta omalla autolla 0,20€/km.

5. Mikäli leirillä todetaan koronaa tai jokin muu tauti lähtee leviämään ennen kuin tiedetään taudin nimeä, leiri keskeytetään (edellyttää kirkkoherran päätöstä).

6. Rippikoulun työntekijät huolehtivat, että nuori voi suorittaa rippikoulun loppuun, jos hän joutuu keskeyttämään leirin. Jos nuori sairastuu jo ennen leirin alkua, tarjoamme hänelle toista rippikouluvaihtoehtoa.

7. Jos nuori ei pääse konfirmaatioon sairastumisen takia, ryhmän työntekijä huolehtii hänen konfirmoinnistaan.

8. Konfirmaatiokuvia ei oteta, koska niissä ei pysty huolehtimaan turvaväleistä. Ryhmäkuvan voi ottaa leirillä tai leiriltä palatessa.

9. Mikäli Jyväskylässä on konfirmaation aikaan voimassa yleinen suositus käyttää suojamaskia, pyydämme että suositusta noudatetaan myös konfirmaatiomessussa, jotta tärkeää juhlaa voidaan viettää mahdollisimman turvallisesti.

Konfirmaatio

914 Korfirmaatiot sunnuntaina 25.10. järjestetään kahdessa osassa koronatilanteen vuoksi, klo 10.00 ja klo 11.30. Konfirmaatio on hieman tavallista lyhyempi. Leiriläisten on hyvä olla paikalla n. 20min ennen tilaisuuden alkua.

Leirin ohjaajina toimivat:

Esa Jurva